martie 1, 2016
Paste Baneasa este unul din cele mai importante branduri de paste din Romania, apreciat pentru calitatea, prospetimea si diversitatea produselor. Atenti la tendintele si nevoile consumatorilor, Paste Baneasa a completat oferta produselor cu o gama noua din grau dur.
Acestea vor fi subiectul principal al concursului nostru, un concurs mai altfel decat cele cu care v-am obisnuit.
Ce trebuie sa faceti pentru a va inscrie la concurs? Nimic mai simplu! Pregatiti o reteta (sau mai multe) cu Paste Baneasa din grau dur si … ce aveti in acel moment in frigider sau in camara. Farmecul acestui concurs consta in puterea de a improviza, de a realiza o reteta spectaculoasa cu ce aveti in casa in acel moment.
Trimiteti poza cu preparatul final si cutia de paste folosite, dar si reteta preparatului final la adresa de email office@divainbucatarie.ro pana in data de 15 martie 2016. Pozele trebuie sa va apartina, sa nu fie copiate de pe alte bloguri sau site-uri culinare!
In data de 16 martie 2016 vor fi acordate premiile pentru cele mai creative si mai apetisante retete.
Concursul se adreseaza persoanele care au domiciliul pe teritoriul Romaniei. Premiile vor fi eliberate numai pe baza unui act de identitate, aflat in termenul de valabilitate. Pentru a putea livra premiile trebuie sa fie trimise datele de contact (nume, prenume, adresa si numar de telefon ) in maxim 2 zile lucratoare de la anuntarea lui pe www.divainbucatarie.ro. In cazul in care nu se respecta acest termen, organizatorii isi rezerva dreptul a acorda un nou premiu. Premiile se vor livra in termen de 7 zile lucratoare castigatorilor. Va asteptam cu drag si va dorim inspiratie!
Iata si premiile concursului:
Retetele inscrise in concurs vor fi postate in ordinea primirii. Va asteptam retetele, asa ca va dorim spor la pregatit retete cu Paste Baneasa din grau dur!
Multumim tuturor participantilor ce au facut ca deliberarea juriului sa fie foarte grea.
Iata finalistii:
Premiul 1: Corina Adriana Ureche – Paste cu ficatei de pui
Premiul 2: Andreea Dianu – sufleu de paste
Premiul 3: Burcea Vasilica – pentru originalitate: Mucenici cu farfalle
Felicitari! Asteptam datele de contact la adresa de email: office@divainbucatarie.ro.
1. Andra Marina CONSTANTINESCU
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi
Ingrediente:
jumatate de iepure;sare;jumatate de lingurita de boia de ardei iute;200 ml ulei;1-1,5 l apa;250 g ciuperci champignon;100 g mazare congelata;o conserva de 400 g de rosii intregi, fara piele;doua frunze de busuioc verde;o cracuta de rozmarin verde;5 catei de usturoi;o legatura de patrunjel verde;500 g penne rigate + o lingurita sare + apa pentru fierberea acestora (2-3 l).
Mod de preparare:
Iepurele se transeaza in 5 bucati, se spala, se da cu sare si se pune la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Pe deasupra se presara boiaua de ardei iute. Se acopera wok-ul cu un capac si se lasa sa se inabuse carnea. Se lasa sa se prajeasca putin dupa ce scade apa pe care a lasat-o carnea, apoi se adauga apa (500 ml) si se lasa carnea sa se patrunda. Se mai completeaza cu apa daca este necesar
pana cand carnea se face pe jumatate, apoi se adauga ciupercile (spalate) si mazarea congelata si se pune din nou apa cat sa acopere totul, lasandu-se la foc in continuare. Dupa ce s-au fiert carnea, ciupercile si mazarea, se adauga rosiile (care se dau prin robot pentru a obtine o pasta), busuiocul, rozmarinul si o cana cu apa. Se mai tin la foc pana cand se leaga sosul, apoi se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Dupa aceea, se adauga usturoiul (curatat de foi, spalat si pisat) si patrunjelul verde (spalat si tocat).Se pune apa cu o lingurita de sare la fiert si cand da in clocote se adauga pastele. Se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, dupa care se scurg de apa.Pastele se servesc impreuna cu carnea de iepure si sosul pregatit.
2. Panazan Bianca Raluca
Paste cu verdeturi
Paste baneasa/1 fir ceapa verde/ 1/2 praz/2-3 linguri smantana/ulei de masline/vegeta/piper/busuioc proaspat
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru circa 8 minute(cat scrie pe cutie).Intr/o tigaie se pune ceapa verde taiata marunt si prazul taiat rondele cu ulei de masline.Se calesc cateva minute dupa care se pune jumatate de pahar de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade zeama.Se completeaza cu apa,se pune smantana, condimentele si cateva fire de busuioc proaspatsi se amesteca bine.Pastele fierte se pun peste sos,se lasa cateva minute si se servesc cu parmezan ras.
Pofta buna!
3. Monica M
Salata de paste cu pui si masline
1 cutie paste Baneasa grau dur tricolore, 1 bucata piept pui pregatita la gratar, 2 catei usturoi, cimbru uscat, ardei iute dupa gust, 1 ceasca masline, 1 lingura suc lamaie, 3 linguri ulei masline, frunze busuioc pentru decor, parmezan ras duopa gust.
Se fierb pastele conform indicatiilor in apa cu sare, timp in care se taie puiul cuburi. In uleiul incins se caleste ardeiul iute cu usturoiul pisat. Cand pastele s-au fiert se strecoara si se toarna uleiul condimentat peste ele, sucul de lamaie, putin cimbru uscat, masline si parmezan ras si se amesteca. Se presara frunze de busuioc. Pofta buna!
4. Aluculesei Brindusa
Tort aperitiv Baneasa
Ingrediente:
-1 cutie penne rigate(paste fainoase din faina de grau dur 100%,500 gr.,
-200 gr.carne slaba tocata de porc,
-100 gr salam mix in cascaval si piper,
– 4 oua,
-100 ml.lapte dulce,
-2 linguri pasta de tomate,
-1 lingurita coriandru,
-1 ardei iute uscat,
-1 lingurita sare,
-300 gr.cascaval,
-1 lingurita oregano,
-1 gogosar.
Mod de preparare:
-Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj,se clatesc si se pun in strecurator la scurs.
-Se unge tava cu unt si se aseaza pe margini,in interior felii de salam,apoi se toarna in tava jumatate din paste.Peste paste se adauga carnea tocata,in amestec cu putina sare si putin oregano, se adauga jumatate din cascavalul ras prin razatoare si jumatate din ouale batute cu lapte si putina sare.Se presoara bucatele de gogosar si se pune si cealalta parte de paste fierte.Peste paste se adauga pasta de tomate,restul de cascaval ras si ouale batute.Se presoara bucatele de gogosar,felii fine de ardei iute,corinadru,feliile de salam ramase si se da tava la cuptorul incalzit.Cand tortul este gata,se orneaza cu felii de masline.Sa aveti pofta dragilor!
5. Valentina Pielaru
Penne cu legume
Este o reţetă uşor de pregătit şi se pretează atât pentru un meniu sănătos cât şi pentru zilele de post.
Metoda de preparare: fierbere,la tigaie
Numar de portii: 2
Dificultate: mediu
Timp de preparare: aproximativ30 minute
Ingrediente
– 250g penne – paste Băneasa din grâu dur 100%
– 1 morcov mediu
– 1 vânătă medie
– 1 dovlecel mic
– 1 ardei capia
– 4 ciuperci champignon
– 4 căţei de usturoi
– o mână de spanac verde
– 6 roşii cherry
– 4 linguri de ulei de măsline
– 1 linguriţă de sare
– 1 linguriţă de piper
– 1 vârf de cuţit de curry
– busuioc proaspăt
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert în apă cu puţină sare, conforminstrucţiunilor de pe pachet.Legumele se spalăşi se scurg de apă. Vânăta se taiecuburi mari, se presară cu sare şi se lasă deoparte. Morcovul se curăţă şi se taie rondele. Dovlecelul setaie pe jumătate şi se feliază.
Tăiem apoiardeiul capia şi ciupercile champignon.
Pregătim otigaie sau o cratiţă mai încăpătoare în care punem cele 4 linguri de ulei la încins. Punem la călit legumele în ordinea următoatre: morcovul,usturoiul tocat fin, vânăta scursă de zeamă, ardeiul capia, ciupercile şi la final spanacul şi roşiile cherry tăiate pe jumătate. Adăugăm sarea, piperul şi curry după gust.Timpul de călire al legumelor nu trebuie să depăşească 15 –20 minute.
Scurgem pastele de apa în care au fiert şi le răsturnăm întigaie peste legume.Amestecăm bine şi lăsăm 2 minute deoparte să seîmprietenească toate aromele.Se servesc calde, stropite cu puţin ulei de măsline şiasezonate cu busuioc proaspăt.
6. Maria Udrea
Paste tricolore cu piept de pui și ciuperci, în sos alb
Ingrediente
Mod de preparare
Punem într-un vas apa la fiert, iar când este aproape de a atinge punctul de fierbere, adăugăm o linguriță de sare și amestecăm pentru a se dilua.
La primul clocot, adăugăm pastele și le lăsăm să fiarbă 8 minute, amestecând ușor în ele, din când în când, apoi le vom scurge, fără a le trece prin jet de apă rece.
Pentru sos, tăiem pieptul de pui în fâșii, îl asezonăm cu sare și piper și îl tragem la tigaie în unt și ulei de măsline.
Când este bine pătruns, adăugăm ciupercile scurse și le lăsăm să se prepare și ele, amestecând din când în când în vas.
Adăugăm apoi o cană din apa în care au fiert pastele, smântâna și brânza cu verdeață și amestecăm intens pentru omogenizare.
Putem să diluăm în prealabil smântâna și brânza cu puțină apă de la paste.
Lăsăm sosul să fiarbă pentru 2-3 clocote, timp în care adăugăm nucșoara, usturoiul sfărâmat, piper alb și multe frunze de busuioc.
După stingerea focului, adăugăm parmezanul ras și pătrunjel verde, tocat mărunt.
Amestecăm apoi pastele cu sosul și servim cu poftă.
Ca o recomandare, pentru reîncălzirea acestei mâncări, folosim metoda băii de aburi, ca să nu încălzim direct pe foc sau la microunde.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de paste tricolore cu piept de pui și ciuperci, în sos alb!
7. Daniela Andrei
Tagliatelle cu spanac si pui fript
Întâmplarea face că întotdeauna am în casă diverse sortimente de paste, întrucât Rebeca este fană, iar pastele mă salvează din orice situaţie. Totodată, este destul de selectivă şi rar mănâncă de două ori acelaşi fel de mâncare. De aceea gătesc puţin şi des, cât mai variat posibil, cu cât mai multe ingrediente proaspete. Oricât aş încerca să folosesc tot, rămân însă şi alimente, puţin e drept, ce nu se mai consumă ca atare. Aşa a fost şi acum, în cazul câtorva frunzed e spanac şi a vreo două-trei linguri de brânză proaspătă şi de smântână. Gândul m-a dus la o budincă de paste cu spanac şi brânză, completată cu piept de pui fript pe tavă, pentru un plus de aromă şi gust. Mi-au fost necesare următoarele ingrediente:
– 4-5 rondele de tagliatelle
– O jumătate de piept de pui dezosat
– Câteva frunze de spanac proaspăt
– 2-3 linguri cu brânză proaspătă (făcută în casă, dintr-un litru de lapte
proaspăt şi sucul unei jumătăţi de lămâie)
– 300 gr caşcaval trecut prin răzătoare
– 3 linguri cu smântână
– Un cub de unt
– 3 ouă
– Sare după gust
Am început prin a pune la fiert apa pentru tagliatelle.(I-am adăugat şi o linguriţa cu sare). Când a început apa să fiarbă, am adăugat pastele pentru 3minute. Le-am scurs apoi de apă şi le-am trecut prin unt. Între timp, am spălat pieptul de pui şi l-am lăsat să sezvinte. L-am tăiat apoi în fâşii subţiri, le-am sărat şi le-am fript pe tavă,pe ambele părţi. Într-o tavă de cuptor, unsă cuunt sau cu puţin ulei, aşezăm jumătate din cantitatea de tagliatelle, adăugăm brânza proaspătă şi presărăm o parte din caşcavalul ras. Punem apoi un strat de frunze de spanac, puţin caşcaval ras şi fâşiile de pui fript. Adăugăm restul de tagliatelle,frunzele de spanac rămase si caşcavalul. Cele trei ouă le spargem într-un bol încăpător şi le amestecăm cu smântâna. Compoziţia omogenizată se toarnă întavă, peste tagliatelle. Se dă tava la cuptor, pentru30-40 de minute, la o temperatură de 180 de grade. După coacere se mai poate presăra puţin cascaval ras. Se servesc calde. Poftă bună!
8. Valentina Pielaru
Tagliatelle cu praz, bacon şi ciuperci brune
De câteva zile tot ocoleam o bucată mare de praz. Dar a sosit şi timpul lui! L-am combinat cu ciuperci şi bacon. A rezultat un preparat foarte gustos.
Metoda de preparare: fierbere,la tigaie Numar de portii: 3
Dificultate: mediu Timp de preparare: aproximativ 30 minute
Ingrediente:
300 gr tagliatelle – paste Băneasa din grâu dur 100%, 3 l apă pentru paste, 500 gr de ciuperci champignon brune (1 caserolă mare dincare am oprit 3 ciuperci pentru prezentare), 3 linguri ulei de măsline, 4 caţei mari de usturoi, 2 crenguţe de cimbru, uscat, 100 ml vin alb demisec, 1 fir mare de praz, 100 gr bacon tăiat fâşii, sare, piper
negru proaspăt măcinatpătrunjel verde
Mod de preparare:
Începem prin a curăţaciupercile de pământ şi le spălăm bine, apoi le tocăm mărişor, de preferat însferturi. Prazul se spală, sescurge de apă şi se taie rondele.Usturoiul se toacă fin.
Punem apa pentru paste lafiert cu o lingură de ulei de măsline şi o lingură de sare. Când dă în clocot punem pastele în ea şi le fierbem al dente urmând timpul înscris pe ambalaj.
Pregătim o tigaiein care vom căli usturoiul rapid într-o lingură de ulei de măsline bine încins.Adăugăm ciupercile şi mestecăm rapid în ele. Peste ciuperci turnăm cimbrul uscat mărunţit şi vinul demisec şi lăsăm să fiarbă cca 10 minute, mestecând dincând în când în tigaie.Adăugăm după gust sare şi piper.
Separat într-oaltă tigaie vom căli prazul în ultima lingură de ulei de măsline bine încins.Când a început să se inmoaie, adăugăm baconul şi mestecăm până capătă putină culoare. Adăugăm după gust sare şi piper.
Amestecăm cele 2compoziţii respectiv cea cu ciuperci şi cea cu praz.
Scurgem pastele de apa în care au fiert şi le răsturnăm întigaie peste legume.Păstrăm tigaia pe foc pentru încă 2 minute, vreme în care amestecăm uşor cu două furculiţe mari pentrupaste. Le vom servi calde,stropite cu puţin ulei de măsline şi asezonate cu pătrunjel verde.După preferinţă se poate adăuga şi smântănă.
9. Claudia Vasilache
Paste cu ciuperci si bacon
Ingrediente:
200 g penne rigate din grau dur Baneasa, 150 grame de bucati de bacon crud afumat, 200 grame de ciuperci Champignon, un morcov mare, o tija de telina (Apio), o lingura de ulei ,200 ml apa, o lingurita de pasta de ardei iuti, 150 ml suc de rosii, cateva frunze de patrunjel tocat fin, parmezan
200 grame de penne rigate apa si sare pentru fiert pastele
Mod de preparare:
INGREDIENTE:
– 1 curie 500 gr. paste baneasa Farfalle
– Jumatate piept de pui
– Cateva fasii ciolan afumat
– 1 conserva naut
– 1 conserva rosii cubulete
– 1 cepa rosie
– 1 ceasca masline negre fara samburi
– Cimbru uscat
– Cateva fire de chives/cepsoara
– Sare si piper
– 1 lingurita zahar
Preparare :
Se taie pieptul de piu si afumatura cubulete mici, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc in putin ulei de masline.
Se adauga apoi ceapa rosie taiata marunt si se mai caleste putin adaugand o lingurita de zahar pentru o caramelizare mai buna dar si pentru a taia din aciditatea rosiilor pe care le adaugam dupa.
Dupa ce am adaugat conserva de rosii cubulete adaugam cimbrul uscat si nautul si se mai lasa la fiert putin.
La final adaugam maslinele si cepsoara tocata marunt.
Fierbem pastele in apa cu sare circa 9 min .Dupa ce au fiert pastele le scurgem de apa si le amestecam cu sos.
Pofta buna !
12. Valentina Pielaru
Desert la pahar cu paste, fructe si mascarpone
Avand pofta de ceva dulce, am facut un mic inventar inbucatarie si in camara. Cum camara este inca plina cu diverse dulceturi sisiropuri, avand la indemana si cevafructe proaspete, am gandit un desert rapid pe baza de paste, fructe, si crema de mascarpone. Familia mea a fost incantata atat de aspectul desertului cat si de gustul delicios. Asadar iata reteta unui desert simplu de preparat cu pasteBaneasa din grau dur 100% si cu orice tip de fructe, dulceata si sirop pe care il aveti la indemana.
Desert la pahar cu paste, fructe si mascarpone
Ingrediente pentru 4portii:
– 100 gr fusilli – paste Baneasa din grau dur 100%
– 200 g mascarpone
– 75 gr zahar pudra
– 100 ml frisca
– 1 baton vanilie
– 3 – 4 kiwi
– 7 – 8 capsune proaspete
– 2 – 3 pere
– bucatele de coji de pepene din dulceata
– sirop de capsune
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert în apă cu puţină sare, conforminstrucţiunilor de pe pachet. Mixam mascarpone cu zaharul pudra si semintele din batonulde vanilie. Separat batem frisca tare, apoi o amestecam cu mascarpone. Dam crema la rece cat timp ne ocupam de fructe.Spalam fructele, le curatam de coaja, seminte si frunze.Taiem in bucati mici kiwi, perele si capsunele.Scurgem pastele de apa în care au fiert şi le trecemprintr-un jet de apa rece si le punem la scurs.Intre timp pregatim paharele pentru desert. Crema mascarponese pune intr-o punga de ornat cu pos.Incepem aranjarea in staturi a desertului dupa cum urmeaza:la baza paharului punem una lingura de sirop de capsune. Urmatorul strat este de paste fusilli. Urmeaza stratul de fructe proaspete si bucati de coji depepene din dulceata si ultimul strat este cel de crema mascarpone. Reluam procedeul pana terminam ingredientele si se umplupaharele. Am decorat paharele cu bucati de capsune si bucatele de coji de pepene din dulceata peste care am turnat putin sirop de capsune.Un desert simplu si delicios!
13. Georgiana C.
Paste Carbonara
150 g pancetta sau bacon; 200 g penne rigati din grau dur Baneasa, 2 galbenusuri, 80-100 g parmezan ras, putin ulei, sare, piper, patrunjel pentru decor
Se fierb pastele in apa cu sare. Pancetta taiata cuburi se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Se amesteca parmezanul (se pastreaza putin pentru decor) cu galbenusuri, sare si piper proaspat macinat. Se scurg pastele, apoi se pun peste bacon si se adauga galbenusrile cu branza. Se amesteca foarte repede, apoi se pune in castroane, se presara putin parmezan si patrunjel si se mananca imediat.
Pofta buna!
14. Laura Sb.
Spaghete cu sos verde
500 gr. spaghete de grau dur Baneasa
o capatana de conopida
8 catei de usturoi, curatati si maruntiti
1 litru apa sau supa clara din piept de pui
o jumatate de cana de lapte
1 – 2 linguri unt – sau inlocuiti cu ulei (eventual unt de cocos) pentru
varianta de post
sare (dupa gust)
optional: parmezan ras sau o lingura fulgi de drojdie
piper (dupa gust)
cateva frunze de leurda
o mana de urzici fierte
Luam capatana de conopida si sectionam buchetelele de pe trunchi, le inmuiem in apa pentru o jumatate de ora pentru a inlatura diverse impuritati.
Intre timp, intr-o oala punem la fiert apa sau supa clara de pui iar cand da in fiert, adaugam buchetelele de conopida, punem capacul si le gatim vreo 10 minute pana se inmoaie.
Curatam cateii de usturoi si ii taiem cat mai marunt. Intr-o craticioara, topim niste unt sau unt de cocos si prajim la foc mic pana usturoiul se inmoaie dar inca nu s-a rumenit. Luam de pe foc si punem deoparte.
Punem o oala cu apa si sare pe foc, cand da in fiert, adaugam spaghetele si le gatim comform prospectului – vreo 8 minute dureaza pana sunt gata.
Scoatem conopida intr-o sita, o punem in cuva blenderului, adaugam usturoiul calit, leurda, urzica si laptele. Cantitatea acestuia variaza in functie de consistenta pe care vrem s-o obtinem – eu una prefer un sos mai gros.
Mixam pana toate ingredientele se transforma intr-un sos cremos.
Potrivim la gust cu sare, piper, nucsoara.
Eu neavand un blender mare, am mixat toata compozitia in trei ture, tot adaugand pe masura ce restul se transforma intr-un piure cremos.
Intre timp, pastele sunt gata, le scurgem de apa si le amestecam cu sosul abia preparat. Deasupra am presarat niste cascaval ras fin. Se serveste imediat.
15. Mirela Neagu
Paste picante cu pui, masline si branza
Ingrediente: 250 g paste Baneasa grau dur 100% Fusilli, 1 piept pui dezosat, 50 g kaizer, 2 ardei iuti, 4 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 rosii, 100 g masline negre taiate felii, 250 g smantana, 50 g telemea de oaie, busuioc, 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare: Se fierb pastele conform instructiunilor dupa ambalaj. Intre timp se pune la calit in uleiul de masline incins pieptul de pui si kaizerul taiate fideluta, ardeii iuti taiati rondele, usturoiul si ceapa tocate marunt, rosiile taiate felii si maslinele. Dupa ce s-au calit bine se adauga pastele fierte, smantana, telemeaua de oaie data pe razatoare si busuiocul tocat. Se amesteca pana
se intrepatrund bine ingredientele. Se servesc cu putina branza rasa pe deasupra.
16. Trandafir Rodica
Spaghete cu carne de pui si broccoli
Ingrediente :- 250 g spaghete din grau dur- o pulpa de pui dezosata- un broccoli- o cutie cu smantana- o ceapa Am oparit buchetele de broccoli 4 min. si le-am scos in strecuratoare. In aceeasi apa am pus si spaghetele la fiert. Sosul este unul obisnuit in care se inabusa carnea si ceapa si se completeaza cu smantana si o lingura cu faina . Se mai lasa cateva clocote si l-am subtiat cu apa de la paste pentru ca nu trebuie sa fie gros. Cu aceasta reteta o conving pe fiica mea sa manance broccoli. Nu da gres niciodata. Pofta buna cu Pastele Baneasa !
17. BURCEA VASILICA
SALATA DE PASTE BANEASA CU AMESTEC DE LEGUME MEXICANE SI OUA FIERTE
INGREDIENTE :
– 1 cutie paste Baneasa , Farfale
– 500 gr amestec legume mexicane
– 2 oua fierte
– Sare, piper
– Ulei de masline
– 1 lingura mustar
– Zeama de la jumatate de lamaie
– 1 lingurita miere
– Cepsoara
PREPARARE :
Se fierb pastele in apa cu sare circa 5 minute, apoi se adauga amestecul de legume mexicane si se mai lasa la fiert inca 4-5 minute. Se scurg pastele si legumele de apa si se trec sub jet de apa rece pentru a oprii procesul de fierbere. Intr-un borcan se prepara un sos din zeama de lamaie, mustar, miere, sare, piper si ulei de masline.Se toarna sosul peste paste si se amesteca bine. Se pune salata pe un platou si se serveste cu bucati de ou fiert si cepsoara tocata marunt. Aceasta slata se prepara in timp scurt fiind foarte delicioasa.
Posta buna !
18. Nutu Claudia
Budinca de paste
PASTE BANEASA FIERTE BRANZA DE VACI ,ZAHAR DUPA GUST ,ZAHAR VANILIAT , STAFIDE SI 3 GALBENUSURI TOATE ASTEA LEAM DAT LA CUPTOR PINA SAU RUMENIT EU AM PUS INGREDIENTELE DUPA PREFERINTA MEA
19. Miklos Sara
Tagliatelle cu creveti in sos de vin
Ingrediente 3 porti:
250 g creveti decorticati
250 g tagliatelle – paste Baneasa din grau dur 100%
2-3 linguri de ulei de masline
2 linguri de unt
1-2 fire ceapa verde
2-3 catei de usturoi (zdrobiti)
4-5 rosii uscate la soare si murate
150 ml de vin alb
oregano uscat
1/2 lamaie (suc si coaja de lamaie)
sare si piper
Mod de preparare:
Intai se pun pastele Baneasa din grau dur 100% la fiert, respectand instructiunile de pe cutie.
Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei de masline si se adauga usturoiul. Se lasa putin cat isi lasa savoarea apoi se scoate si se adauga crevetii. Se lasa la foc mediu cate 3-4 minute pe fiecare parte. Se scot si se pun pe o hartie absorbanta.
In uleiul ramas se adauga untul, ceapa verde tocata de 1 cm, rosiile uscate la soare si murate taiate julien. Se adauga cca. 150 ml de vin, sare, piper, oregano. Se lasa sa dea 1-2 clocote, apoi se adauga si zeama de lamaie.
Se adauga pastele, se rade deasupra coaja de lamaie si se amesteca. Se mai lasa tigaia pe foc inca 2-3 minute cat sa-si ia din savoarea sosului. Se servesc pastele calde cu creveti deasupra.
20. Cristina Zidariu
Spaghete cu Paste Baneasa din grau dur
300gr. Paste Baneasa din grau dur
400gr. carne tocata de vita
2 linguri ulei
o ceapa
2-3 catei de usturoi
200gr ciuperci
1-2 ardei grasi
300ml suc de rosii
2 linguri pasta de tomate
100gr cascaval
1 foaie dafin
Busuioc, oregano
sare, piper
Se fierb delicioasele pastele Baneasa din grau dur in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet.
Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie incinsa cu ulei se caleste carnea tocata.
Se adauga ceapa si usturoiul fin tocate, ardeiul gras si ciupercile taiate cubulete, pasta si sucul de rosii. Se condimenteaza cu o foaie de dafin, un varf de cutit de busuioc si oregano, un praf de sare si piper. Se lasa sa fiarba inabusit 20-25 minute, pana se leaga sosul.
Se potriveste la gust cu sare si se serveste imediat cu spaghete fierte.
Deasupra se presara cascaval ras.
Pastele Baneasa din grau dur sunt delicioase, sunt usor de folosit, iar rezultatul este uimitor !
21. Cristina Zidariu
Supa de cocos cu tagliatelle Baneasa din grau dur
Se pune la fiert doar carnea in apa rece cu sare. Imediat ce incepe sa fiarba se aduna spuma formata. Cand clocoteste, se opreste focul si se spala carnea in mai multe ape. Se pune carnea in alta oala cu apa proaspata si rece, focul trebuie sa fie domol iar supa sa nu clocoteasca.
Daca pasarea este batrana, atunci legumele se adauga mai tarziu; daca este pui, zarzavaturile curatate si spalate se pun la fiert impreuna cu carnea, in apa rece. Cand carnea cat si zarzavaturile sunt fierte bine, supa se strecoara.
Supa se pune din nou pe foc si cand da in clocot se adauga tagliatelle Baneasa din grau dur, toate deodata.
Se poate adauga verdeata tocata in oala, eu prefer sa o presar in farfurie. Se pune capacul peste oala si se lasa sa abureasca doar cateva minute. Se pune supa in farfurii unde se poate adauga, dupa preferinta, si morcov fiert, patrunjel verde tocat si piper.
22. Andra Marina CONSTANTINESCU
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
3 portii, timp de preparare: sub 30 minute
Ingrediente:
– 2-3 linguri de ulei de masline;
– 100 g praz;
– 120 g ciuperci champignon;
– sare;
– 200 ml smantana pentru gatit;
– 100 ml apa;
– 30 g frunze de spanac;
– 1/3 lingurita de nucsoara;
– putin piper negru macinat;
– 150 g penne rigate + sare + apa pentru fierberea acestora (1 – 1,5 l).
Mod de preparare:Prazul se spala si se taie rondele.Ciupercile se spala si se taie felii subtiri.Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera tigaia cu un capac, lasand-o la foc pana cand scade apa lasata de ciuperci. Frunzelor de spanac li se indeparteaza nervura groasa, apoi se spala si se rup.Peste praz si ciuperci se adauga smantana pentru
gatit, apa, spanacul, nucsoara si piperul si se amesteca, apoi se lasa in continuare la foc, fara a mai pune capacul tigaii, pana cand scade apa.Pennele se fierb in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se clatesc sub jet de apa calda, apoi se servesc impreuna cu sosul.
23. BURCEA VASILICA
MUCENICI CU FARFALLE
Cand vii grabita de la servici si iti amintesti ca astazi sunt mucenicii si tu ai restul ingredientelor dar iti lipsesc mucenicii iti sar in ajutor pastele Baneasa Farfallle.
INGREDIENTE :
500 Gr. Paste Baneasa -Farfalle
3 l apa
400 gr nuca macinata
2 lingurite scortisoara macinata
Coaja rasa de la o portocala si o lamaie
1 cana zahar
1 praf de sare
PREPARARE :
Se feirb pastele in apa clocotita cu sare circa 7-minute apoi se adauga zaharul, scortisoara si coaja rasa de citrice si 2 liguri de faina amestecate cu putina apa .
Se amesteca bine se adauga nuca macinata si se mai fierb 4-5 minute.
Se lasa la odihnit cu capacul pus 10 min, apoi se servesc .
Pofta buna !
24. BURCEA VASILICA
MINIBUDINCI CU PASTE IN MANTA DE BACON
INGREDIENTE :
150 gr. Paste Baneasa din grau dur –Farfalle
100 gr bacon afumat
2 oua
50 gr cascaval
Nucsoara, sare si piper
6 oua de prepelita
PREPARARE :
Se fierb pastele in apa clocotita cu sare si apoi se scurg de apa.
Intr-un bol se bat ouale iar peste ele se adauga cascavalul ras , sare, piper si nucsoara .
Se pun pastele peste mixul de ou si cascaval si se amesteca bine.
In forme de briuose se pun fileuri de bacon sub forma unor cosulete si se umple fiecare cu amestecul de paste.
Se dau la cuptor circa 20 de min dupa care se scot si in mijlocul fiecarei budinci se pune cate un ou de prepelita si se mai lasa la cupto circa 3 min.
Pofta buna !
25. Corina Ureche
Penne cu ficatei de pui
Imi place sa am mereu in casa paste, mi se pare ca ma scot mereu din impas. Fie ca le fac la cuptor, cu sosuri diferite sau chiar deserturi, cu pastele nu dau niciodata gres. De data asta am facut penne cu ficatei de pui. E atat de simplu. Am scos dimineata ficateii din congelator in frigider si pana m-am intors acasa erau dezghetati. Am pus repede la fiert apa pentru paste si m-am apucat de sos. In scurt timp aveam masa pusa. Nu-mi pot dori mai mult de atat!
Ingrediente
– 250 g penne rigate Baneasa grau dur 100%
– 500 g ficatei de pui
– 2 cepe rosii mari
– 350 ml suc de rosii
– 5-6 linguri de ulei
– cimbru uscat dupa gust
– sare si piper dupa gust
– cateva fire de patrunjel proaspat
Preparare
Punem o oala incapatoare cu apa si sare la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
Curatam cepele si le taiem fideluta. Punem pe foc mic o tigaie si adaugam uleiul, apoi ceapa taiata si o calim cca 5 minute. Adaugam ficatei de pui si ii prajim 1-2 minute pe ambele parti. Turnam sucul de rosii, punem si cimbru uscat si lasam sosul sa fiarba 20-25 de minute, pe foc mic. Spre final adaugam sare si piper dupa gust si patrunjel tocat marunt.
Punem peste sosul de ficatei pastele scurse de apa si amestecam usor.
Pofta buna!
26. Corina Adriana Ureche
Paste cu pui reciclat, la cuptor
Aveam in frigider cateva pulpe de pui facute cu o seara inainte pentru cina si mi-a venit pe loc ideea asta de penne la cuptor cu pui reciclat. Se fac repede si poate fi o modalitate ideala pentru a valorifica carnea ramasa de la fripturi. Bineintele, retetea se poate face si cu friptura de porc, de exemplu, dar si folosind carne proaspata.
Ingrediente (4 portii)
– 300 g penne rigate Băneasa din grâu dur 100%
– 4 pulpe inferioare gatite la cuptor
(in lipsa carnii gata preparate, puteti folosi carne proaspata, gatita la cuptor)
– 400 ml bulion de casa
– 5-6 frunze mari de busuioc
– 50 g cascaval afumat razuit
– 50 g parmesan razuit
– sare si piper dupa gust
Preparare
Intr-o oala incapatoare punem la fiert apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, insa avem grija sa scadem 1-2 minute pentru ca pastele urmeaza a fi date si la cuptor.
Punem o tigaie pe foc mic si adaugam bulionul. Carnea o desprindem de pe os, o taiem cubulete si o adaugam in bulion impreuna cu busuiocul taiat mai marunt. Lasam sa fiarba sosul maxm 10 minute, nu este nevoie de mai mult. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Scurgem pastele de apa in are au fiert si le adaugam peste sosul de bulion si carne si amestecam.
Punem pastele intr-o tava, mai marisoara, de cuptor. Pe deasupra presaram cascavalul afumat si parmesanul si dam la cuptor, la foc moderat, cca 15 minute.
Servim pastele calde, alaturi de parmesan razuit. Si un pahar de vin J
Pofta buna!
27. Adriana Rada
Spaghete Baneasa cu sos si carne
Ingrediente: 300 gr spaghete din grau dur Baneasa,500 gr carne porc tocata,2 bucatele mici de usturoi,1 ceapa,1 morcov,putina telina,1 lingura buna pasta de ardei facut in casa,300 ml bulion, cimbru, sare,piper, putin patrunjel(frunze).
Mod de preparare: Intr-o oala punem la fiert spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj(10 minute).Dupa fierbere le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam la strecurat. Intre timp pregatim sosul cu carne.Intr-o tigaie mai mare punem la calit in putin ulei, ceapa,usturoiul,morcovul si telina date pe razatoarea mare.Le lasam doar 2-3 minute pana se inmoaie putin apoi adaugam carnea tocata.Se lasa cam 10-15 minute sa se patrunda carnea bine iar la urma adaugam pasta de ardei si bulionul si se mai lasa cam 10 minute pe foc.Condimentam cu sare,piper si cimbru.
Se servesc calde pe farfurie spaghetele cu sosul si carnea presarate deasupra cu putin patrunjel.
28. Valentina Pielaru
Paste cu dovlecei şi bacon
Este o reţetă uşor de pregătit, cu doar două ingrediente debază, respectiv dovlecei şi bacon sau kaiser, şuncă, ori o altă afumătură pe care o aveţi prin frigider sau prin congelator.
Metoda de preparare: fierbere,la tigaie Numar de portii: 3
Dificultate: mediu Timp de preparare: aproximativ30 minute
Ingrediente:
– 300 gr fusilli – paste Băneasa din grâu dur 100%
– 1 ceapă mare
– 150 gr bacon, kaiser, şuncă, sau alt tip de afumătură
– 2 linguri ulei de măsline
– 3 dovlecei mici
– 2 linguri smântână
– sare
– piper proaspăt măcinat
– oregano
– ardei iute
– boia dulce
Mod de preparare:
Punem apa pentru paste lafiert cu o lingură de ulei de măsline şi o lingură de sare.
Când dă în clocot punempastele în ea şi le fierbem al dente urmând timpul înscris pe ambalaj.
Pregătim o tigaie in care vom pune uleiul de măsline la încins în care se adaugă ceapa taiată mărunt, se lasă să se călească unpic după care se adaugă bucăţile de bacon şi şuncă sau alt tip de afumătură pecare îl aveţi la îndemână. Adăugăm dovleceii tăiaţi în bucăţele mici şi lăsăm timp de 4 – 5 minute pe flacără până se înmoaie uşor. Dacă este nevoie putem adăuga o lingură de apă fierbinte de la paste. Adăugăm oregano,sare, piper şi ardei iute după gust. Se adaugă şi cele două linguri cu smântână şi se amestecă.
Scurgem pastele de apa în care au fiert şi le răsturnăm întigaie peste legume.Păstrăm tigaia pe foc pentruîncă 2 minute, vreme în care amestecăm uşor. Le vom servi calde,stropite cu puţin ulei de măsline şi asezonate cu ardei iute verde şi boia dulce de ardei.
29. Sara Miklos
Paste fussili cu rosii coapte
Ingrediente 3 porti:
250 g fussili Baneasa din grau dur 100%
150 g rosi cherry
1 lingura fulgi de ardei
praf de usturoi
cimbru uscat
sare
piper
ulei de masline
cateva crengute de cimbru proaspat
Mod de pregatire Paste fussili cu rosii coapte:
Intr-o oala cu apa si sare se pun la fiert pastele fussili conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pe o tava punem hartie de copt si asezam rosiile cherry taiate pe jumatate. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat si se stropesc cu ulei de masline. Se dau la cuptor cat sa se coaca putin.
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si sotam ardei colorati si taiati cuburi pentru 2 minute. Se rastoarna si pastele fierte si scurse. Adaugam si rosiile coapte, praful de usturoi, sare si piper dupa gust.
Amestecam sa intre aroma rosiilor coapte in paste. Se decoreaza cu crengute de cimbru si se servesc calde. Pofta buna!
30. Sara Miklos
Tagliatelle cu zucchini, morcovi si vita la gratar
Ingrediente:
250 g tagliatelle – paste Baneasa din grau dur 100%
1 zucchini
1 morcov
2 catei de usturoi
ulei de masline
busuioc
oregano
sare
piper negru
resturi de vita la gratar
Mod de preparare Tagliatelle cu zucchini, morcovi si vita la gratar:
Se fierb pastele tagliatelle dupa instructiunile ambalajului. Zucchini si morcovul se taie in fasii pe lung cu o mandolina sau cu un curatator de cartofi. De la zuchini se folosesc doar fasiile verzi, iar
miezul la alta reteta. Apoi se taie totul in fasii late cat pastele tagliatelle.
Intr-o tigaie cu ulei se pun pentru 2 minute cei 2 catei de usturoi zdrobiti, apoi se scot. In uleiul ramas in tigaie se soteaza fasiile de zucchini si morcov, doar cat sa ramana al dente.
Se adauga si pastele scurse, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga dupa gust busuioc si oregano uscat.
Se pot servi ca atare sau cu resturi de vita la gratar deasupra. Pofta buna!
31. Patras Simona
Tagliatelle cu somon, dovlecei si fistic
Ingrediente
250 g tagliatelle – paste Baneasa din grau dur 100% , 100 g somon, 50 g rosii cherry , 2 dovlecei, 20 g fistic, ulei de masline, busuioc, oregano, sare de mare
piper
Mod de preparare
Se fierb pastele tagliatelle Baneasa in apa cu putina sare timp de cinci minute.Somonul se spala si se taie bucati mici. Dovleceii se curata se spala si se taie rondele subtiri.Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline se adauga bucatile de somon, dovleceii si rosiile cherry, se condimenteaza cu busuioc, oregano, sare de mare, piper si se lasa pe foc pana se rumenesc usor.Peste amestecul de mai sus se
adauga pastele fierte si scurse de apa, fisticul taiat marunt si se mai lasa pe foc 2-3 minute.Tagliatelle cu somon, dovlecel si fistic se servesc calde.
32. Burcea Vasilica
PASTE BANEASA FUSILLI CU ZACUSCA DE VINETE, SPROT AFUMAT SI MASLINE VERZI
INGREDIENTE :
1 cutie 500 gr paste Baneasa Fusilli
1 borcan 400 gr zacusca de vinete
200 gr sprot afumat
150 gr masline verzi umplute cu gogosar
Patrunjel pentru decor
PREPARARE :
Se fierb pastele in apa clocotita cu sare 9-11 minute. Se scurg pastele si se pun intr-un bol.
Peste paste punem zacusca de vinete si maslinele si amestecam. Servim pastele cu sprot afumat deasupra si presaram patrunjel verde.
Pofta buna !
33. Lori Micu
Paste cu legume chinezesti si 3 cuburi de gulas de porculet
2 pungi legume congelate chinezesti ; 50 g paste baneasa grau dur fusilli; un praf sare , putin delikat, sos soia, condiment dupa gust
Se trag legumele in wok cu putin ulei masline, condimentele si un pic sos soia. Bucatele de gulas se taie in felii ff subtiri si se trag in ulei in tigaie. Pastele se fierb in apa cu sare si se limpezesc cu apa rece. Se amesteca totul in wok si pofta buna !
34. Cristina Iuliana Pana
SPIRALE CU BACON ȘI LEGUME – ONE POT PASTA
INGREDIENTE:
Paste spirale Băneasa din grâu dur cca. 300 g.
Bacon cubulețe 125 g,
Ceapă roșie 1 bucată,
Ardei kapia roșu 1 bucată,
Apio 1 tijă,
Fenicul cca. 100 g,
Ulei de măsline 1 lingură,
Ceapă verde 2 fire,
Usturoi verde 2 fire,
Smântână de gătit 200 ml,
Sare iodată 1 linguriță,
Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
Boia de ardei dulce 1 linguriță,
Rozmarin 1 crenguță,
Parmezan ras 2 linguri
MOD DE PREPARARE:
Legumele se curăță, se toacă mărunt și se așează într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, se adaugă uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească. Se asezonează de sare, piper, boia dulce de ardei, apoi se adaugă smântâna lichidă și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, ceapa, usturoiul și rozmarinul. Spor și poftă bună.
35. Victoria Gabriela Pirsan
Budincă răsturnată din paste cu mere și caramel
Ingrediente (pentru 8-10 porții)
Pentru merele caramelizate:
Mod de preparare
– Se caramelizează cele 200 gr. de zahăr într-un vas/cratiță, la foc mic până ce zahărul se topește și capătă o frumoasă culoare aurie spre brun deschis, după care acesta se distribuie uniform, pe tot interiorul vasului în care veți pregăti budinca (inclusive pe pereți) și se lasă apoi să se răcească.
-Se spală, se curăță cele 6 mere, și se taie în felii mai groase.
-Se aprinde cuptorul și se reglează temperature la 180°C.
-Când caramelul s-a răcit/ întărit și începe să trosnească se așează merele pe fundul tăvii de copt și se adaugă deasupra untul tăiat în bucățele mici.
-Se bagă tava cu mere în cuptorul încins și se lasă cca. 30 minute până când merele se coc. Când merele s-au copt, se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcorească.
– Peste stafide se toarnă lichiorul Amaretto și le lăsă la hidratat, până pregătim budinca.
-Între timp ne ocupăm de paste pe care le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet, în apă clocotită cu sare, cca. 8 minute.
-Când pastele sunt fierte se pun într-o sită, se limpezesc cu apă rece și se lasă să se scurgă bine.
-Se spală, se curăță celelalte 4 mere, se dau pe răzătoarea mare, se pun într-un castron și se stropesc cu zeama de lămâie pentru a nu oxida și a-și schimba culoarea.
-Se reaprinde cuptorul și se reglează temperatura tot la 180°C.
-Cu ajutorul telului sau mixerului, se bat bine ouăle cu zahărul și zahărul vanilinat, după care se adaugă migdalele și nucile mărunțite, precum și stafidele înmuiate în lichior , care se amestecă cu o spatula pentru incorporare.
-Se adaugă merele rase, pastele și la sfârșit coaja rasă de lămâie după care se amestecă toate, rezultând o compoziție omogenă.
-Se toarnă amestecul rezultat în tava cu merele caramelizate (care între timp s-au răcit) și se nivelează ușor, astfel încât pastele să fie acoperite de sosul de ou cu mere.
-Se acoperă tava cu folie alimentară de aluminiu și se introduce în cuptorul încins pentru cca. 45 minute.
-După 40 minute, se îndepărtează folia de aluminiu, se presară 1-2 linguri de zahăr și se lasă tava descoperită încă 10-15 minute, până când pastele se rumenesc ușor deasupra.
-Când budinca este gata se scoate tava din cuptor și se răstoarnă cu grijă pe platoul de servit, unde se lasă să se răcească.
-Se servește rece sau călduță, eventual cu sos caramel și nucă/migdale/fistic presărate deasupra, porționându-se după preferință în momentul servirii.
36. Andreea Dianu
Sufleu de paste
Ce faci cand ai pofta de paste, in frigider ai doar o bucatica de cascaval, niste piept de pui fiert intr-o supa, cateva buchetele de broccoli si nelipsitele oua, iar iubitul iti spune ca nu mai vrea paste?!Le transformi intr-un souffle delicios, eu multumita ca am putut sa pregatesc un pranz decent cu resturile din frigider, cu pofta satisfacuta, iar el incantat de pranz ca a si uitat ca nu vroia paste 🙂
Ingrediente:250 g paste (penne), 1 ceapa, 2 catei de usturoi, aprox. 150 g piept de pui fiert, 1 lingura unt, 1 lingura ulei, 1 lingura faina, 300 ml lapte, 2 linguri smantana , 4 oua separate, 200 g cascaval, cateva buchetele de broccoli (optional), 1/2 lingurita sare, piper, patrunjel
Mod de preparare:
Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurg si se lasa deoparte.
Intr-o tigaie se pune 1/2 lingura cu unt si 1/2 lingura cu ulei, ceapa tocata marunt, usturoiul si pieptul de pui tocat, se calesc impreuna pana se inmoaie ceapa, se sareaza si se pipereaza si se pune intr-un castron. In aceeasi tigaie se pune restul de unt si ulei si se presara faina, se amesteca pana se absoarbe grasimea, apoi se toarna treptat laptele cald si se amesteca incontinuu pe foc pana se
ingroase, apoi se ia de pe foc. La acest sos se adauga galbenusurile si se amesteca bine, se condimenteaza si se adauga patrunjelul tocat si smantana.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitia anterioara, se adauga pastele si cascavalul si se amesteca. Tava/tavile in care urmeaza sa coacem souffle-ul se ung bine cu unt si se toarna compozitia; deasupra se adauga broccoli oparit, patrunjel si cascaval. Se coace aproximativ 35 minute sau pana se rumeneste deasupra.
Nu este un souffle clasic, dar creste putin la cuptor, apoi o sa se mai lase. Se serveste cald sau rece alaturi de o salata.
37. Valentina Pielaru
Paste cu ananas și kaiser caramelizat
Reteta de astazi, cu ceva conserve din camara, iar pentru delectare iva trimit si o fotografie a preparatului de astazi, asa cum l-a interpretat Diana (fetita mea)
· 300 gr farfalle – paste Băneasa din grâu dur 100%
· 200 gr de kaiser
· 200 grde ananas din compot
· 200 grde porumb din conservă
· 100 gr de smântână
· 2 mere
· 2 tije de apio
· zeamă de lămâie
· sare
· piper proaspăt măcinat
· busuioc proaspăt
Metoda depreparare: fresh, fierbere, la cuptor Dificultate: Mediu
Timp depreparare: aproximativ 30 minute Numar deportii: 3
Mod de preparare:
Punem apa pentrupaste la fiert cu o lingură de sare.
Când dă în clocot punem pastele în ea şi le fierbem al dente urmând timpulînscris pe ambalaj.
În timpul câtpastele fierb, încingem cuptorul. Feliemcât mai subțire kaiserul, îl punem intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îlbăgăm la cuptor până se caramelizează frumos, cam 10 minute a durat la mine.
Cât timp pastelefierb și kaiserul este la cuptor pregătim restul de ingrediente.Scurgem bucățelelede ananas și porumbul de lichid. Spălăm merele și tijele de apio, curățăm merelede coajă și le tăiem cubulețe și lestropim cu puțină zeamă de lămâie.Tocăm și tijele de apio.
Într-un bol punemporumbul, ananasul, mărul și bucățile de apio. Scoatem pastele din apa în careau fiert, le trecem printr-un jet rapidde apă rece, le scurgem și le adăugăm în bol. Amestecăm ușor adăugândsmântâna. Asezonăm cu sare și piper. Bucățile de kaiser se adaugă la final.
Vom servi pastele stropite cu puţin uleide măsline şi decorate cu busuioc proaspăt. O rețetă cu arome contrastanteprin gustul sărat al kaiserului, dulceleananasului și parfumul plăcut al țelinei (apio).
38. Violeta Postolache
Spaghete cu ciuperci si leurda
Ingrediente:
250 gr spaghete
7-8 ciuperci
1 legatura mare leurda
100 ml ulei masline
50 gr parmezan
cateva seminte pin
sare
Mod de preparare:
Taiem felii ciupercile si le sotam in doua linguri de ulei de masline.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat stau pastele la fiert pregatim pasta de leurda.
Punem in vasul unui blender leurda (pe care am spalat-o in prealabil).
Adaugam uleiul de masline, jumatate din cantitatea de parmezan si semintele pe pin. Mixam pana obtinem o pasta fina.
Scurgem pastele si le punem in tigaie peste ciuperci. Adaugam pasta de leurda.
Adaugam parmezanul ras si daca este cazul mai adaugam putina sare.
Cand le servim in functie de gustul fiecaruie mai putem adauga putina pasta de leurda si sa punem deasupra cateva aschii de parmezan.
39. Mirela Carmen Tomescu
SPAGHETTI DIN GRAU DUR (BANEASA), CU NAUT SI SOS PICANT
O asociere de ingrediente vegetariene care furnizeaza proteine complete si care sunt o incantare gustativa, imbinand arome puternice.
INGREDIENTE :
– 250 gr naut din agricultura ecologica
– 200 gr spaghetti din grau dur, Baneasa
Pentru sosul picant:
– 2 cepe
– o lingurita de boabe de coriandru
– 2 foi de dafin
– 4 rosii
– o lingura de boia de ardei dulce
– ½ tija de praz
– 2 catei de usturoi
– 5 frunze verzi de papadie (proaspat culese din gradina blocului)
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la inmuiat nautul de seara pana dimineata, se scurge, se spala in mai multe ape, apoi se fierbe la foc domol, cca o ora. Se lasa acoperit pana se racoreste, apoi se strecoara. Intre timp, se fierb pastele din grau dur (Baneasa), in conformitate cu instructiunile de pe pachet, se clatesc si se lasa la scurs. Se curata ceapa, se fierbe in apa impreuna cu boabele de coriandru si cu foile de dafin, iar cand se patrunde se adauga rosiile bine spalate si razuite grosier Se fierb intr-un clocot pentru ca licopenul ce-l contin sa-si sporeasca valoarea, apoi se scot foile de dafin si se adauga boiaua de ardei dulce, usturoiul curatat si razuit fin, firul de praz spalat si taiat rondele, frunzele de papadie bine spalate si tocate, apoi uleiul de masline. Se amesteca toate, iar sosul format se lasa acoperit 5 minute pentru a se intrepatrunde aromele, apoi se adauga nautul fiert si se potriveste de sare. Pastele se asociaza cu nautul in sos picant si se savureaza calde sau la temperatura camerei.
40. Corina Apostu
Tagliatelle cu branza si curry
Trebuie sa mentionez inca de la inceput ca acest preparat se poate face cu orice tip de paste, chiar si cu un amestec de paste ramase nefierte pentru ca fie ati facut prea putine, fie prea multe. Eu am ales insa sa folosesc tagliatelle din grau dur de la Baneasa, pentru ca am zis sa dau un aer mai “chic” acestui preparat extrem de simplu.
Pentru 4 portii de tagliatelle cu branza si curry vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
V-am zis deja ca e o reteta foarte simpla, nu? Ei bine, se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, in apa nesarata (branza va fi deja destul de sarata) si se ung bine cu un cubulet de unt intr-un bol mai mare, amestecandu-le cu un cleste sau cu o furculita si o lingura. Cat timp tagliatellele se fierb, pregatim amestecul de branza. Cu o furculita, incepem sa o zdrobim, pana obtinem un amestec nisipos asa, format din bucatele mici, mici egale.
Punem lingurita de curry in smantana si o facem galbena, galbena! Adaugam amestecul in branzica si o coloram si pe ea uniform, pana cand obtinem o pasta omogena si parfumata. Important este ca voi sa va incadrati in timp si sa adaugati amestecul de branza cu curry peste paste cat ele sunt foarte fierbinti, pentru ca aceasta sa se topeasca frumos. Amestecati bine si le serviti calde!
Nici nu pot sa descriu in cuvinte ce sentiment imi da un bol de paste cu branza si curry. E ca o masina a timpului care ma duce inapoi la 15 ani. Italienii mananca simplele Cacio e Pepe si Aglio, Olio e Peperoncino, noi mancam paste cu branza si curry.
41. Trandafir Marin
Paste picante cu broccoli, morcov si smantana
Ingrediente:- ardei iute- broccoli- morcov- smantana
Mod de prepare :Spaghetele fierte si scurse le-am amestecat cu smantana dupa pofta inimii. Morcovul era deja fiert , scos din oala cu supa caci erau prea multi. Broccoli l-am fiert 4 minute ,
iar ardeiul iute l-am taiat rondele. Am decorat spaghetele cu legumele si am servit.
Uneori adaug seminte de in. Pofta buna!
42. Madalina Marin
Fusilli cu sos de roşii,cârnaţi şi fasole cannellini
Ingrediente
250 g paste de grâu dur (orice formă)
1 cârnat trandafir
1 ceapă
câţiva morcovi baby
1 ceaşcă suc de roşii
1/2 conservă roşii cuburi decojite
1/2 conserva fasole cannellini
1 ceşcuţă de vin roşu
1 căţel mare de usturoi
sare
piper
cimbru
ulei
supă de pui
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă rondelele de cârnat şi se rumenesc împreună.Se toarnă apă sau supă de pui cam 1 cană şi jumătate. Se lasă să fiarbă la foc mic pentru 10 minute, după care se adaugă morcoviorii taiaţi rondele,sucul de roşii, roşiile cubuleţe, vinul, usturoiul, sare, piper şi cimbru şi lăsăm sosul să mai scadă.Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi se scurg şi se adaugă peste sosul consistent.Se dă vasul deoparte de pe foc şi se adaugă fasolea scursă.La servire se presara deasupra rondele de codiţe de ceapă verde.Poftă bună!
43. Corina Apostu
Tagliatelle cu prosciutto si mac
Stiti momentul acela cand ai de toate dar nu ai de fapt nimic in frigider? Ei bine, asta traiam eu atunci cand am incercat aceasta reteta! De ce mac si de ce prosciutto? Pai pentru ca am ramas cu jumatate de punga de mac de la Tortul cu mac si mandarine al divei Cristina Toth (Multumesc pentru reteta! Divin!) si pentru ca-mi place prosciutto de mor si incerc sa nu-l mai mananc gol, pentru ca nu am rabdare sa mai stau sa-l gatesc (cand el e atat de buuun gol).
Asadar, pentru doua portii de tagliatelle cu prosciutto si mac, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Intr-o tigaie destul de marisoara incalzim untul intr-o lingura de ulei de masline. Adaugam si ceapa rosie taiata marunt si o calim timp de doua minute, pana cand se inmoaie putin. Presaram deasupra semintele de mac, amestecam si calim inca 3 minute, pana cand devine aurie. Dupa ce luam o gura de vin din pahar (trebuie sa il gustam, doar nu o sa otravim pe cineva, nu?), il turnam peste ceapa si gatim cam cinci minute, pana cand tot lichidul se evapora. Adaugam si laptele batut amestecat cu smantana si fierbem incet, pana cand sosul scade, cam sapte minute. Intre timp fierbem tagliatellele conform instructiunilor de pe pachet, in apa sarata. Dupa ce ele sunt fierte perfect al dente, nu le strecurati toata apa. Pastrati putina si turnati-le peste sos. Urmatorul pas este sa adaugati prosciutto, parmezanul, zeama de lamaie, sarea si piperul in sos. Amestecati totul, si adaugati si pastele cu putina apa fiarta daca vi se pare ca sosul nu este destul de subtire si serviti-le fierbinti. Pentru mine personal au fost o surpriza extrem de placuta! Astept sa le incercati si voi si sa imi spuneti ce parere aveti.
44. Iuliana Sbirnea
Paste cu ciuperci si sos de parmezan
Ingrediente
pentru 2 porţii
· 250 g paste Băneasa grâu dur (de preferat spirale)
· 200 g ciuperci proaspete
· 200 ml smântâna pentru gătit
· 50 g parmezan ras
· 3 căţei de usturoi
· 50 g unt
· un vârf de linguriţă de nucşoară
· un vârf de linguriţă oregano (sau busuioc) uscat
· piper proaspăt măcinat şi sare, după gust
Mod de preparare
1. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet.
2. Ciupercile spălate şi uscate, se taie mărunt dacă sunt mai mari. Ale mele au fost foarte micuţe, aşa că le-am lăsat întregi.
3. Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte puţin cu latul unei lame de cuţit, doar cât să se desfacă.
4. Într-o tigaie încăpătoare se călesc ciupercile în unt 4-5 minute cât să se înmoaie puţin şi să îşi dezvolte aroma.
5. Se adaugă smântâna, piper proaspăt măcinat şi usturoiul zdrobit şi se lasă să fiarbă la foc mic 2-3 minute.
6. După acest timp usturoiul a aromatizat sosul, deci putem considera că şi-a făcut datoria şi îl scoatem din tigaie.
7. Se pune parmezanul ras foarte fin peste sosul de smântână din tigaie şi se omogenizează compoziţia. Parmezanul se va topi de la căldura sosului.
8. Între timp pastele au fiert, se scurg de apă şi le se pun în tigaie peste sos. Se amestecă uşor pentru ca sosul să îmbrace frumos spiralele.
9. Se servesc pastele cu ciuperci şi sos de parmezan imediat ce sunt gata.
Notă: Parmezanul fiind sărat, eu nu am mai adăugat sare suplimentar. Cel mai bine ar fi să gustaţi sosul înainte de a adăuga pastele şi să verificaţi dacă mai are nevoie de sare sau nu.
45. Claudia Baban
Salată de paste cu legume
O salată care se pregăteştefoarte repede,pe ideea “paste cu ce avem în frigider.Am folosit paste din grâudur 100% de la Băneasa,farfallele mi s-au părut întotdeauna foarte cochete şiatrăgătoare,dar în afară de asta sunt şi gustoase.
Ingrediente:200 g paste farfalle Băneasa, Broccoli, Ardei kapia roşu, Morcov, Usturoi, 2 linguri smântâna, Sare,piper,fulgi de chilli, ulei, Câteva roşii cherry şi firişoare de chives
Pastele le-am pus lafiert,în apa cu putina sare si ulei.Când s-au fiert am oprit focul si le-am mailasat putin în apa,apoi le-am scurs.Am fiert foarte puţin si broccoli în apa cu sare.Morcovul l-am razuit fâsii lungi cu ajutorul curatitorului de legume.Ardeiul kapia l-am taiatfelii.Intr-o tigaie,am pusputin ulei,am pus doi căţei de usturoi sa se prajeasca.Dupa ce am aromatizatuleiul,am scos usturoiul,am pus morcovul,l-am calit putin,apoi am pus smântâna.Dupa ce a dat 2-3clocote,am adaugat ardeiul si pastele,iar la final broccoli.Am condimentat si amluat tigaia de pe foc.Am adaugat roşiilecherry si
chives.Se pot servi atât caldecât si reci. Poftă bună!!
46. Burcea Vasilica
FARFALLE CU OSTROPEL DE PIPOTE SI CIUPERCI
Ingrediente:
500 gr paste Baneasa Farfalle
1 kg pipote de pui
300 gr ciuperci
1 conserva rosii cubulete
2 catei de usturoi
Sare, piper
2 linguri ulei de masline
Cimbru uscat
1 lingurita boia dulce afumata Pimenton
Patrujel verde pentru servire
Preparare :
Se curata si apoi se spala pipotele. Se pun pipotele la fiert in apa cu sare si un varf de ligurita de bicarbonat care va ajuta la fragezirea lor.
Dupa ce au fiert pipotele se scurg de excesul de lichid . Intr-o cratita nonaderenta se caleste usturoiul in ulei de masline si apoi se adauga ciupercile feliate si pipotele. Dupa ce acestea s-au rumenit se adauga rosiile cubulete, sare, piper ,cimbru uscat si boiaua afumata si se mai lasa fiarba putin pana se inbina aromele.
Se fierb pastele in apa clocotita cu sare 9-11 minute si apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire.
Se amesteca pastele cu ostropelul de pipote si se serveste cu patrunjel verde.
Pofta buna !
47. Negrescu Mihaela
Paste cu spanac si piept de pui
Recunosc ca pana acum nu am fost tentata sa incerc paste cu spanac, insa dupa aceasta experienta pana si baietelul meu cel mic David mi-a zis ca au fost cele mai gustoase paste de pana acum si ca ar trebui sa ii fac mai des! Si uite asa am mai adaugat pe lista „mofturosilor” mei aceste paste delicoase. Pana nu veti incerca nu veti sti despre ce vorbesc 😉
Ingrediente 4 persoane:
200-300 gr.spanac fiert
1/2 piept de pui
100 gr. parmezan
1 catel de usturoi
1/2 ceapa
un cub de unt
50 gr.ulei de masline
500 gr.paste
1 lingura faina
sare
piper
Topim untul intr-o tigaie. Calim ceapa si usturoiul .
Adaugam carnea ,taiata bucatele mici si calim totul in tigaie pana carnea este gata.Peste amestec presaram o lingura de faina. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. In cazul nostru 8
minute.
Spanacul separat il tocam in blender cu putina apa pana obtinem o pasta omogena.Adaugam spanacul in tigaie si fierbem totul timp de cateva minute pana se omogenizeaza totul. Spre sfarsit adaugam sare si piper dupa gust.
Servim pastele cu parmezan presarat si cu un pic de ulei de masline.
Pofta buna!”
48. Tomescu D.
Paste cu pesto din leurda si rosii
200 g paste Baneasa grau dur, 50 g parmezan, 1 lingurita muguri de pin, 1 buchet frunze leurda, 100 ml ulei masline, sare, 1 lingura suc lamaie, 6 rosii cherry
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp se pregateste pesto (se pun toate ingredientele in robot, cu exceptia rosiilor). Pastele fierte se clatesc, se amesteca cu pesti si rosii cherry taiate in jumatate. Se decoreaza cu 2 frunze leurda tocate. Pofta buna!
49. Tomescu D.
Paste cu sos de ciuperci
200 g paste Baneasa grau dur, 200 g ciuperci, 200 g rosii conserva, 1 ceapa, 1 catel usturoi, cimbru proaspat
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp se pregateste sosul de ciuperci. Se caleste ceapa, se adauga ciupercile tocate, apoi sucul din rosiile pasate, sare, piper si un catel usturoi pisat. Se fierbe sosul pana incepe sa se ingroase, apoi se pune peste paste si se decoreaza cu cimbru verde.
50. Tomescu D.
Paste cu sos de branza si leurda
200 g paste Baneasa din grau dur, 1 lingura unt, 4 linguri telemea rasa, 200 g smantana , 2-3 frunze leurda tocate
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp se pregateste sosul de branza: se topeste untul, se adauga telemeaua si se amesteca 30-40 secunde. se ia de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine. Pastele fierbinti, strecurate, se pun peste sosul de branza, se amesteca, si se decoreaza cu leurda.
51. Dana Burlacu Visternicu
FARFALLE BANEASA CU HRIBI USCATI SI BRANZA DE CAPRA
Paste cu ce ai in casa e un “subiect” des intalnit la noi. Multe dintre mancarurile gatite se adapteaza si acestui criteriu.
Sa deschidem frigiderul si camara si sa gatim. Am gasit o mana generoasa de hribi uscati + cateva champignoane, niste branza de capra (nelipsita la noi), un ciorchine de rosii cherry , o legatura de ceapa verde.
Ingrediente pt. 2 persoane:
– 250g farfalle de grau dur Baneasa
– 100g branza de capra
– 50g hribi uscati + 4ciuperci champignon
– 5-6 rosii cherry
– 3 cepe verzi
– 3 linguri ulei de masline
– sare
– piper negru proaspat macinat
– busuioc (optional)
Mod de preparare:
Punem hribii la inmuiat in apa rece cu cel putin 30 de minute inainte de a ne apuca de gatit. Inlocuim apa in care au stat, ii fierbem 10-15 minute si apoi ii tocam, dar nu foarte marunt.
Curatam ceapa verde, o spalam, zvantam si apoi o tocam.
Spalam si tocam rosiile si ciupercile.
Intr-o oala inalta se pun 3l de apa la fiert. Nu uitam sa adaugam o lingurita de sare pentru a obtine niste paste cu gust.
In momentul in care fierbe apa adaugam pastele, amestecam pentru a nu se prinde de fund si dam focul la moderat. Farfalele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
In acest timp pregatim compozitia.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si dam la foc mic. Adaugam champignoanele si le calim putin. Adaugam apoi ceapa verde, hribii si rosiile cherry. Turnam si 2-3 linguri din zeama in care au fiert hribii pentru un gust deosebit.
Lasam 1-2 minute la foc, punem sare si piper dupa gust.
Pastele se scurg de apa si se amesteca cu compozitia pregatita.
Farfallele se servesc fierbinti (de preferat in farfurii incalzite in prealabil ) dupa ce adaugam branza de capra si putin busuioc proaspat daca avem.
Dupa cum ati vazut este o reteta rapida cu ingrediente delicioase si sanatoase.
Buon appetito!
52. Claudia Baban
Piept de pui crocant cu paste şi gălbiori
Reţeta aceasta este defapt o combinaţie de mai multe reţete.Eu am încercat s-o adaptez gusturilor mele .O mâncare potrivită pentru un prânz de duminică. Foarte bună combinaţiade piept de pui crocant,sos de gălbiori,afumatură şi caşcaval.Ca şi garnitură am folosit paste farfalle,paste Baneasa din grâu dur 100%.
Ingrediente:Un piept de pui fara os, Condiment Barbeque pentru pui, Fulgi de porumb si parmezan pentru crusta, 200 g gălbiori, 0 ceapa, Un morcov, 2 căţei de usturoi, 100 ml suc de rosii, 3 linguri
smântâna, ulei, Sare,piper,boia, Câteva felii de sunca afumata, Câteva felii de cascaval, Busuioc si fulgi dechilli, Paste farfalle pentru garnitura
Mod de preparare:Pieptul de pui l-am taiat în doua pe mijloc si apoi fiecare felie iar în doua,pe lungime,obţinândastfel 4 felii. Am condimentat si le-am lasat câteva ore la frigider. Intr-o cratita am pus putin ulei,am calit ceapa si morcovul razuit,am pus boia si apoi galbiorii.Am pus o cana de apa,amcondimentat si am lasat sa fiarba pâna ce a scazut apa.Am adaugat sucul de rosii si smântâna. Am mai lasat câtevaminute si am oprit focul.Cât timp a fiertsosul,am pregatit pieptul de pui.Am maruntit in robot fulgii de porumb si i-am amestecat cu parmezan razuit.Am tavalit pieptul de pui
prin acest amestec,apoi le-am prajit pe ambele parti.Le-am scos pe prosoape de hârtie.Intr-un vas ceramic ampus sosul de ciuperci,peste el am asezat feliile de piept de pui,deasuprafiecareia am pus o felie de sunca afumata si felii de cascaval.Deasupra am presaratbusuioc si fulgi de chilli.Am pus vasul la cuptor pâna ce s-a topit cascavalul.Pentru garnitura amfiert pastele în apa cu sare.Se serveste cald.Poftă bună !!!
53. Angelica Nistor
Timpano – cu ce ai prin casa
Uun gust unic si o prezentare de senzatie 🙂 Enjoy!
Ingrediente:(portii 6)Aluat: -250 gr. faina-1/4 lingurita de sare-3 oua mari, batute usor-1 lingura ulei de masline
Umplutura:-150 gr. spanac proaspat, sau congelat-200 gr. paste tagliatelle din grau Baneasa-350 gr. piept de pui-100 gr. mozzarella (1 minge )-8 felii de sunca-100 gr. branza burduf-150 gr. ciuperci oparite si taiate marunt, de care doriti (eu am folosit hribi)-10 oua de prepelita-1 ceapa-2 catei de usturoi-1 crenguta de cimbru-1/2 legatura verdeata-ulei de masline-sare si piper
Mai avem nevoie de:-1 ou pentru uns aluatul
Mod de preparare:
Aluat:1.Intr-un castron punem faina cernuta cu sarea si le amestecam putin cu o lingura de lemn.
2.Adaugam ouale, uleiul de masline si amestecam in continuare cu lingura pana aluatul incepe sa se formeze.
3.Rasturnam in acest moment aluatul pe masa pudrata lejer cu faina si il framantam cu mana pentru 10 minute. Dupa aceste timp aluatul ar trebui sa aiba o consistenta elastica, fina si omogena.
4.Infoliem intr-o punga aluatul modelat frumos in forma de bila si il lasam sa se odihneasca la temperatura camerei pentru cel putin o ora.
*Intre timp pregatim umplutura asa:
1.Punem intr-o oala apa cu sare si o punem pe foc.Cand apa fierbe adaugam pastele si le fierbem pentru 5-6 minute.Cand sunt fierte, le strecuram, le punem intr-un castron si le lasam deoparte.
2.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline.Punem in ea la prajit pieptul de pui condimentat cu sare, piper si taiat in cuburi potrivit de mari.Le lasam in tigaie amestecandu-le din cand in cand cu o lingura pana sunt bine rumenite. Le scoatem, le punem intr-un bol si le lasam deoparte.3.In tigaia in care am prajit pieptul de pui punem usturoiul tocat marunt.
4.Il prajim pana devine usor sticlos, apoi adaugam spanacul. Condimentam dupa gust cu sare si piper si il lasam la calit cam 3minute. Luam tigaia de pe foc, punem spanacul intr-in castron si il dam
deoparte.
5.In tigaia in care am pregatit pieptul si spanacul mai punem putin ulei de masline.Adaugam caepa, o calim 1-2 minute, apoi adaugam ciupercile si crengura de cimbru. Condimentam cu sare piper si apoi mai calim pentru inca vreo 8 minute.
6.Tragem tigaia de pe foc, rasturnam ciupercile intr-un bol si le punem deoparte.
7.Mozzarella o taiem in cubulete marunte.
8.Ouale de prepelita le spargem separat intr-un castronel.
9.Verdeata spalata o tocam marunt.
*Acum incepem sa pregatim aluatul si vasul pentru timpano:br1.Pornim cuptorul la 250 de grade. 2.Gresam complet cu unt o forma rotunda.Eu am folosit o oala mai mica din inox. 3.Rasturnam aluatul pe masa pudrata cu faina si il intindem intr-o foaie subtirica, de preferat forma rotunda, caci asa este si vasul in care vom pregati timpani. 4.Rulam foaia de aluat rezultata pe o sucitoare si o punem deasupra vasului.Usor, cu mainile tapetam cu aluat tot interiorul.Partile de aluat care atarna pe margini vor ramane asa, mai incolo ne vom ocupa de ele. 5.Ne aducem langa vas toate ingredientele pregatite anterior ca sa ne fie mai la indemana.Impartim, asa, ochiometric, pastele in 3 parti si pieptul de pui in 2 parti.Restul ingredientelor le lasam asa.6.Incepem sa stratificam umplutura asa:-Pentru inceput asezam pe fund un strat de paste si feliile de sunca rupte in bucati mai mari.-Continuam cu unul de piept de pui prajit.-Apoi iar unul de paste si deasupra urmeaza spanacul si apoi mozzarella.-Iar un strat de paste, apoi ciupercile.Urmeaza un nou strat de piept de pui, peste care punem ouale de prepelita.Presaram peste tot
verdeata si branza burduf.7.Aducem lateralele catre interior si sigilam bine toata caserola.Ungem cu ou batut toata suprafata aluatului, apoi o acoperim suprafata cu o folie de aluminiu.8.Dam vasul la cuptor, la foc mediu pentru cel putin 30 de minute.Dupa acest timp, scoatem vasul si inalturam folie.Dam din nou la cuptor pentru inca 2-25 de minute sau pana aluatul este rumen-auriu.9.Cand timbalele sunt gata, oprim focul, scoatem si vasul si il lasam sa se raceasca cam 10-15 minute.10.Rasturnam cu grija timpano pe un platou, apoi il feliem si il servim.O deliciosenie in toata regula.
Pofta mare va doresc!
54. Angelica Nistor
Muffins cu paste, sunca si prosciutto
Ingrediente: Baza de biscuiti:-1 pachet biscuiti Tuc cu paprika-5 linguri unt topit
Muffins:-300 gr. paste tagliatelle Baneasa-200 gr. cascaval ras-100 gr. mozzarella taiata cuburi marunte-150 gr. crema de branza fina-50 gr. prosciutto-100 gr. sunca-1/2 legatura ceapa verde (codite)-2 oua mari-100 ml. lapte-150 ml. smantana-sare si piper rosu-ulei de maslineMai avem nevoie de:-50 gr. cascaval ras fin pentru topping-50 gr. prosciutto-crengute de cimbru pentru decor-unt pentru uns tava de briose
Mod de preparare:*Pentru inceput…1.Pornim cuptorul si il incalzim la treapta maxima.2.Ungem cu unt o tava de briose.Daca avem doua la indemana e si mai bine, le ungem pe amandoua.
*Pregatim baza de biscuiti;1.Intr-un castron sfarmam bine biscutii si ii amestecam untul.2.Amestecam foarte bine cu o lingura de lemn pana obtinem un amestec care se tine cat de cat, dar in acelasi timp are un aspect nisipos.3.Cand am terminat de amestecat, dam castronul deoparte.
*Pregatim muffins-urile;1.Punem intr-o oala apa cu sare la fiert si aducem in punctul de fierbere.2.Adaugam pastele Baneasa si le fierbem timp de 5 minute, dupa care le scugem bine de apa si le punem deoparte.3.Intr-o tava punem putin ulei de masline si prajim cozile de ceapa taiate rondele.4.Adaugam prosciutto si sunca taiate cubulete si le prajim pana acestea devin usor crocante.Cand sunt gata luam tigaia de pe foc si o punem deoparte.5.Punem pastele intr-un castron si le amestecam cu cascavalul ras, mozzarella, branza fina, ceapa cu prosciutto si sunca prajite.6.In alt castron mai mic amestecam bine ouale, laptele si smantana, adaugam sare si piper pana se combina toate.7.Turnam amestecul lichid peste paste si scuturam usor de tava ca sa se aseze.
*Asamblam muffins-urile;1.Punem cate o lingura cu varf din amestecul de biscuiti pe fundul formelor de briose si presam bine cu dosul unui pahar.2.Umplem fiecare forma de briose cu amestec de paste.3.Punem deasupra fiecareia cate putin cascaval ras si cubulete marunte de prosciutto.4.Dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute sau, pana sunt muffins-urile bine rumenite si au o culoare aurie.5.Dupa ce sunt gata, scoatem tava si le lasam sa se raceasca cam 10 minute si abia apoi apoi le scoatem din forma.6.Le servim caldute decorate cu crengute de cimbru.
Pofta mare va doresc!
55. Lia Maria Grozi
Paste cu ceapa verde si ciuperci
Ingrediente:
200g paste Baneasa din grau dur
1 lingura ulei de floare
3 ciuperci medii
1 fir ceapa verde
sare
piper
cateva fire de marar proaspat, tocat
1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs.
Ciupercile curatate, le tocam marunt. Ceapa spalata o taiem fideluta.
Punem uleiul de floare intr-o tigaie , adaugam ceapa verde si ciupercile, sare, piper si calim cateva minute 8-10′, pana ce apa lasata de ciuperci se evapora complet.
Pastele scurse, le golim intr-un bol si adaugam peste ele uleiul de masline si amestecam.
Punem pastele in farfurii, adaugam deasupra cateva linguri din amestecul de ciuperci si deasupra, presaram putin marar tocat pt un plus de aroma.
Simplu, rapid si bun
56. Laura Sb.
Spaghete in sos de smantana
250 gr. spaghete
250 ml smantana de gatit
150 gr. carne tocata
4 – 5 ciuperci
3 – 4 linguri mazare (congelata)
o ceapa mare
2 catei de usturoi curatati
optional: o lingura de tarhon taiat marunt (eu am tarhon la indemana in frigider pastrat in otet – imi place foarte mult si il folosesc des in retete).
sare, piper – dupa gust
Intr-o oala inalta punem la fiert apa cu sare. Cand incepe sa clocoteascam adaugam spaghetele si le fierbem conform prospectului (circa 8 minute)
Curatam ceapa si o taiem marunt. Incalzim o tigaie in care incingem doua linguri de ulei. Punem ceapa si carnea la calit, presarand si putina sare.
Taiem ciupercile cubulete si usturoiul il tocam marunt, le adaugam peste carne in tigaie. Tot acum adaugam si mazarea, inca inghetata. Calim pentru inca doua minute dupa care adaugam apa sau (daca avem) niste supa clara de pui si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand mazarea s-a inmuiat, adaugam smantana si mai fierbem in continuare 2 minute.Potrivim la gust cu sare si piper, adaugam (daca dorim) tarhonul.
Intre timp, spaghetele s-au fiert, le scurgem de apa, le punem intr-un vas. Peste ele, turnam sosul de smantana tocmai luat de pe foc si amestecam cu grija.
Lasam putin cat pastele sa absoarba din sosul de smantana.
Presaram deasupra putin parmezan ras.
Servim imediat.
57. Rita Ilies
Tagliatelle cu sos de brânză albastră și frunze de ridichi
Am aflat zilele trecute de un nou sortiment de paste Băneasa, din*grâu dur*. Ca și orice om curios din fire și mai ales ca și orice blogger culinar pofticios și interesat de tot ce-i nou de băgat pe sub mustăți, m-am dus prin supermarket-uri ca să caut super-pastele. Am cumpărat tagliatelle… și asta din două motive:
1. sunt preferatele mele
2. paste tricolore nu am găsit ( pe-alea mi le doream de parcă erau cadoul de sub brad )
Ei, poate data viitoare o să am mai mult noroc, însă până atunci mă mulțumesc și-așa.
Bine… și-apoi a urmat întrebarea: tagliatelle cu ce? Avusesem în frigider brânza asta mucegăită și-am zis s-o folosesc pânâ ce nu expiră cumva! 🙂 Laptele și smântâna nu-mi lipsesc niciodată din casă, iar frunzele de ridichi sunt de nelipsit în perioada aceasta. Mi-am ”schițat” rețeta și m-am apucat de treabă. 🙂 Una simplă pentru că pastele acestea se fac extrem de ușor!
Ingrediente: 200 g paste Băneasa din grâu dur, 350 ml lapte gras, 20 g unt, 200 g brânză albastră, 30 g smântână, jumătate de legătură de frunze de ridichi, sare roz, piper
Am pus laptele și untul într-o tigaie, pe foc. Când laptele s-a încălzit bine am adăugat brânza tăiată grosier și am amestecat continuu.
Am spălat și am uscat bine frunzele de ridichi. O centrifugă pentru verdețuri e foarte utilă. Când brânza s-a topit iar sosul s-a închegat, am adăugat frunzele de ridichi tăiate. Am adăugat și smântâna și am amestecat până când aceasta s-a încorporat. Am potrivit gustul cu sare și piper și am servit imediat alături de minunatele paste din grâu dur.
Poftă bună!
58. Valentina Pielaru
Cuib de vrăbiuţe – Spaghetti cu sos de rosii si chifteluţe
Cu o zi înainteam preparat chifteluţe din carne de porc şi vită şi legume. Dar cum nu le-am consumat pe toate, astăzi am pregătit un meniu săţios dar şi haios în acelaşi timp folosindu-le.
Este adevărat căam avut ajutoare de nădejde în bucătărie, respectiv fetiţa mea, care mi-a datindicaţii preţioase despre cum trebuie sa arate un puişor de vrăbiuţă şi maiales despre cum să aranjez vrăbiuţele în cuib.
Acum pe scurtcâteva detalii depre preparat: spaghetti cu sos de roşii cu ceapă, câtevaciuperci, usturoi şi condimente, la care am adăugat şi bucăţi de chifteluţă pasate. Pastele cu sosul au format cuibul, şi 3 chifteluţe formează o micuţă familie.
Metoda de preparare: fierbere,la tigaieNumar de portii: 3
Dificultate: mediuTimp de preparare: aproximativ45 minute
Ingrediente:
– 250 gr spaghetti – paste Băneasa din grâu dur 100%
– 2,5 l apă pentru paste
– 1 ceapă mare
– 3 ciuperci brune
– 4 căţei mari de usturoi
– 1 cutie de roşii in bullion
– chifteluţe din carne de porc şi vită şi legume (eu am avut 12 bucăţi)
– 2 linguri ulei de măsline
– 1 linguriţă oregano uscat
– sare
– piper negru proaspăt măcinat
– pătrunjel verde
– busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Începem prin a scoate dinfrigider chifteluţele rămase din ziua anterioară. Le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le băgăm la cuptor, pentru a le încălzi.
Trecem apoi la spălarea şitocarea legumelor. Tot acum ne ocupăm şi demicuţele părţi care vor forma în final vrăbiuţele, respectiv ochişorii şicioculeţul. În funcţie de ce aveţi la dispoziţie decupaţi cerculeţe mici albepentru ochişori la care să adăugaţi apoi căte o boabă de piper sau bucăţică mică de măslină neagră. Cioculeţul este dintr-o bucăţică de morcov. Lăsăm acum decorul deopartepe o farfurie şi verificăm dacă chifteluţele noastre sau încălzit. Le întoarcempe partea cealaltă şi le mai lăsăm încă puţin în cuptor.
Punem apoi apa pentru pastela fiert cu o lingură de ulei de măsline şi o linguriţă de sare. Când dă înclocot punem pastele în ea şi le fierbem al dente urmând timpul înscris pe ambalaj.
Cât timp pastele fierb într-o tigaie, vom căli ceapa rapid într-o lingură de ulei de măsline bine încins, adăugăm apoi ciupercile, aşteptăm să se inmoaie şiacestea, apoi usturoiul. Răsturnăm întreaga cantitate de suc de roşii şi roşiile tocate mărunt în tigaie, potrivimgustul cu sare, piper şi oregano. Amestecăm pană sosul capătă consistenţă.
Scoatemchifteluţele din cuptor, 2 sau 3 chifteluţe le pasăm bine cu o furculiţă şi leadăugăm în sosul de roşii. Amestecăm , omogenizăm şi tragem de pe flacărăsosul. Punem jumătate din sos într-un alt vas.
Din restul dechifteluţe selectăm 3 care vor deveni micuţele noastre vrăbiuţe. Eu am alesdimensiuni diferite. Nu trebuie să fie perfecte, nu trebuie sa aibă aceeaşidimensiune. De stat în poziţia vertical nu trebuie să vă faceţi probleme,deoarece le vom fixa in centrul pastelor intr-un strat de sos şi vor căpăta echilibru.
Cînd timpul de fierbere al pastelor a trecut, scurgempastele de apa în care au fiert şi le răsturnăm în tigaie peste sosul rămas întigaie.Păstrăm tigaia pe foc pentruîncă 2 minute, vreme în care amestecăm uşor.
Asamblarea cuibului de vrăbiuţe:
Asezăm pastele în farfurie înformă de cuib, în centrul cuibului turnăm parte din sosul lăsat separat încelălalt vas. Deasupra sosului vom pune 3chifeluţe la care le-am adăugat între timp ochişorii şi
cioculeţul.
Decorăm cu frunze de busuioc şi pătrunjel verde.
59. Georgiana C.
Paste integrale cu masline si capere
Pentru ca a inceput postul am pregatit paste integrale cu masline si capere.
200 g paste Baneasa se fierb in apa cu sare. Separat in 4 linguri ulei se caleste un catel usturoi, apoi se scoate si se arunca. Se adauga maslinele, caperele si fulgi de ardei iute. Pastele fierbinti (scurse de apa) se toarna peste ulei, se amesteca si asta este tot!
60. Georgiana C.
Paste integrale cu zacusca si masline.
Alta reteta de post, pregatita cu ce aveam in casa: zacusca si masline. Se fierb pastele (200 g), se scurg si se amesteca cu 200 g zacusca si 2 linguri masline feliate.
Mai simplu si mai rapid nu se putea!
Pofta buna!
61.Mariana Apostu
Penne cu broccoli si branza albastra
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se taie broccoli in buchetele si se opareste in apa cu sare timp de 5 – 10 minute.
In apa in care a fiert broccoli se fierb pastele, conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o tigaie se topeste untul la foc mic, se adauga faina si se amesteca pana cand aceasta se desface si apoi se adauga laptele amestecand in continuu sa nu se formeze cocoloase. Apoi se adauga smantana si jumatate din cantitatea de branza, amestecand in continuare, pana la omogenizare. Se adauga in sos sare si piper dupa gust. Intr-o forma unsa cu putin unt sau ulei se pun pastele fierte, broccoli si bucatele de branza albastra, se adauga sosul si se amesteca, pentru uniformizarea continutului. Deasupra se presara cascavalul ras si se baga totul la cuptor pana cand se obtine o crusta frumoasa.
Pofta buna!
62. Corina Costin
Paste cu branza
Branza nu lipseste niciodata din frigiderul nostru, asa ca pregatim foarte des paste cu branza. Am fiert 350 g paste timp de 8 minute, le-am scurs si le-am clatit. Cat timp acestea erau pe foc am ras branza telemea, cas sarat de oaie, cascaval si un rest de mozzarella pentru pizza (cam 250 g toate). Am pus branza peste pastele puse la loc in oala, apoi oala am mai lasat-o la foc mic 1-2 minute, timp in care am amestecat continuu. Branza se topeste si se lipeste de paste. Noua ne plac foarte mult!
63. Cristina Iuliana Pana
SALATĂ DE PASTE CU CARACATIȚĂ
INGREDIENTE:
Fusilli cca. 300 g,
Sare iodată 20 g,
Legume congelate cu unt ( mazăre, morcovi, conopidă, porumb) cca. 250 g,
Măsline verzi fără sâmburi cca. 150 g,
Kiwi 2 bucăți,
Conservă de caracatiță în ulei 1 bucată,
Limete 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj în apă clocotită cu un praf de sare.
Legumele cu unt, se pun se trag la tigaie, cca. 10 minute la foc mediu, cu un adaos, de cca. 200 ml apă. Într-un vas încăpător se pun pastele fierte al dente și strecurate, legumele, măslinele scurse de zeamă, caracatița scursă de ulei, fructele de kiwi curățate și mărunțite, se amesetecă ușor, pentru a se îngloba toate ingredientele și se asezonează cu zeamă de limete. Spor și poftă bună!
64. Cristina Iuliana Pana
PENNE RIGATE CU CARNE TOCATĂ ȘI BRÂNZĂ ALBASTRĂ
INGREDIENTE:
Penne Rigate Băneasa 300 g,
Carne tocată amestec (porc+vită) cca. 300 g,
Ceapa albă 1 bucată,
Zacuscă cu ciuperci a la Panacris 3 linguri,
Ulei de măsline 1 lingură,
Ceapă verde 2 fire,
Roșii cherry 5-6 bucăți,
Brânză albastră cca. 100 g,
Oregano uscat pentru decor.
MOD DE PREPARARE:
Carnea tocată se călește cu ceapa, în puțin ulei de măsline cca. minute la foc iute, neacoperit. Într-o tigaie mai înaltă se pun pastele, amestecul de carne tocată, roșiile înjumătățite, ceapa verde tocată mărunt, se adaugă apă rece cât să acopere pastele și se dă la fiert, la foc mediu cca. 10 minute după ce începe să clocotească. După ce s-au fiert pastele se adaugă brânza albastră și se presară oregano. Spor și poftă bună!
Comentarii
Minunat concursul!
Voi participa cu mare drag, pentru ca imi plac improvizatiile de moment. 🙂
Multumesc, Maria!
Frumos concurs!Multumesc de invitatie!
Te astept cu drag!
Voi participa cu mare drag!
Multumesc!!!
Pastea Baneaassssssa, oricand cu drag! :-* Multumim!
Te pup, Cristina!
Paste, paste, paste… si iar PASTE 🙂 Abia astept!
Te astept cu drag, Mirela!
Ador pastele! Voi gati cu mare drag!
Multumim pentru concurs!
Te asteptam, Valentina!
de ce nu faceti niste concursuri care sa nu necesita poze? ca sa pot participa si eu
pentru ca in poze poti arata ce ai realizat. iar pozele pot fi facute si cu telefonul. 🙂
Paste, paste, paste… si iar PASTE Abia astept!
Particip
Buna, Cristina! Cu mare drag particip la aceasta provocare…Pastele sunt excelente, atat ca fel pricipal, dar si ca desert…
Multumim!!!
Felicitari tuturor concurentilorrrr 😉 :-* Felicitari castigatorilor 😉 Savurati din plin pastele Baneasa 😉
Felicitari castigatorilor in primul rand.Sa va bucurati de premiile frumoase.Felicitari insa tuturor pentru retetele deosebite.