Pasta de peste

26 septembrie 2010Diva in Bucatarie

Pasta de peste. Pasta de peste. Pasta de peste pentru aperitive. Aperitiv cu peste din conserva. Pasta de peste fina si gustoasa cu unt. Pasta de peste cu crema de branza.

pasta de peste reteta diva in bucatarie v

Pasta de peste. Pasta de peste pentru aperitive. Aperitiv cu peste din conserva. Pasta de peste fina si gustoasa cu unt. Pasta de peste cu crema de branza.

Pasta de peste in doua moduri. Doua retete de pasta de peste. Pasta de peste cu ton. Pasta de peste cu unt sau crema de branza

Pasta de peste, cunoscuta si sub denumirile de „peste frecat”, „crema de peste”, „pate de peste” este un aperitiv simplu si usor de facut.

pasta de peste reteta diva in bucatarie o

Imi plac aperitivele cu maioneza, dar nu stiu de ce nu pot asocia pasta de peste amestecata doar cu maioneza.

O prefer cu unt, asa cum o facea mama cand eram mica, dar la fel de mult imi place si in varianta cu crema de branza, o idee mai dietetica.

Poti sa faci cu orice tip de peste iti place sau poti alege sa folosesti doua-trei tipuri de peste.

Daca ai rabdare poti fierbe pestele si ii scoti oasele.

Recunosc ca nu am rabdare sa fac acest lucru si folosesc adesea conserve de peste. Am doua branduri pe care le cumpar adesea si nu imi lipsesc din casa.

Pentru reteta de pasta de peste aleg conserve cu peste in suc propriu. Au aparut si conserve in care nu exista suc sau ulei.

Iti las cateva sfaturi pentru ca reteta de pasta de peste sa iasa foarte gustoasa:

  • 1. Nu folosesti conserve de peste in suc de rosii.
  • 2. Daca ai doar conserve de peste in ulei va trebui sa il scurgi foarte bine, eventual sa il tamponezi, caci nu ai nevoie de grasime suplimentara.
  • 3. Nu folosi cantitate mare de unt, caci pasta va fi greu de intins cand o scoti din frigider. In plus, va avea un gust preponderent de unt, nu de peste!
  • 4. Poti adauga, dupa gust, verdeturi uscate sau proaspete, ceapa verde sau chives.
  • 5. Daca alegi varianta cu crema de branza trebuie sa alegi o crema groasa, dar tartinabila, care nu lasa apa.

Daca si tie iti plac aperitele cu peste iti las ca inspiratie si alte retete. Apasa pe titlul retetei care iti place si vei fi redirectionat catre aceasta:

Reteta de pasta de peste este veche, de prin 2010, dar am pregatit-o si in format video, asa ca am schimbat si pozele de prezentare.

Iata si poza veche, cu o prezentare mai eleganta, cu pasta de peste pregatita ca aperitiv la o masa cu prietenii.

pasta-de-peste-03

Daca iti plac retetele mele te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM sau pe pagina oficiala facebook. 

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare in format video, dar si cu explicatii scrise, pas cu pas.

Ingrediente pasta de peste:

Pasta de peste cu unt:

200 g peste din conserva (120 g ton in suc propriu si 80 g file de hering sau sardine)

80 g unt moale

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

1 lingura suc lamaie

Pentru decor: masline, capere

Pasta de peste cu crema de branza:

200 g peste din conserva (120 g ton in suc propriu si 80 g file de hering sau sardine)

100 g crema de branza (Almette sau Philadelphia)

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

1 lingura suc lamaie

1/2 ceapa rosie mica

Pentru decor: ceapa rosie, pudra de boia, masline

Cum se face pasta de peste:

Pentru inceput las modul de preparare in format video. Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Am stors sucul de la o lamaie. Am maruntit cele doua tipuri de peste cu o furculita.

Daca pestele din conserva are piele o veti indeparta in prealabil.

Pentru a pregati pasta de peste cu unt am pus untul foarte moale intr-un bol si am adaugat sare. L-am frecat cu lingura in jur de 1 minut, apoi am adaugat pestele. Am mixat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am adaugat putin piper proaspat macinat si 1 lingura suc de lamaie. Am continuat sa mixez inca 1 minut, pana cand crema a fost fina.

Pentru a pregati pasta de peste cu crema de branza am tocat jumatate de ceapa rosie mica cat mai fin.

Am maruntit pestele cu furculita, apoi l-am pus peste crema de branza. Am adaugat sare, piper proaspat macinat, 1 lingura suc de lamaie si ceapa tocata.
Am mixat pana s-a omogenizat compozitia si crema a devenit fina.

Cum se serveste pasta de peste? Foarte simplu, dupa gust si imaginatie!

Am pus cremele in doua boluri si am decorat cu capere si masline bolul cu pasta de peste cu unt si cu ceapa pe cea cu crema de branza. Pentru mese festive sau de sarbatori puteti umple choux-uri sau puneti pasta pe biscuiti sarati, felii de lamaie sau crostini. Eu am mancat la micul dejun, cu paine prajita.Puteti manca aceasta pasta de peste ca aperitiv pe mese festive daca umpleti cateva vol au vent sau faceti oua umplute cu aceasta.

Oricum alegeti sa o serviti sunt sigura ca o sa va placa.

Este o reteta simpla, ietina, dar savuroasa.

Daca faceti reteta nu uitati sa imi trimiteti o poza.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Chiar acum 10 minute am terminat pasta de peste:Sunt sigura ca familia mea va fi incantata, la fel cum iubeste Piureul de spanac de la Divaplacinta cu somon placintelele umplute etc.Multumesc de idei!

  2. Rețeta asta seamănă cu pasta de peste ce o făcea mama mea,cu sardine din cutie,și cu margarina o făcea .era foarte buna chiar mie dor de ea ,am sa o incerc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *