Fursecuri rapide cu mac si lamaie

4 noiembrie 2010Diva in Bucatarie

Fursecuri rapide cu mac si lamaie.

Iata inca o reteta foarte rapida pentru fursecuri.

INGREDIENTE:

150 g faina
100 g zahar
150 g unt
2-3 linguri de mac
2-3 linguri de zeama de lamaie
coaja de la o lamaie
3 picaturi esenta de vanilie
1/2 lingurita praf de copt

PREPARARE:

Amestecam pentru inceput faina cu praful de copt, zaharul si coaja de lamaie. Incorporam apoi untul. Adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie si mai amestecam putin. Aluatul obtinut il rulam, il punem in folie si il dam la congelator pentru 15 minute.
Il scoatem si taiem felii rotunde cu grosime de 2 mm. Punem fursecurile pe hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-12 minute. Daca le veti face mai groase, tineti fursecurile in cuptor mai mult timp, pana cand devin foarte putin maronii pe margine.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Absolut delicioase! Initial nu pusesem destula faina (nu am cu ce masura cantitatile), dar apoi le-am dres si au iesit uimitor de bune si crocante!!!

  2. Dar cu caimac? Laptele pe care il iau de la tarani are un caimac foarte consistent si mi-ar surade sa-l folosesc. Am sa incerc negresit reteta.

  3. Am facut fursecurile cu caimac in loc de unt si au iesit excelente. Am incercat in locul macului cu susan si au iesit mai bune dupa gustul meu. O reteta excelenta. Felicitari!

  4. Eu cred ca după ce se scoate compoziția din congelator se taie felii cu grosimea 2 cm, nu milimetri. Sau greșesc eu? Rog răspuns. Mulțumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *