Kamis va invita la concurs

December 17, 2015

premii-concurs-kamis

Kamis Condimente va invita sa gatiti de Sarbatori cu condimentele Kamis – Viata are gust!

In aceasta perioada pregatim tot felul de bunatati pe care le vom gusta alaturi de cei dragi. Aperitive, supe sau ciorbe, sarmale, carnati, fripturi, prajituri sau cozonaci, vin fiert, cu arome de la Kamis ce ne condimenteaza placut bucatele si ne aduc bucurie in jurul mesei.

Ce trebuie sa faceti? Simplu: trimiteti la office@divainbucatarie.ro o poza cu preparatele voastre ce vor fi pregatite in aceasta perioada si reteta in care specificati doar ingredientele folosite si puteti castiga unul din cele doua premii: o tigaie Tefal cu diametrul 28 cm si una cu diametrul de 26 cm, plus condimente Kamis ce vor aduce mai multa savoare preparatelor.

Concursul se desfasoara in perioada 17 decembrie -8 ianuarie 2016. Fiecare participant poate concura cu maxim 5 retete.

Conditie importanta pentru participare: pozele trebuie sa va apartina, sa nu fie copiate de pe alte site-uri sau bloguri culinare. In data de 15 ianuarie SC KAMIS CONDIMENTE SRL va acorda premiile pentru cele mai creative si mai apetisante retete. Concursul se adreseaza persoanelor care au domiciliul pe teritoriul Romaniei. Premiile vor fi eliberate numai pe baza unui act de identitate, aflat in termenul de valabilitate. Pentru a putea livra premiile trebuie sa fie trimise datele de contact (nume, prenume, adresa si numar de telefon ) in maxim 2 zile lucratoare de la anuntarea lui pe www.divainbucatarie.ro. In cazul in care nu se respecta acest termen, organizatorii isi rezerva dreptul a acorda un nou premiu. Premiile se vor livra in termen de 7 zile lucratoare castigatorilor. Va asteptam cu drag si va dorim inspiratie!

Pozele si retetele vor fi postate in continuarea acestei postari.

Sarbatori fericite!

 

Multumim tuturor pentru retetele apetisante cu care ne-ati incatat si ati facut alegerea foarte grea. Castigatorii acestui concurs sunt:

Categoria fel principal: Angelica Nistor – Friptura condimentata de porc servita cu sos iute de boia si inca un fin sos de maioneza fiarta, insotite de garintura din ciuperci usturoiate si praz tras la tigaie (84)

Categoria desert:  Valentina Pielaru – Tort Revelion (32)

Felicitari! Asteptam pe email adresa si numarul de telefon pentru a trimite premiile.

 

1. Cretu Veronica

TURTA DULCE -figurine

turta-dulce-cretu-veronica-kamis
Crap cu sos de rosiiPentru care ne sunt necesare: un crap,o lingurita cu
busuioc,o ceapa rosie mare,cativa catei de usturoi,200 ml suc de rosii de casa,
condimente pentru peste de la KamisIngrediente:
1 kg de faina ; 300 gr zahar pudra ; 250 gr miere; 300 gr unt sau margarina; 3 oua; 2 lingurite bicarbonat de sodiu; 1 lingurita cacao; 1 lingurita nucsoara macinata Kamis;  2 lingurite scortisoara Kamis; 1 lingurita ghimbir Kamis;

Royal icing:
2 albusuri; 350 gr zahar pudra; 2 linguri amidon; 1-2 linguri zeama de lamiae; 1 lingurita esenta de lamiae

2. Daniela Andrei

Pui cu mere caramelizate

kamis-2015-2

Ingrediente: Un pui ;  Două linguri cu ulei ;  Câţiva căţei de usturoi;  200 ml suc de roşii (făcut în casă);  Sare, chilli pudră şi condimente pentru pui cu rozmarin de la Kamis
Pentru sos:  5-6 mere roşii;  4 linguri cu zahăr tos;  Sucul de la o portocală mare;  O lingură cu ghimbir de la Kamis; Câteva frunzuliţe de busuioc verde

3. Daniela Andrei

Tree Brownies

kamis-2015-3

– 4 oua mari;  200 ml lapte (fiert); 200 gr faina alba de grau;  50 gr unt (85% grasime);  50 gr ciocolata neagra;  un plic cu cacao neagra;  10 linguri cu zahar; o lingurita cu praf de copt
– dupa gust: nucsoara si scortisoara de la Kamis

Pentru glazura ne sunt necesare:
– un albus de ou; 200 gr zahar pudra;  o lingura cu amidon; o lingura cu zeama de lamiae;  optional: colorant alimentar verde;  ornamente de zahar/ciocolata

4. Cretu Veronica

Pastrav somonat cu piure de cartofi violet

kamis-2015-4

4 bucati file de pastrav somonat; sare de mare Kamis piper negru macinat  Kamis; 500 gr cartofi violet; 150 ml lapte; 50 gr unt;  sare de mare cu piper Kamis

 

5. Cretu Veronica

Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir

kamis-2015-5

Ingrediente: 1 pulpa superioara de caprioara dezosata ; Sare de mare Kamispiper negru macinat Kamispiper mozaic boabe Kamisboia dulce; Kamiscimbru Kamis; 1 pahar vin rosu; 1 pahar apa
4- 5catei de usturoi taiat felii;

Sos de usturoi: 1 lingura usturoi granulat Kamis; 1/2 lingurita ghimbir Kamis; 50 ml ulei; 100 gr smantana

6. Mirela Carmen Tomescu

SARMALE CRUD VEGETARIENE (RAW VEGAN)

kamis-2015-6

INGREDIENTE (pentru aprox. 25 de sarmale):– 10-15 foi de varza murata

Pentru umplutura– 150 gr hrisca cruda (necoapta)– 150 gr nuca cruda– 25 gr ceapa (am folosit rosie)– 50 gr morcov– 30 gr telina– o lingura rasa de boia de ardei dulce– ½ lingurita mix de piper (din rasnita de la Kamis)– o lingurita pudra de coriandru (boabe de coriandru de la Kamis, rasnite)– o lingura de oregano uscat (de la Kamis)– cimbru macinat, dupa gust– 2 linguri de ulei presat la rece (am folosit de rapita)– sare de ocna, in functie de cat de sarata este varza murata

Pentru sos– 5 fire de patrunjel verde– 200 gr rosii– 2 linguri de ulei presat la rece (am folosit de rapita)

7. Cristina Iuliana Pana

CORONITA CU CARNE

kamis-2015-7
INGREDIENTE PENTRU BLAT: Faină albă de grâu 500 g,sare iodată 1 lingură,zahăr tos  2 linguri,drojdie uscată 2 linguri,apă  400 ml,ulei de măsline 4 linguri. Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.

PENTRU UMPLUTURĂ:Carne tocată amestec vită+porc cca. 500 g,Ceapă galbenă 1 bucată,Usturoi 2 -3 căței,Ulei de măline 2 linguri,Apă 3-4 linguri,Ardei kapia ½ bucată,Tije de țelină 1 bucată, Codițe de ciuperci champignon cca. 100 g, Morcov fiert 1 bucată mare,Bacon cca 100 g,Ouă 2 bucăți, Sare iodată 20 g,Piper proaspăt măcinat Kamis,  1 g,Boia de ardei dulce Kamis, 1 g,Griș 2 linguri,

PENTRU TOPPING:Felii de cașcaval  4 bucăți, mix de semințe ( susan, in) 1 lingură.

8.Cristina Iuliana Pana

Cartofi Duchesse

kamis-2015-8
INGREDIENTEpiure de cartofi cca. 850 g, (cartofi fierți cca. 700g , unt. 20 g și smântână 100 g, zdrobiți ca să se obțină piure),ouă 2 bucăți,sare iodată,piper proaspăt măcinat Kamis

 

9. Cristina Iuliana Pana

CIORBA DE IEPURE

kamis-2015-9

INGREDIENTE: măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),ceapă galbenă 1 bucată,praz partea albă 1 bucată,pătrunjel rădăcină 1 bucată,păstârnac 1/2 bucată.țelină o felie,gulie o felie,morcov 1 bucată medie,untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați 2 linguri,leuștean verde 2-3 fire,cartofi roșii de Covasna 2 bucăți,roșii tocate conservate de la SunFood 1 conservă, sare iodată,piper proaspăt măcinat Kamis ,coriandru 2 semințe,boia de ardei Kamis,foaie de dafin Kamis 1 bucată,paste pătrate mari de la Băneasa,verdeață pentru ornat

 

10. Cristina Iuliana Pana

PREPELITE IN FOI DE VIȚĂ

kamis-2015-10
INGREDIENTE: Prepelițe curățate 4-5 bucăți cca. 1000 g, Ficat de prepeliță,Ulei de măsline, Foi de viță de vie proaspete mai mari cca. 10 bucăți, Sare iodată, Felii de bacon cca. 100 g, Vin alb demisec cca. 200 ml. Sfoară de bucătărie.

11. Cristina Iuliana Pana

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMA DE LAMAIE  

kamis-2015-11
– INGREDIENTE:
– Făină albă din grâu 450 g,     Unt 250 g,   Zahăr tos 100 g,   Ouă 2 bucăți,   Sare iodată 2 g,    Zahăr vanilinat Dr. Oetker 1 plic,  Lapte 200 ml,  Amoniac alimentar Dr. Oetker 1 plic.
– PENTRU CREMĂ:
– Lapte 500 ml,   Amidon Dr. Oetker 4 linguri,   Lămâie 1 bucată,   Zahăr tos 200 g,   Unt 250 g.

12. Maria Mihalache

Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao

kamis-2015-12
Ingrediente: 400 gr zahar, 5 galbenusuri, 250 gr unt, 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata), 100 g stafide, 200 g merisoare, 6 cubulete de rahat divers colorate
4 foi de napolitana. 1 lingurita rasa scortisoara de la Kamis, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom,

Pentru glazura : 150 g zahar pudra, 50 g unt, 3 linguri cacao, 5 linguri apă clocotită

13. Pungasa rogue

Toba de porc

kamis-2015-13
Ingrediente: o jumatate de capatana de porc cu masa de 3,3 kg (carne grasa, carne slaba, ureche, falca);  apa pentru fierberea carnii si a tobei;  sare;  piper negru macinat Kamis;  un mat gros de porc.

14. Pungasa rogue

Lebar

kamis-2015-14

Ingrediente:  1 kg ficat de porc; 300 g inima de porc; 675 g plamani de porc;  400 g carne slaba de porc;  300 g slanina cruda de porc; 300 g slanina afumata de porc; 4 cepe + 2-3 linguri ulei pentru calirea acestora;  apa pentru fierberea carnii si a lebarului;  sare; piper negru macinat Kamis; putin cimbru Kamis; doua mate groase, de porc (sau mai multe, in functie de lungimea lor).

15.Pungasa rogue

Caltabos

kamis-2015-15

Ingrediente: 500 g carne de porc; 150 g orez; doua cepe; doua oua; doua linguri bulion; sare; piper negru macinat Kamis; putin cimbru Kamis; doua mate groase de porc (sau mai multe, in functie de lungimea lor); apa pentru fierberea caltabosului.

16. Pungasa rogue

Pachetele cu gutui si mere

kamis-2015-16

Ingrediente: Aluat de foietaj: 200 ml apa rece; 200 ml ulei; un praf de sare; un cub de drojdie proaspata (50 g); faina cat cuprinde (500 g).
– In plus pentru aluat: 3 linguri cu varf de faina; 125 ml ulei; ulei pentru uns masa de lucru.
– Umplutura:  720 g gutui curatate de coaja si seminte; 390 g mere curatate de coaja si seminte;  250 g zahar (sau dupa gust); o lingurita de pudra de ghimbir Kamis;  zahar pudra pentru ornat.

17. Pungasa rogue

Turta dulce

kamis-2015-17
– Aluat:  190 g zahar pudra; 125 ml apa; o lingurita de scortisoara Kamis; o lingurita de ghimbir Kamis; 500 g faina; un varf de cutit de bicarbonat de sodiu; un ou + un galbenus; 50 g unt moale.
– Glazura:  un albus;un praf de sare; 100 g zahar; doua linguri cu apa fierbinte.

18. Maria Mihalache

Pulpe de pui umplute,in foietaj

 

kamis-2015-18
Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui dezosate si fara pielita, 1 foaie aluat foietaj Bella, susan, oregano, ulei de masline, 1 ardei gras rosu, 3 linguri de cascaval ras, 1 ou, sare, piper Kamis

19. Maria Mihalache

Turta dulce glazurata

kamis-2015-19
Ingrediente: 500 g faina, 400 g zahar, 100 g miere, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt, 500 ml lapte, 75 g Rama mit Butter, 1 varf cutit sare, 2 plicuri zahar vanilat, 2 lingurite rase coaja de portocala
zeama de la o portocala, 2 lingurite scortisoara Kamis,

Pentru uns forma: ulei, faina
Pentru glazura: 160 g ciocolata alba, 160 g ciocolata amaruie, zahar pudra pentru pudrat

20. Maria Mihalache

Cozonac Rosenkrantz

kamis-2015-20
Ingrediente: 400 g faina, 2 oua, 1 fiola esenta de rom, coaja rasa de la o portocala, 110 ml lapte, 25 g drojdie, 3 linguri zahar pentru lapte, 130 g unt, un praf sare, 6 linguri zahar pentru unt
10-12 linguri zahar pentru caramel,

Pentru umplutura: nuca tocata, stafide, rahat,dupa preferinte, 1 lingurita scortisoara Kamis

21. Maria Mihalache

Ceafa de porc in foietaj

kamis-2015-21
Ingrediente : o bucata ceafa de porc 1,5/2 kg, 400 g foietaj, 250 g kaizer, 2 cepe, unt cat nuca, 2 oua, 1 pahar vin alb sec, 50 ml lapte , 1 legatura patrunjel, boia dulce/iute(dupa preferinte)
coriandru, susan, sare, piper Kamis

22. GOSPODARIU DANIELA

Sushi cu legume

kamis-2015-22
Ingrediente:    orez ;  legume(morcov,pastai,mazare,porumb);  otet;  zahar; apa; sare de mare cu plante aromatice Kamis;  piper negru Kamis;  sos de soia;

23.  GOSPODARIU DANIELA

Eclere false cu ciocolata

kamis-2015-23

Ingrediente:   Piscoturi de sampanie (40 buc); 1 ciocolată cu lapte; 500 ml lapte;  3 galbenusuri;  3 linguri de zahar; 50 g amidon de porumb; 1 plic zahar vanilat;  esenta de vanilie

24. Ursan Anisoara

Porumbei cu sos dulce acrisor de struguri
kamis-2015-24
Ingrediente: 2-3 porumbei intregi,o ciorchina mare de struguri ,nu foarte copti,un pahar de supa,2 linguri de miere,un paharel mic de otet aromatizat,50 g unt,sare de mare Kamis,piper cu lamaie Kamis,o lingura de legume deshidratate fara sare,50 ml ulei de masline
25. Ursan Anisoara
Gasca umpluta cu ciuperci
kamis-2015-25
ingrediente: un boboc mare de gasca,800 g ciuperci,o ceapa,o bucata costita afumata,50 ml ulei ,o rosie,o legatura de verdeata,un ou,sare piper cu lamaie Kamis
pentru marinata ;ulei de masline sare de mare Kamis,pipernegru macinat Kamis,200 ml vin alb sau roz,4 foi de dafin,cateva felii de bacon afumat
26. Ursan Anisoara
Prajitura racoroasa cu kiwi si nectar de caise
kamis-2015-26
Ingredinte;5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,3 linguri de ulei,un praf de sare,un varf d lingura de scortisoara macinata de la Kamis,200 ml frisca lichida,2 linguri de smantana,200 ml nectar de caise,5-6 kiwi coapte,2 plicuri( a cate 10 g bucata)de gelatina,2 plicuri de zahar vanilat,o lingurita de ghimbir Kamis
27. Ursan Anisoara
Tort cu biscuiti ,cu piure de castane si macese
kamis-2015-27
Blat;300 g biscuiti,200 g margarina sau unt,200 g miez de nuca
crema macese;200 g frisca lichida,100 g branza proaspata de vaci,3 linguri de smantana,5 linguri de pasta de macese,un plic(10 g) de gelatina
crema de castane ;200 g frisca lichida,100 g branza de vaci,3 linguri de smantana,5 linguri de piure de catane,un plic de gelatina
jeleu de macese;5 linguri de pasta de macese diluate cu un pahar de apa ,2 plicuri de tort gelle,un varfde scortisoara Kamis,un varf de cutit de ghimbir Kamis
decor;300 g biscuiti de ovaz trasi in ciocolata
28. Ursan Anisoara
Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac
kamis-2015-28
Ingrediente(ptr 2 portii)
2 cotlete de porc mai groase(cu os),8 ciuperci Champignion,100 g afumatura(costita)o ceapa 2 ardei,marar verde,un ou,o lingura de legume deshidratate,sare de mare Kamis,piper cu lamaie Kamis,200 g piure de spanac,100 ml ulei de masline,3 catei de usturoi,2 lingurite de smantana,o lingurita de mustar,2 foi de dafin Kamis ,200 ml vin alb sec
29. Alexandra
Prajitura scandinava cu morcovi
kamis-2015-29
Ingrediente: oua,zahar, morcovi, stafide, ulei, faina, scortisoara, nucsoara, praf de copt, bicarbonat, coaja de portocala
30. Valentina Pielaru
Turta dulce
kamis-2015-30
Ingrediente: 125 g miere, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 150 g unt, 4 linguri lapte, 1 lingurita scortisoara macinata Kamis, ½ lingurita de ghimbir de la Kamis, 100 gr amidon
2 linguri  cacao, 1 plic praf de copt, 400 g faina
Glazura regala (royal icing)
Ingrediente: 2 albusuri, 350 gr zahar pudra, 2 lingurite zeama lamiae, 2 lingurite amidon
31. Valentina Pielaru
COZONAC
 
kamis-2015-31
Ingrediente pentru 2 cozonaci:   1kg faina ;  30 gr drojdie proaspata; 250 gr zahar tos;  3 galbenusuri; 500 ml lapte gras; 100 gr stafide;       100 gr unt;  1 lingurita sare;  coaja de lamiae;  1 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru umplutura: 100 – 125 gr nuca macinata, 100 gr zahar tos, 25 gr cacao,  1 lingurita scortisoara Kamis,  albusul de la 1 ou batut spuma,  stafide,  rahat
32. Valentina Pielaru
Tort Revelion
kamis-2015-32
Blatul:
  – 5 oua
  – 150 gr zahar
  – 2 linguri apa rece
  – 2 linguri ulei
  – ½ lingurita Kamis condiment pentru Prajituri si Deserturi
  – 15 gr cacao
  – 3 gr  praf de copt
  – 6 linguri faina
Siropul:
– 250 ml apa
– 5 linguri zahar
– 2 plicuri zahar vanilinat
– un praf de scortisoara Kamis
– coaja si zeama de lamaie
Crema:
Mousse de ciocolata amaruie:
– 200 ml de frisca lichida
– 200 gr ciocolata amaruie
– 6 gr gelatina hidratata
– 100 ml frisca batutaMousse de ciocolata cu lapte:
– 200 ml frisca lichida
– 200 gr ciocolata cu lapte
– 6 gr gelatina hidratata
– 100 ml frisca batutaMousse de ciocolata alba:
– 200 ml frisca lichida
– 200 gr ciocolata alba
– 6 gr gelatina hidratata
– 100 ml frisca batuta
Decor tort:
– 200 gr ciocolata amaruie (minim 58% continut unt de cacao)
– 25 gr  zahar
– 75 ml  lapte
– 25 gr unt
– 50 gr ciocolata cu lapte
– 50 gr ciocolata alba
33. Andrei Florin
Crap cu sos de rosii
kamis-2015-33
Pentru care ne sunt necesare: un crap,o lingurita cu  busuioc,o ceapa rosie mare,cativa catei de usturoi,200 ml suc de rosii de casa,
condimente pentru peste de la Kamis
34. Andrei Florin
Carnati de casa
kamis-2015-34
Pentru care ne sunt necesare: 5 kg pulpa de porc,5 kg fleica,2 kg pulpa de porc cu  grasime, o cutie cu mate (10-15 metri), 1 kg usturoi, condimernte pentru carnati de  la Kamis
35. Andrei Florin
Sunca de casa
kamis-2015-35
Pentru care ne sunt necesare:4 bucati de slanina cu soric, 4 bucati  subtiri de slanina cu fasii de carne, 2 litri de zeama de varza pentru fiert,
usturoi granulat si boia de ardei iute de la Kamis,sare dupa gust si cimbru uscat
36. Andrei Florin
Salata de pui cu legume si maioneza
kamis-2015-36
Pentru care ne sunt necesare:un piept de pui,  o telina, 3-4 cartofi, 2 morcovi mari, 200 gr mazare,2-3 buc. pastarnac, 200 gr  masline negre,mustar dupa gust,un borcan cu gogosari la otet,un borcan cu castraveti  la otet, maioneza cat cuprinde (am facut din 4 galbenusuri crude, 4 galbenusuri  fierte si aproximativ 250 ml ulei), condimente Kamis dupa gust
37. Andrei Florin
Placinta cu branza proaspata
kamis-2015-37
Pentru care ne sunt necesare:500 gr branza proaspata,  de vaci,6 oua mari,100 gr stafide,100 ml iaurt,zahar dupa gust,foi de placinta,zahar
pudra pentru presarat deasupra, scortisoara dupa gust Kamis,un ou si doua linguri cu  iaurt pentru uns foile de placinta
38. Daniela Andrei
Chocolate Crinkles
kamis-2015-38– 200 gr ciocolata neagra (Heidi am folosit eu)
– 60 gr unt
– 2 oua
– 80 gr zahar
– 200 gr faina
– un plic praf de copt
– scortisoara Kamis dupa gust- zahar tos si zahar pudra pentru tavalit fursecurile
39. Daniela Andrei
Cartofi gratinati cu piept de pui si afumatura
kamis-2015-39
2 cartofi mari
– 200 gr cascaval
– 200 gr branza sarata
– 100 gr branza de burduf
– o jumatate de piept de pui
– 4 felii de rasol afumat de porc
– 2 oua si 100 gr de smantana
– condimente Kamis dupa gust: usturoi granulat, piper
40. Daniela Andrei
Racitura (piftie) de porc
kamis-2015-40

– 4 kg din diferitele parti ale porcului ce se folosesc in mod special la  racituri, pentru a se gelatina: urechile, picioarele, ciolan (cu soric).
– 1 kg pulpa de porc cu os (pentru ca trebuie sa fie si carne nu?! 🙂 )
– apa pentru fiert (in functie de vasul in care o fierbeti, de preferat intr-o  oala inalta, dar si de cantitatea de carne folosita, trei sferturi din vas)
– o jumatate de kilogram de usturoi (desi ar fi mers putin mai mult)
– 3-4 linguri cu sare de bucatarie (sau dupa gust)
– cativa morcovi
– optional: un praf de piper si cateva foi de dafin Kamis

41. Toncean Sidonia

Fazan cu sos vanatoresc

kamis-2015-41

Fazanul si zarzavatul fiert in supa, 200 ml supa fazan, 2 linguri zahar, 4-5 cuisoare, 1 lingura mustar frantuzesc Kamis, 1-2 linguri faina, 2 linguri smantana, sare, piper Kamis, zeama de lamiae

42. Toncean Sidonia

Salata Advent

kamis-2015-42

Cantitatile sunt in functie de cata salata doriti sa faceti: 1 piept fiert de fazan, muschi tiganesc, cartofi fierti, morcovi fierti( din supa de fazan), oua fierte, 3 felii cascaval feliat, castraveti murati
gogosar murat, ciupercute mici fierte, ardei gras rosu, rodie, salata verde creata, sare de mare iodata  Kamis, 2 linguri maioneza( facuta in casa), ceapa verde

43. Toncean Sidonia

Sarmalute in varza rosie

kamis-2015-43

Avem nevoie de: 1 varza rosie, 150 g  orez, 1 kg carne tocata , 1 ceapa, marar , cimbru Kamis, 1/2 l bulion facut in casa, 150 g bacon( afumatura), sare, piper

44. Sidonia Toncean

Friptura de porc umpluta cu ficatei ,cu garnitura de varza dulce si cartofi

kamis-2015-44
Avem NEVOIE de : 1,5 kg carne porc, sare, piper kamis
– pentru umplutura:200 g ficatei de pui, 200 g carne tocata, 1 legatura ceapa verde, ardei gras colorat, 150 g ciupercute fierte, 1-2 oua, amestec condimente cu boia afumata Texas BBQ Rub, sare de mare iodata Kamis, salvie, patrunjel verde, 2 linguri ulei, 200 ml vin alb
– pentru garnitura:Cantitati in functie de cata garnitura doriti sa faceti:varza proaspata, cartofi, usturoi, ceapa, smantana, marar verde, patrunjel verde, sare de mare iodata Kamis,  piper Kamis

45. INA NICULESCU

BISCUITI FRAGEZI CU UNT SI PORTOCALA

kamis-2015-45

Ingrediente: 100 g de unt la temperatura camerei, 200 g de faina, 80 g de zahar pudra, un ou rece, coaja rasa de la o portocala, o lingurita cu extract de vanilie, sare, 3-4 linguri cu faina suplimentar si pentru modelat biscuitii, 70 g de ciocolata neagra pentru ornat, bombonele sau alte decoratiuni

 

46. INA NICULESCU

MUSCHIULET DE PORC IMPLETIT

kamis-2015-46

Ingrediente: o bucata de muschiulet de porc de pe care am indepartat toate pielitele si grasimea, 2 linguri cu miere, 50 g de unt, 2 linguri cu ulei, zeama stoarsa de la o lamiae, coaja rasa de la o lamiae, o lingurita cu cimbru uscat Kamis, cateva boabe de piper rosu, cativa fulgi de chilli, o lingurita cu boia de ardei dulce, sare, piper proaspat macinat

 

47. INA NICULESCU 

PIEPT DE CURCAN UMPLUT INVELIT IN BACON

kamis-2015-47

Ingrediente: 700-800 g de piept de curcan fara os si piele, dintr-o singura bucata, 200 g de bacon feliat, o gutuie mare, spalata, o ceapa rosie mica, curatata si spalata , 2 linguri cu pesmet, un cub de unt (25-30 g), 2 linguri cu ulei, 4-5 catei mici de usturoi, curatati si spalati, o lingurita cu frunze de rozmarin, spalate, o lingurita cu cimbru uscat Kamis, sare, piper proaspat macinat, 100 ml de apa sau supa de pui

 

48. INA NICULESCU 

SOMON IN CRUSTA CROCANTA DE ALUNE LA CUPTOR

kamis-2015-48

Ingrediente: 4 fileuri de somon fara piele, bine sterse cu hartie absorbanta, 200 g de alune maruntite, 2 linguri cu ulei de masline, sare, piper proaspat macinat Kamis

 

49. INA NICULESCU 

TURTA DULCE GLAZURATA

kamis-2015-49

Ingrediente:  330 g de faina, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, 50 g de unt topit si racit, un ou, 150 g de faina, 260 g de zahar, 125 ml de apa clocotita, coaja rasa de la o portocala (sau lamaie), un varf de lingurita cu nucsoara rasa Kamis, un varf de lingurita cu praf de ghimbir Kamis, o jumatate de lingurita cu scortisoara, 100 g de zahar pudra, un albus, 2 linguri cu apa fierbinte, sare, 2 linguri cu faina

50. Iancu Lubita

PUI CU SOS MONTREAL
kamis-2015-50
Avem nevoie de:2pulpe,3linguri ulei,1plic cu condimente pentru friptura Montreal de la Kamis,4cartofi,4catei de usturoi,1borcan rosii in bulion,sare piper Kamis,verdeata,1ceapa mica
51. Iancu lubita
TOCANITA CU SOIA BOABE
kamis-2015-51
Avem nevoie de:400g fasole soia boabe,1ceapa mare,1morcov,1pastarnac,1felie de telina radacina,1cana sos de rosii,1ardei gras,1ardei iute,400g ciuperci,1frunza de dafin Kamis,cimbru,sare,piper Kamis,20ml ulei,marar verde.
52. Corina Z.
Varza calita cu cotlet de porc
kamis-2015-52
1 varza murata, 1 ceapa, 1/2 ardei gras, 1 buc cotlet porc (500g), 20 g unt, 3 linguri ulei, piper Kamis, cimbru Kamis, sare cu verdeturi Kamis, 3 linguri bulion
53. Corina Z.
Spanac cu ou ochi
kamis-2015-53
spanac congelat dezgetat si scurs, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 2 linguri smantana, 1 lingura faina, piper kamis, 1 varf cutit nucsora Kamis, oua ochiuri
54. Diana Neacsu
Turta dulce cu Omega 3 si 6
kamis-2015-54
Ingrediente: 200 g  faina alba, 50 g faina integrala de ovaz, 50 g faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor in rasnita de cafea), 50 g faina din seminte de dovleac si floarea soarelui crude (obtinute prin macinarea semintelor in rasnita de cafea),  150 g  unt la temperatura camerei (moale), 300 g  zahar, 150 g nuci macinate, 1 ou, condimente Kamis (cuisoare, ienibahar, scortisoara, nucsoara,ghimbir, cardamom–1 lingurita fiecare), 1 pliculet praf de copt, 1 praf de  sare
55. Claudia Vasilache
Cotlet de porc cu os la cuptor
kamis-2015-55
1,200 grame de cotlet de porc cu os, 200 ml vin alb, 200 ml apa, patru catei de usturoi, doua linguri de ulei de masline, 50 de grame de slanina, o lingurita de sare, o lingura de condimente pentru carne Kamis, o lingurita de rozmarin Kamis

56. Claudia Vasilache
Pui cu smantana si mustar
kamis-2015-56
un pui de aproximativ un kg (fara piept), doua lingurite de mustar Dijon Kamis, doua linguri de ulei de masline, doi catei de usturoi, o lingurita rasa de ghimbir Kamis, patru-cinci linguri de smantana dulce de 12% grasime, patru-cinci linguri de zeama de carne sau apa/zeama de legume, sare, piper Kamis dupa gust

57. Claudia Vasilache
Pate din fasole boabe uscate
kamis-2015-57
300 de grame de fasole boabe alba, fiarta in prealabil, doua linguri din apa in care a fiert fasolea; doua- trei linguri de ulei de masline, doi catei de usturoi, o lingura de mustar Kamis,
o jumatate de lingurita de turmeric macinat Kamis, un varf de cutit de ghimbir Kamis, un varf de cutit de lemongrass , un varf de cutit de piper macinat Kamis, sare dupa gust
58. Claudia Baban
Prajitura cu foi si umplutura de mere
kamis-2015-58
Ingrediente foi:4 galbenusuri de ou, 12 linguri zahar, 12 linguri lapte caldut, 12 linguri ulei1 plic praf de copt (10g), Sare, Vanilie coaja de lamâie, Faina cât cuprinde (eu am masurat-o si am avut nevoie de 690 g)
Ingrediente umplutura:2 kg mere, 6 linguri zahar, 60 g unt, 1 lingura gris, Vanilie, Scortisoara Kamis
59. Claudia Baban
Escalop de vitel
kamis-2015-59Ingrediente escalop de viţel: 6 felii muschi de viţel –aproximativ  6oo g; 200 g ciuperci din conserva; 2 linguri faina; 2 buc ceapa uscata; Un morcov; 3 căţei de usturoi; Condimente Kamis: sare, piper, cimbru uscat, Pasta iute de ardei, 100 ml suc de rosii, Ulei de masline2 linguri , smântâna, Patrunjel verde
60. Claudia Baban
Pui cu legume,la punga
kamis-2015-60
Ingrediente:Un pui ,cam 1,800 kg a avut  cel de faţă; Ulei; Sare; boia; Piper cu lamâie; Fulgi de ardei iute; Ierburi de Provence; rozmarin Kamis ; O lamâie; Morcovi; Telina radacina; Usturoi; Ciuperci; Hârtie de copt pentru punga
61. Claudia Baban
Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură
kamis-2015-61
Ingrediente: 2 capaţâni de varzaproaspata(1,8 kg); 750 gr carne de porc; 250 gr orez; 1 morcov; 2 buc ceapa uscata; O legatura marar; 300 gr afumatura(kaiser); ulei; Sare; piper Kamis,boia, cimbru uscat Kamis; Aproximativ 250 ml suc de rosii
62. Claudia Baban
Melcişori cu scorţişoară şi coroniţă cu vişine
kamis-2015-62
Ingrediente: Pentrualuat:700 g faina; 80 g zahar; 7 g drojdie uscata (1 plic); 150 ml lapte; 100 ml apa; 1 ou + 2 galbenusuri; 100 g unt; Sare; Coaja de lamâie; Vanilie;
Pentru melcisori mai avem nevoie de:100 g unt,, O lingura zahar pudra; Scortisoara Kamis; Zahar brun
Pentrucoroniţă mai avem nevoie de:Dulceata de visine ,Un borcan Visine pentru prajituri
Mai avem nevoie de:2 galbenusuri+lapte pentru uns, Zahar pudra + apa rece pentru glazurat
63. Oana-Carmen Pescaru
“Braduti de Craciun din fursecuri cu cocos”

kamis-2015-63

Ingrediente:

pentru fursecuri: 120 g unt, 120 g zahar, 1 galbenus de ou + 1 ou mic, ½    fiola esenta de vanilie, 1/2 pachet praf de copt, 250 g faina, 1 praf de sare, 30 g nuca de cocos.

Pentru decor: 150 g ciocolata alba, 40 g fulgi de cocos, 40 g bombonele    colorate

 

64. Lia Maria Grozi

Supa de chimen

kamis-2015-64

1,5 litri apa,  2 lingurite de chimen kamis, 3 cuburi concentrat de legume, 1 lingura faina,  2 linguri ulei, sare, piper  – Pt.servit crutoane de paine, patrunjel proaspat

 

65. Lia Maria Grozi

Jeleu de morcovi

 kamis-2015-65

500g morcovi, 500g zahar, 100ml apa, 1 fiola esenta vanilie, ½ lingurita praf de portocala, 30g gelatina, 50g fulgi de cocos

 

66. Lia Maria Grozi

Pui dulce-acrisor

kamis-2015-66

 

700 gr  pulpe inferioare de pui, 1 ceapa mica, 6 catei mari de usturoi, 150 ml vin alb sec, 300 ml suc de portocale,  1/4 lingurita chimion macina,t 1 varf cutit scortisoara macinata,  1 varf cutit cuisoare macinate, 1/4 varf cutit fulgi chilli, sare, tarhon proaspat tocat- pentru decor

67. Lia Maria Grozi

Tarta cu dovlecel si branza sarata

kamis-2015-67

Aluat: 250g faina 75 g branza sarata (de bivolita am folosit eu) 100g unt 2 galbenusuri 2 linguri apa foarte rece (din frigider) 4 crengute mici, de cimbru 4 fire, frunze de patrunjel Piper Umplutura: 100g branza sarata (de bivolita ) 1 lingura smantana pt gatit 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 2 crengute (mici) rozmarin  Cateva frunze de menta  Deasupra : 350g dovlecel tanar/crud

 

68. Lia Maria Grozi

Muschiulet de porc, umplut

kamis-2015-68

2 bucati muschiulet de porc 500 g carne tocata 300 g bacon feliat 1 ou sare piper 4 catei de usturoi 1 lingurita boia de ardei

69. Mihaela Negrescu

Hummus

kamis-2015-69
Ingrediente: 250 gr.de naut fiert, 2 lingurite de tahini, 1 catel de usturoi, suc de la o lamiae, ulei de masline, sare, boia

70. Mihaela Negrescu

Clatite banatene fara suprafata de albusuri

kamis-2015-70
Ingrediente pentru clatite: 300 gr. de faina,300 ml. lapte, 150 ml  de apa minerala, 3 oua, o lingura de ulei, sare, 2 linguri de zahar,

Ingrediente umplutura: 250 gr. branza de vaci, 1 ou, 1 lingura zahar,

Ingrediente sos: 200 ml smantana sau iaurt grecesc, 3 oua, 2 linguri de zahar, sau 1 plic de zahar vanilat,

 

71. Mihaela Negrescu
Placintele din lavas cu branza

kamis-2015-71

2 foi de lavas, 500 gr de branza de vaci, 2-3 oua, 100 gr.unt

72. Mihaela Negrescu

Ardei umpluti cu orez si piept de pui

kamis-2015-72
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 grame piept de pui, 1.5 kg ardei sau aproximativ, 15 buc.ardei, 250 gr.orez, 50 grame unt, 2 linguri ulei, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, 500 gr.sos de rosii, sare si piper

73. Mihaela Negrescu

Mancare de hrisca

kamis-2015-73

Ingrediente: 500 gr.carne de vitel de lapte, 1 morcov, o ceapa, 8 linguri sos de rosii, un pahar de hrisca (200 gr), 3 pahare de apa, sare, boia

 

74. Neli Robi

Tort diplomat

kamis-2015-74

Ingrediente: 500 ml lapte , 500 frisca lichida , conserva ananas , 200 g zahar , 5 galbenusuri , 2 linguri faina ,20g gelatina , 1 es. lamaie , 3 portocale ,3 kiwi ,blat

 

75. Neli Robi

Tort cu mascarpone si frisca

kamis-2015-75

Ingrediente: 500g mascarpone , 500ml frisca lichida , 200g zahar pudra . vanilie , 400 capsuni , 400 zmeura , 4 lg zahar ,50 ml sirop zmeura , 250ml apa , blat

76. Robi Neli

Platou cu fripturi

kamis-2015-76

Friptura mixta: ceafa de porc, copanele de pui, carnaciori de casa,aripioare, condimente kamis.
Frigarui din piept de pui cu ciupercute, ardei gras. ceapa, kaizer , condimente kamis.

77. Mirela Carmen Tomescu

TABOULEH, CU SEMINTE DE QUINOA (FARA GLUTEN)

kamis-2015-77

INGREDIENTE: – 25 gr seminte de quinoa alba -25 gr seminte de quinoa rosie -o ceapa rosie – 5 rosii cherry -½ lingurita de pudra de coriandru (am folosit seminte de la Kamis, rasnite) -¼ lingurita de pudra de anason (am folosit seminte de la Kamis, rasnite) – un praf de piper (am folosit rasnita mix, de la Kamis) -2 linguri de ulei de masline, presat la rece -o legatura de patrunjel verde -sare de ocna, dupa gust

 

78. Mirela Carmen Tomescu

CIORBA DE CARTOFI MOV, CU ROZMARIN

kamis-2015-78

– o ceapa -2 morcovi -o telina -2 ardei grasi (am folosit conservati sanatos, cu sare) -500 gr cartofi mov (violet) -2 foi de dafin (am folosit de la Kamis) -½ lingurita seminte de coriandru (am folosit de la Kamis) -½ lingurita mix de piper (am folosit rasnita de la Kamis) -3 crengute de rozmarin verde -suc de lamaie, dupa gust -sare de ocna, dupa gust

 

79. Mirela Carmen Tomescu

MREANA SI TELINA LA CAPAC, CU MASLINE SI ROZMARIN

kamis-2015-79

INGREDIENTE: – 2-3 mrene -2 foi de dafin (am folosit de la Kamis) -o radacina de telina mica -½ lingurita de piper (am folosit din rasnita mix de piper de la Kamis) -150 gr masline naturale -o lamaie -2-3 crengute de rozmarin -o lingura de ulei de masline, presat la rece – sare de ocna, dupa gust

80. Mirela Carmen Tomescu

KAKI (PERSIMONA), CU GUTUIE SI SCORTISOARA

kamis-2015-80

INGREDIENTE: – un fruct de kaki hachiya -o gutuie -¼ lingurita de pudra de scortisoara (am folosit de la Kamis)

 

81. Isabela Dobrin

Turta dulce pentru brad

kamis-2015-81

Ingrediente:  faina, miere, unt, zahar brun, lapte, bicarbonate de sodiu, sare, scortioara Kamis, ghimbir macinat kamis, cardamom macinat, cuisoare macinate.

82. Angelica Nistor

Placintele pescarului sau un deliciu format din cruste de aluat fraged cu umplutura cremoasa de pastrav, somon si creveti acoperite cu un pufos piure de cartofi si mar, totul flambat cu coniac.

Perfect pentru orice ocazie, sau, daca doriti sa va impresionati musafirii acesta este antreul ideal.

kamis-2015-82

Ingrediente:

Crustele de aluat fraged:

-250 gr. faina

-125 gr. unt rece

-o piscatura de sare

-apa foarte rece

-Umplutura plăcintelor:

-1 ceapa potrivita, sau 4 şalote

-1 morcov

-1 tija de țelină

-ulei de măsline

-50 gr. mazare

-1 cana apa

-50 gr. porumb boabe

-200 gr. file de păstrăv

-200 gr. file de somon

-100 gr. creveti decorticati

-sare de mare

-piper Kamis

-1 linguriță de muștar Dijon

-3 rondele de ardei chilli

-3 linguri crema se brânză cu verdeturi

-100 ml. smântână grasa

-1 lingura de faina

-zeama de la o lamaie

-20 ml. vin alb

-o mana tije de chives

Piureul de cartofi și mere:

-800 gr. cartofi fainosi

-2 mere

-puțin lapte cald

-1 galbenus de ou

-sare de mare

-piper boabe măcinat grosier Kamis

-1 cub unt

Pentru flambat:

-80 ml. coniac

Decor:

-rondele de lamaie uscate

-crengute de cimbru

Apoi o ciorba…

83. Angelica Nistor

Crema fina de mazare cu file de pastrav afumat

kamis-2015-83

Ingrediente:

Pentru chifle:

-10 gr. drojdie

-560 gr. faina

-10 gr. sare de mare

-20 ml. ulei de măsline

-1 lingurita de zahar

Pentru crema fina de mazăre :

-1 cub de unt

-3 linguri ulei de măsline

-1 ceapa potrivita

-1 cățel de usturoi

-500 gr. de mazare boabe

-4 linguri de smantana

-2 linguri crema de brânză cu verdeturi

-400 ml. supa de pui(sau apa)

-2 crenguțe de mentă

-zeama de la o lamaie

-piper boabe proaspăt macinat Kamis

-sare de mare

Pentru topping-ul de pastrav afumat:

-200 gr. file de pastrav afumat

-piper proaspat macinat Kamis

-1 lingurita ulei de masline

Mai avem nevoie de :

-boia Kamis pentru decor

-frunze proaspete de cimbru

-germeni de varza rosie, de broccoli etc.

84. Angelica Nistor

Friptura condimentata de porc servita cu sos iute de boia si inca un fin sos de maioneza fiarta, insotite de garintura din ciuperci usturoiate si praz tras la tigaie Un fel de baza elegant si foarte apetisant!

kamis-2015-84

Ingrediente:

Friptura:

-2 bucati muschiulet de porc

-2 catei usturoi

-condiment pentru porc Kamis

-ulei de masline

Ciuperci usturoiate:

-1 cub de unt

-200 gr. ciuperci brune

-2 catei de usturoi

-1 crenguta de cimbru

-sare si piper Kamis

-patrunjel verde si cateva frunzulite de cimbru

Prazul la tigaie: 

-1 fir de praz

-2 linguri ulei de măsline

-1 crenguța de cimbru

-sare de mare

-20 ml. vin alb

-piper Kamis

-1 linguriță zahar

Sosul iute de boia:

-1 cub de unt

-1 cățel de usturoi

-1 foaie dafin

-1 linguriță de amidon

-1 crenguța cimbru

-1 linguriță de boia

-1/4 linguriță piper Kamis

Sosul de maioneza fiarta:

-1 galbenus

-1 lingurita de zahar praf

-1 lingurita de smantana

-20 gr.unt

-1/4 lingurita de otet

-1/2 lingurita de mustar

-80 ml. smantana

-1 catel de usturoi

-1/2 lingurita zeama de lamaie

-1 lingurita de hrean ras

Mai avem nevoie de:

-2 ridichi

-crenguțe de cimbru

-3 roșii cherry

 

86. Maria P.

“Cuib dulce”

kamis-2015-87

Ingrediente:
Aluat foietaj:
Aluat 1: 300ml ml apa, 6 linguri ulei, 475 g faina (aluatul nu trebuie sa fie lipicios);
Aluat 2: 375 g unt sau margarina, 11 linguri faina.
Crema de vanilie: 1l lapte, 12 linguri faina, 12 linguri de zahar, 3 pliculete zahar vanilinat, 300 g margarina, 6 oua – doar galbenusul, 1 baton de vanilie.
Fructe pentru decor.

 

 

Comentarii

  • Cretu Veronica

    Super concurs,si voi participa cu mare drag.

  • La multi ani cu sanatate, bucurii si realizari in noul an !
    Multumim pentru noul concurs si bafta la inscrierea a cat mai multe retete delicioase !

    Succes tututor participantilor !

  • va urez un an nou cu multe impliniri

  • Andrei Daniela

    La Multi Ani!
    Felicitari tuturor participantilor! Retetele sunt minunate!

  • ursan Anisoara

    Felicitari castigatoarelor cu cele 2 retete minunate dar si participantelor!!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *