RETETE RECENTE

CHEC APERITIV CU MAZARE SI SUNCA

October 13, 2017 | CATEGORIA

Chec aperitiv cu mazare si sunca este o reteta simpla, rapida, economica, de care va puteti bucura atat la micul dejun, la o gustare, dar si la mesele festive.

INGREDIENTE:

(Pentru o tava 24*11 cm)

200 g faina

5 g praf de copt

sare

piper

1/2 lingurita cimbru uscat

100 g cascaval ras

150 g mazare congelata

80 sunca praga

3 oua

130 ml lapte

80 ml ulei

1 lingura vin alb

 

PREPARARE:

Fierbem mazarea in apa clocotita, la foc mediu, in jur de 5 minute, apoi o scurgem. Cat timp aceasta se fierbe radem cascavalul, il amestecam cu faina si praful de copt, sare, piper si cimbru.

 

Separat, in alt bol, amestecam ouale, laptele si uleiul. Taiem sunca cuburi sau fasii subtiri si o punem impreuna cu mazarea in bolul cu faina, apoi amestecam usor.

 

Turnam ingredientele lichide, adaugam si vinul alb, amestecam pana se omogenizeaza compozitia si turnam totul in tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Coacem checul cu mazare si sunca 35 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi il lasam sa se raceasca pe un gratar.

 

Dupa ce s-a racit il putem felia.

Este gustos, arata frumos, asa ca retineti ideea si incercati-l cu prima ocazie. Si, daca ii faceti o poza, eu voi fi bucuroasa sa o public.

Si iata checul pregatit de Jozsef Frederik, taiat cald pentru ca nu a mai avut rabdare  🙂

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *