RETETE RECENTE

RULADA APERITIV CU ROSII SI CREMA DE BRANZA DE CAPRA

October 2, 2017 | CATEGORIA

Rulada aperitiv cu rosii si crema branza de capra este perfecta pentru mesele festive sau de sarbatori, dar si pentru momentele petrecute cu prietenii. Nu as refuza cateva felii din aceasta rulada nici la micul dejun si sunt sigura ca vor fi apreciate si post de gustare, langa un pahar de vin bun.

Aperitivele sunt nelipsite la mesele festive sau de sarbatori, asa ca m-am gandit sa largesc panelul de retete pentru ca sa va fie mai usor sa alegeti. In cazul de fata am ales sa pregatesc o rulada aperitiv cu un blat ce  va contrasta in culoare cu crema, astfel incat sa ne incante pe langa gustul foarte bun si aspectul final. Am ales o crema de branza de capra nu doar pentru ca are un gust foarte bun, este usor de intins, dar si pentru faptul ca sunt un fan al laptelui de capra, cu un continut mai mic de grasimi, mai sanatos decat cel de vaca.

Blatul moale, pufos, frumos colorat contribuie perfect la echilibrarea gustului in combinatie cu crema de branza de capra, iar din punct de vedere estetic prezenta acestei rulade, printre alte aperitive, nu va trece neobservata. Probabil se va termina prima. 🙂

Iata cat de usor se pregateste rulada aperitiv cu rosii si crema de branza de capra:

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(22*32 cm)

3 oua

35 g suc gros de rosii

50 g cascaval ras

60 ml ulei

50 g faina

1/2 lingurita praf de copt

sare

piper

1/2 lingurita boia de ardei (paprika afumata)

Pentru umplutura:

250 g crema tartinabila din branza de capra La Colline

1/2 legatura marar proaspat

PREPARARE:

Separam ouale si amestecam pentru inceput galbenusurile cu sare, piper si ulei, apoi adaugam sucul de rosii si paprika afumata (boia de ardei).

 

Incorporam cascavalul ras, apoi faina amestecata cu praf de copt, avand grija sa omogenizam compotitia dupa fiecare ingredient in parte.

 

Mixam albusurile cu putina sare pana devin o spuma tare, apoi le incorporam usor in aluatul nostru, amestecand de jos in sus. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem rulada timp de 7-8 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Pentru siguranta putem face proba cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.

 

Imediat cum scoatem blatul din tava il rasucim usor si desprindem hartia de el.

 

Cand s-a racorit putin putem intinde crema de branza tartinabila, presaram mararul tocat si rulam.

Imbracam rulada in folie alimentara, o lasam 6-12 ore in frigider, apoi o putem felia.

 

Sper ca va tenteaza si pe voi, noua ne-a placut foarte mult.

Este gustoasa, frumos colorata, asa ca va atrage atentia asupra ei imediat cand va ajunge pe masa.

Daca va place reteta si o pregatiti, va astept pozele, iar daca o veti distribui va multumesc anticipat.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *