Pui cu fasole verde

15 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Pui cu fasole verde. O mancarica de fasole verde cu pui, atat de simplu de facut si atat de gustoasa, incat nu o veti refuza…

O mancarica de fasole verde cu pui, atat de simplu de facut si atat de gustoasa, incat nu o veti refuza…

INGREDIENTE:

3-4 pulpe mari pui (sau un pui mic intreg)
1 kg fasole verde
1 ceapa galbena mare
1 morcov
1/2 ardei gras rosu (kapia)
2 catei usturoi
3-4 linguri ulei
4 linguri ketchup
2 linguri suc de rosii
1 lingurita faina
30 ml cognac
2 foi mici de dafin
cimbru
sare
cateva boabe de piper
marar verde – pentru servit

PREPARARE:

Calim pulpele de pui pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Le scoatem din ulei pe o farfurie.

In acelasi ulei (din care mai scoatem 1 lingura) calim ceapa tocata fin, morcovul dat prin razatoarea mica si ardeiul tocat marunt.

Punem apoi pulpele la loc in oala, peste ceapa calita, adaugam apa cat sa acoperim pulpele si lasam sa fiarba (daca pulpele sunt de la pui de tara, crescute sanatos -fara hormoni- lasam la fiert pana scade apa la jumatate, au nevoie de mai mult timp la fiert decat cele din comert).dizolvam faina in sucul de rosii. Dupa 15 minute de fiert (sau dupa ce a scazut apa la jumatate in cazul puilor de tara) completam cu apa, adaugam frunzele de dafin, 2 catei de usturoi taiati pe jumatate, un praf de sare, boabele de piper, sosul de rosii, ketchup-ul si cimbrul.

Dupa alte 5 minute adaugam fasolea verde, lasam inca 10 minute sa fiarba apoi luam de pe foc. Mutam intr-un vas termorezistent, adaugam cognacul si dam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru inca 15-20 minute.

Servim mancarea de fasole verde cu pui calda, cu putin marar verde proaspat tocat, insotita de o salata verde.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Hmmm imi lasa gura apa!!! Se vede clar ca este pui de casa, sau ma insel?, dar nu prea as crede :)!
    Mancarica arata de milioane!!! Pupici!!

  2. Ooooo da am facut aceasta mancarica si pot spune ca este chiar delicioasa doar ca sosul meu a iesit parca un pic mai grosut. Asa ne place hi hi hi. Multumesc inca o data pentru aceste retete minunate !Pupici!

  3. Este foarte bun,eu fac la fel doar ca adaug si bacon taiat marunt da un gust mult mai bun iar in loc de sos de rosi care prefera poate sa adauge smantana!Pupici Roxi.

  4. acum este pe foc aceasta reteta si sper sa-l surprind pe sotul meu care are diabet. Multumesc DIVA pentru aceast fel de mancare delicioasa pe care ne-ai transmis-o si noua. Mult respect si pupici !!

  5. De ce mai puneţi ketchup,dacă puneţi deja suc de rosii?Sucul de rosii sau chiar roşiile proaspete sunt mai gus-
    toase si mai sănătoase decît ketchup-ul!

  6. Nu a ieșit deloc bine. Am folosit păstăi la conserva. Dar toată Combinația asta .. e ca un Ostropel nereușit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *