fbpx

RETETE RECENTE

BUDINCA DE CIUPERCI

September 4, 2010 | CATEGORIA

Budinca de ciuperci – reteta de budinca sarata cu ciuperci si cascaval – reteta de aperitiv extrem de gustos cu ciuperci si cascaval, simplu si usor de pregatit.

Este o reteta economica, ce poate fi pregatita pentru mese festive, intalniri cu prietenii, in general pentru mese tip bufet. Cu siguranta poate fi o idee de gustare, poate fi luata la pachet sau la picnic.

Budinca de ciuperci poate fi pregatita si cu ciuperci proaspete, dar acestea trebuie sa fie sotate in prealabil. Tineti cont de faptul ca prin gatire volumul si greutatea aceastora scade considerabil, asa va trebui sa cantariti ciupercile gatite astfel incat sa ajungeti la 400g.

Noua ne plac foarte mult ciupercile. Este suficient sa dati o cautare dupa cuvantul ciuperci si veti descoperi zeci, daca nu chiar peste 100 retete cu ciuperci. De la retete de aperitive (rulade, vol-au vent, ciuperci cu maioneza si usturoi, oua umplute cu ciuperci, ciuperci umplute in fel si chip), gustari (clatite, pateuri, tarte), tocanite, mancaruri sau supe- creme. Ciupercile le-am pus adesea si in retete de garnituri, insotind retete de peste, pui, porc, dar am si cateva retete de post pregatite cu acestea.

Revenind la budinca de ciuperci trebuie sa va spun ca reteta aceasta nu este o “mostenire” de familie. O am de la fostul meu coleg de birou, cel care mi-a dat si reteta celui mai bun chec aperitiv tip pizza.

Pentru a face o budinca de ciuperci foarte gustoasa nu ai nevoie de ingrediente complicate si scumpe. Conservele de ciuperci se gasesc peste tot, cateva felii de franzela de paine asigura consistenta, iar ceapa si ouale sunt ingrediente ieftine. Eu am folosit pe post de verdeata mult marar si putin patrunjel, dar puteti renunta la marar daca nu va place si lasati doar patrunjelul.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru budinca de ciuperci prezentat pas cu pas mai jos:

INGREDIENTE:

2 cutii cu ciuperci – 2 cutii conserva de 400g greutate totala (cu zeama)
120 g cascaval ras
3-4 cepe taiate si calite usor in 50 ml ulei
3 felii franzela inmuiate in lapte
sare, piper, patrunjel, marar verde
6 oua batute bine

PREPARARE:

Pentru inceput am taiat marunt ceapa si am calit-o.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat galbenusurile, unul cate unul, sau toate in acelasi timp si am amestecat usor, de jos in sus.

Am incorporat in compozitia de oua ceapa calita, painea rupta in bucatele mici, cascavalul, ciupercile si verdeata.

Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina (sau tapetata cu hartie de copt) si am copt-o timp de 40-45 minute la 180°C.

Simplu, rapid si delicios.

Pofta buna!

Comentarii

  • am facut si eu aceasta reteta si mi- a iesit foarte bine.am gresit putin cu cuptorul dar data viitoare cred ca o sa fie ok. merita incercata aceasta reteta si multumesc frumos diva.

    • divainbucatarie

      Ma bucur ca ai incercat-o!

  • Valentin F.

    Mi-a facut sotzia azi… am mancat ca niciodata. Incredibil de gustoasa!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!! Va pup!

  • rox

    la ce gramaj e cutia de ciuperci , iar tava cam ce dimensiuni? Multumesc.

    • diva in bucatarie

      Tava are 22*32, cutia de ciuperci are 400 g (200 g net).

      • rox

        multumesc pt.promptitudine,l-am facut imediat, a iesit f.bun

        • diva in bucatarie

          Super!

  • Camy P.

    Am facut si eu azi, a iesit super….foarte gustoasa!!! Multumesc Diva ! Pupici

    • diva in bucatarie

      Te pup, Camy!

  • Nico

    Buna! Vreau sa incerc reteta asta. Spune-mi, te rog, daca painea se stoarce, sau se pune imbibată in lapte. Multumesc!!

    • diva in bucatarie

      Pusa in lapte, dar nu imbibata de acesta. Poti sa o storci pentru a fi sigura ca este bine.

  • Nicole

    Am facut o repetitie cu reteta asta, in doua variante pentru masa de Paste. Prima am facut-o cu ciuperci conservate iar a doua, cu ciuperci proaspete. Mult mai gustoasa a iesit cea cu ciuperci proaspete, nu se compara cu prima.:)

    • ioana

      Ciupercilor proaspete le-ai mai făcut ceva înainte sau doar le-ai tocat şi le-ai pus aşa?

      • diva in bucatarie

        Eu am folosit ciuperci la cutie- conservate. Daca sunt proaspete trebuie sa le calesti inainte.

        • ioana

          Multumesc frumos.

          • Bibi

            Se poate folosi un vas Yena in loc de tava unsa cu unt si presarata cu faina?

          • diva in bucatarie

            Sigur! Dar ar fi mai bine intr-o tava. 🙂

  • Bibi

    Multumesc!

  • Buna seara! Vreau sa incerc si eu aceasta reteta si vroiam sa intreb daca merge sa inlocuiesc ciupercile din conserva cu cele proaspete?

    Multumesc.

  • Foarte buna budinca 🙂

  • Purice mihaela

    Am făcut rețeta este foarte buna ,merita încercată…👍👩🏻‍🍳

  • Bodnar Elena

    Am incercat o si a iesit o minunatie.Multumesc pentru reteta si astept noi retete ,pe care le voi incerca si cu siguranta vor iesi foarte bune!

Leave a Reply to Bibi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *