Mamaliga cu branza la cuptor – tortul ciobanului

20 octombrie 2010Diva in Bucatarie

Mamaliga cu branza la cuptor – tortul ciobanului. Mamaliga cu branza la cuptor, cu straturi de branza care se topeste si se intinde, un gratin de mamaliga imbunatatit cu oua coapte – reteta simpla si gustoasa, uspr de pregatit.

Mamaliga cu branza la cuptor - tortul ciobanului - diva in bucatarie

Mamaliga cu branza la cuptor, cu straturi de branza care se topeste si se intinde, un gratin de mamaliga imbunatatit cu oua coapte – reteta simpla si gustoasa, uspr de pregatit.

Cred ca toata lumea a mancat mamaliga cu branza la cuptor. In copilarie nu iubeam mamaliga, dar cumva matusa si unchiul meu m-au facut sa o accept, apoi am iubit-o.

Matusa mea din Vrancea m-a convins sa incerc aceasta reteta si a numit-o „tortul ciobanului”. Poate denumirea m-a convins sa o incerc, poate staturile cu branza care se intindea in fire, nu mai stiu ce anume m-a convins sa incerc mamaliga si sa spun apoi ca e tare buna.

Nu voi trece cantitati exacte pentru aceasta reteta pentru ca voi lasa la latitudinea fiecaruia sa aleaga grosimea straturilor de mamaliga, branza sau numarul de oua pe care le va pune.

Important este sa faceti o mamaliga mai tare, in cantiate suficient de mare cat sa va ajunga sa realizati macar 3 straturi. Cand veti intinde in vasul ce se pune in cuptor umeziti cu apa sau ulei lingura de care va veti folosi.

Mamaliga cu branza la cuptor poate fi pregatita cu mai multe tipuri de branza, dupa gust: cas sarat, telemea, branza de burduf, cascaval amestecat cu oricare dintre cele enumerate mai inainte.

Asa cum va spuneam mie imi place mamaliga, dar si ai mei sunt amatori de retete cu mamaliga.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti retete cu mamaliga va las mai jos cateva sugestii:

Toate retetele cu mamaliga le-am pus intr-o singura postare, pe care o puteti vedea aici. 

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru mamaliga cu branza la cuptor:

INGREDIENTE:

mamaliga calda
branza (daca putem pune 2-3 tipuri de branza sarata -pentru fiecare strat un alt tip de branza- ar fi ideal)
oua
unt pentru uns vasul

PREPARARE:

In primul rand ungem vasul pe care il vom baga in cuptor cu unt. Imediat dupa ce facem mamaliga luam si punem un strat in vas. Ca sa o putem aranja mai usor punem un cub mic de unt si astfel o intindem mai usor.

Peste aceasta punem un strat de branza, apoi iar mamaliga, inca un strat de branza si iar mamaliga.
Cu lingura scobim mici gauri, in care punem oua intregi. Dam totul la cuptor, la 200°C, pana se coc ouale.

Simplu si bun!
Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *