fbpx

RETETE RECENTE

RATATOUILLE, UN ALT FEL DE GHIVECI DE LEGUME

November 2, 2010 | CATEGORIA

Sunt momente in care nu am chef sa mananc carne deloc, iar aceasta reteta este perfecta pentru ceea ce simt. Este foarte simpla si rapida, te cucereste prin culoare, aranjament, dar gustul va fi mai mult decat delicios.
Si in alte țări ale Europei există rețete asemănătoare: in bucătăria italiană ea se numește caponata, in Ungaria lecsó, iar in Bulgaria și România ghiveci de legume.
Asa ca eu va voi arata versiunea mea de ratatouille.

INGREDIENTE:

1 vanata mijlocie
1 dovlecel mare
1 ceapa mare
2 catei usturoi
1 conopida mica
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
100 ml ulei de masline
¼ lingurita de cimbru
1/2 lingurita zahar brun
2 linguri de pasta de rosii
1 lingura vodca
4 linguri apa.

PREPARARE:

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul.
Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de conopida (cam 6 minute, astfel incat sa fie inca tari).
Aranjam in vasul pe care il vom baga la cuptor felii alternative de vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben, ardei verde si bucatele de conopida.

Peste acestea turnam un sos obtinut din amestecarea a 2 linguri din uleiul in care am calit legumele, ceapa si usturoiul calite, ¼ lingurita de cimbru, 1/2 lingurita zahar brun si 2 linguri de pasta de rosii diluata cu 1 lingura de vodca si 4 linguri de apa.
Dam la cuptor, la 180°C pentru 30 de minute.

Cand serviti puteti presara parmezan ras sau cu branza de capra, sau il puteti lasa simplu. Poate fi si o excelenta garnitura langa cus-cus, sau pe un pat de mamaliga.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *