Maioneza din lapte

3 octombrie 2017Diva in Bucatarie

Maioneza din lapte. Capacele de vidare universale pot fi folosite si pentru vase pe care le avem deja cumparate  – lucrul acesta mi se pare absolut genial.

Maioneza din lapte este gustoasa, usor de pregatit, perfecta pentru cei care au alergie la oua. Se pregateste foarte, foarte usor, nu avem nevoie decat de un mixer vertical foarte bun, iar eu ma bucur ca l-am descoperit pe MixSy,  caci de atunci parca fac totul mai repede si mai usor.

Dar, revenind la maioneza cu lapte, o maioneza ce nu are nevoie de oua, profitam de prezenta laptelui pentru a aduce un aport de calciu si minerale organismului, iar daca dorim sa o coloram putem adauga putin turmeric, unul din cele mai sanatoase condimente.

Iata cat de usor poate fi pregatita:

INGREDIENTE:

100 ml lapte

300 ml ulei de floarea soarelui

1-2 lingurite mustar

1 lingura suc lamaie

piper

PREPARARE:

Punem intr-un bol inalt laptele si uleiul. Introducem mixerul vertical pana in fundul vasului cilindric si incepem sa mixam. In momentul in care incepe sa formeze maioneza, putem ridica usor mixerul, astfel incat sa fie inglobat tot uleiul. Adaugam piper proaspat macinat, mustar (pentru culoare) si 1 lingura suc lamaie (dar putem adauga mai mult suc, in functie de gust).

Tot procesul de pregatire il puteti urmari in acest video:

Putem pastra cateva zile bune in frigider aceasta maioneza fara oua cu ajutorul recipientelor speciale din sticla cu capac ce pot fi vidate, astfel incat alimentele pastrate in acestea sa reziste de 3-5 ori mai mult decat in orice alt mod am alege sa le tinem.

As vrea sa va retin putin atentia asupra VacSy, un sistem ce ajuta la pastrarea alimentelor in mod natural mai eficient si mai sanatos decat orice alta sistem incercat de mine pana acum.

Recipientele din sticla pot fi de marimi si forme diferite au capace speciale, dotate cu un disc rotativ cu supapa prin care poate fi extras aerul cu ajutorul pompei de vidare. Desi are dimensiuni mici, daca nu avem mult spatiu in bucatarie putem pune pompa de vidare chiar si pe perete, fiind dotata cu un astfel de suport. Aceasta are un acumulator litiu-ion ce asigura o autonomie de pana la 30 minute, asa ca ne putem desfasura treburile fara sa tinem cont de timp.

Capacele de vidare universale pot fi folosite si pentru vase pe care le avem deja cumparate  – lucrul acesta mi se pare absolut genial.

Partea cea mai buna a acestor capace o reprezinta insa faptul ca acestea au un caledar integrat ce indica luna si ziua, astfel incat sa stim exact cand le-am pus in vas si cat le putem pastra.

Stiti cate zile a rezistat maioneza cu lapte in recipientul de sticla VacSy? 6 zile si-a pastrat gustul proaspat, ca si cand abia as fi pus-o acolo. 🙂

Sa va spun acum la ce am folosit maioneza cu lapte: salata a la russesi salata de cruditati cu telina, morcov si mar.

Vi le recomand cu mare drag si astept sa imi spuneti cum vi se pare aceasta maioneza cu lapte.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Mie mi sa legat,am bagat la inceput laptele cu uleiul,apoi 2lingurite de mustar si zeama de lamaiesi un varf de cutit de sare si piper si a iesit nemaipomenita

  1. Ce cutit folositi de la mixsy pentru maioneza? Am incercat in repetate randuri si nu a iesit. Este vreun secret anume? Laptele a fost cald sau rece?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *