fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU DOVLEAC

October 2, 2010 | CATEGORIA

Una din prajiturile pe care le asociez mereu cu toamna este prajitura cu dovleac.

INGREDIENTE:

Pentru foi:
20 linguri de faina
5 linguri de zahar
1 plic praf de copt
1 ou intreg + 1 galbenus
1 pachet de margarina
3 linguri de smantana

Pentru umplutura:
1,5 kg dovleac ras
250 g zahar
1 lingurita scortisoara

PREPARARE:
Punem dovleascul ras pe razatoarea mare, cu zaharul ,intr-o oala pe foc si fierbem cam 20-30 de minute, pana se moaie. Cand incepe sa se moaie adaugam scortisoara si mai lasam 5 minute pe foc. Este indicat sa mestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Sunt mai multe soiuri de dovleac: unii mai zemosi, altii mai putin. Daca aveti prea multa zeama lasata dupa fierbere o scurgeti.

Amestecam intr-un vas ingredientele pentru aluat (praful de copt amestecat cu faina ) si apoi framantam bine aluatul.

Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem apoi dovleac si deasupra cealalta foaie.

Se coace la 180° C timp de 45 de min. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra si putina scortisoara.

Pofta buna!

Comentarii

  • Ileana

    Buna Cristina, si mie imi place mult prajitura cu dovlac si vreau sa o incerc pe a ta. Am o rugaminte, ce dimensiuni are tava in care ai copt prajitura?
    Multumesc si spor la treaba!
    Ileana

    • diva in bucatarie

      am facut-o anul trecut, cred ca era in tava de 24*34 cm

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *