Schnitzel vienez – snitel – wiener schintzel

18 octombrie 2017Diva in Bucatarie

Schnitzel vienez – snitel – wiener schintzel. Pregatim intr-un vas intins faina amestecata cu putina sare si piper, in alt vas ouale batute si il al treilea pesmetul.

Cred ca toata lumea a mancat macar odata o portie de schnitzel vienez, un fel traditional de mancare in Austria, reteta originala avand la baza carne de vitel acompaniata de cartofi si salata. Daca istoria si originea lui sunt oarecum controversate, in prezent in Austria exista o lege care stipuleaza ca nu se poate numi schintzel vienez decat acela pregatit din carne de vitel. Reteta este raspandita pe tot mapamondul, trecand rapid in categoria preparatelor indragite datorita faptului ca este gustos si foarte usor de pregatit.

Acest preparat are in prezent o multime de versiuni: il gasim pregatit din carne de porc, de pui sau curcan, iar crusta de pesmet a suferit si aceasta diverse adaugiri de verdeturi sau parmezan, respectand insa ideea de baza si anume aceea de a fi crocant la exterior si fraged la interior.

INGREDIENTE:

2 bucati fleica de vitel (280 g )

2 oua

3 linguri faina

4 linguri pesmet

sare

piper

ulei pentru prajit

2 sferturi lamaie pentru servit

PREPARARE:

Pregatim intr-un vas intins faina amestecata cu putina sare si piper, in alt vas ouale batute si il al treilea pesmetul.

Batem carnea, cu un ciocan special pana devine subtire, o asezonam cu sare si piper, o dam prin faina eliminand excesul daca este cazul.

Trecem cele doua bucati prin ouale batute si la final prin pesmet, urmand sa rumenim bucatile de carne pe ambele parti in baie de ulei. Nu facem economie la ulei. Eventual putem pune si 30-50g unt in ulei, avand in vedere faptul ca in reteta originala se prajea in untura.

Daca vreti o crusta groasa puteti repeta operatiunea cu ou si pesmet inainte de pune la prajit snitzelul vienez.

Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

Mancam schitzelul vienez imediat cu cartofi in unt sau piure de cartofi, o salata si o bere pentru adulti.

Nu-mi ramane decat sa va urez „Guten Appetit!”

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Snitelul vienez este preferatul meu ! Dar…stiu ca nu e prea sanatos pentru ca se prajeste in grasime, insa…as manca zilnic asa ceva !
    O minunatie Cristina ! Chiar ieri am facut rost de niste carne de vitel….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *