Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza de capra

2 octombrie 2017Diva in Bucatarie

Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza de capra. Reteta rulada aperitiv cu rosii si crema de branza. Rulada aperitiv cu rosii si branza de capra.

Reteta rulada aperitiv cu rosii si crema de branza. Rulada aperitiv cu rosii si branza de capra.

Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza de capra este perfecta pentru mesele festive sau de sarbatori, dar si pentru momentele petrecute cu prietenii.

Nu as refuza cateva felii din aceasta rulada nici la micul dejun si sunt sigura ca vor fi apreciate si post de gustare, langa un pahar de vin bun.

Aperitivele sunt nelipsite la mesele festive sau de sarbatori, asa ca m-am gandit sa largesc panelul de retete pentru ca sa va fie mai usor sa alegeti. I

n cazul de fata am ales sa pregatesc o rulada aperitiv cu un blat ce  va contrasta in culoare cu crema, astfel incat sa ne incante pe langa gustul foarte bun si aspectul final.

Am ales o crema de branza de capra nu doar pentru ca are un gust foarte bun, este usor de intins, dar si pentru faptul ca sunt un fan al laptelui de capra, cu un continut mai mic de grasimi, mai sanatos decat cel de vaca.

Blatul moale, pufos, frumos colorat al acestei rulade aperitiv cu branza de capra contribuie perfect la echilibrarea gustului in combinatie cu crema de branza.

Din punct de vedere estetic prezenta acestei rulade, printre alte aperitive, nu va trece neobservata. Probabil se va termina prima. 🙂

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de rulade aperitiv, va invit sa vedeti cum am pregatit rulada aperitiv cu pate de ficat, cea cu ciuperci si cascaval, rulada cu pate de ton, cea din cascaval si altele.

Le veti gasi pe toate stranse intr-o singura postare de retete de rulade aperitiv, iar linkul este aici. 

In cazul in care aveti nevoie de idei de aperitive pentru sarbatori (de Craciun sau Sarbatori Pascale), va invit sa vedeti colectia impresionanta de retete pregatita de mine AICI. 

Va las sa vedeti cat de usor se pregateste rulada aperitiv cu rosii si crema de branza de capra, asa ca aveti aici lisat de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(22*32 cm)

3 oua

35 g suc gros de rosii

50 g cascaval ras

60 ml ulei

50 g faina

1/2 lingurita praf de copt

sare

piper

1/2 lingurita boia de ardei (paprika afumata)

Pentru umplutura:

250 g crema tartinabila din branza de capra La Colline

1/2 legatura marar proaspat

Cum se face reteta de rulada aperitiv cu rosii si crema de branza de capra:

Separam ouale si amestecam pentru inceput galbenusurile cu sare, piper si ulei, apoi adaugam sucul de rosii si paprika afumata (boia de ardei).

Incorporam cascavalul ras, apoi faina amestecata cu praf de copt, avand grija sa omogenizam compotitia dupa fiecare ingredient in parte.

Mixam albusurile cu putina sare pana devin o spuma tare, apoi le incorporam usor in aluatul nostru, amestecand de jos in sus. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem rulada timp de 7-8 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Pentru siguranta putem face proba cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.

Imediat cum scoatem blatul din tava il rasucim usor si desprindem hartia de el.

Cand s-a racorit putin putem intinde crema de branza tartinabila, presaram mararul tocat si rulam.

Servire rulada aperitiv cu rosii si crema de branza de capra

Imbracam rulada in folie alimentara, o lasam 6-12 ore in frigider, apoi o putem felia.

Este gustoasa, frumos colorata, asa ca va atrage atentia asupra ei imediat cand va ajunge pe masa.

Sper ca va tenteaza si pe voi, noua ne-a placut foarte mult.

Daca va place reteta si o pregatiti, va astept pozele, iar daca o veti distribui va multumesc anticipat.

Va invit sa ma urmariti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este  aici.

Pentru mai multe retete in format video va puteti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna! As face de revelion rulada cu rosii si crema de branza, dar intreb daca pot sa folosesc pasta de rosii sau bulion de casa? Intreb, pentru ca este o diferenta de consistenta intre bulion si pasta? Multumesc anticipat! La multi ani!

  2. Arată atât de bine! Deja îmi plouă în gură! Dar sincer, nu sunt un fan al brânzei de capră așa că voi încerca cel mai probabil cu crema de brânză de la delaco (îmi place foarte mult la gust). Abia aștept să încerc și eu. Mulțumesc foarte mult pentru rețetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *