Salata mimoza

26 februarie 2011Diva in Bucatarie

Salata mimoza. Fierbem morcovii si separat sfecla. Legumele le taiem cuburi iar ouale vor fi date prin razatoare.

INGREDIENTE:

4 cartofi mijlocii fierti in coaja
4 morcovi mijlocii
2 sfecle de marime medie
2 cepe verzi
2 conserve peste -scrumbie, hering
2 oua fierte de consistenta tare
200 g maioneza
1 pachet gelatina
200 ml apa
Sare si piper

PREPARARE:

Fierbem morcovii si separat sfecla. Legumele le taiem cuburi iar ouale vor fi date prin razatoare.

Scurgem pestele si il amestecam cu ceapa tocata astfel incat sa obtinem o pasta.

Intr-o oala mica se toarna apa si adaugam gelatina. O amestecam pana se dizolva apoi incalzim apa pana la primul clocot. Dam la o parte si asteptam sa se raceasca. Punem gelatina racita peste maioneza si amestecam pana se omogenizeaza.

Fiecare tip de legume va fi amestecat separat cu maioneza, condimentat cu sare si piper, si pus in straturi intr-un vas. Pastram putina maioneza pentru a acoperi salata. Eu am ales cartofii pentru baza, apoi am pus un rand cu morcovi, urmand pestele frecat cu ceapa, sfecla si la final albusul si galbenusul.

Este o salata frumoasa si gustoasa.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *