RETETE RECENTE

GOGOSARI IN OTET FARA FIERBERE – LA RECE

September 15, 2017 | CATEGORIA

Gogosari in otet fara fierbere (gogosari in otet la rece) – o reteta fara conservanti ce va fi pe placul celor care nu au timp de pregatit gogosari opariti in otet sau cu miere.

Tarabele din piete sunt pline in aceasta perioada de gogosari, dar si din supermarketuri ii putem cumpara la fel de buni si proaspeti. Acesta este momentul ideal de pus conserve. Abundenta legumelor si faptul ca afara incepe sa se racoreasca ne ajuta sa umplem rafturile camarilor, astfel incat la iarna sa putem consuma produsele noastre care nu contin conservanti.

Poate va intrebati daca reteta aceasta o sa fie ce va doriti? Ei bine, daca facem referire la reteta de ardei iuti conservati in otet, o sa vedem ca este practic cam acelasi lucru. In plus, reteta de gogosari in otet fara fierbere (la rece), are ca ajutor hreanul ce va pastra gogosarii tari.

Gustul dulce acrisor al acestor gogosari este pe placul meu. Sotul meu prefera muraturile in saramura, dar eu am o mare slabiciune pentru gogosarii in otet.

INGREDIENTE:

(pentru un borcan de 1.7 l si unul de 720 ml)

2.6 kg gogosari

60 g sare pentru muraturi (neiodata)

300 ml otet de vin alb 9°

200 g zahar tos

2 buc. mari hrean

2 frunze dafin

frunze telina

1 lingura boabe piper

1 lingura boabe mustar

2 boabe ienibahar

PREPARARE:

Iata cum putem pregati gogosari in otet la rece: Punem intr-un castron zaharul si sarea pentru muraturi (neiodata) si turnam otetul peste ele. Amestecam pana dizolvam ingredientele solide.

 

Spalam gogosarii sub jet de apa, apoi eliminam cotoarele si semintele si ii taiem fideluta. Ii punem intr-un vas incapator si turnam otetul cu zahar si sare.

 

Adaugam piperul, mustarul, frunze de dafin si cele 2 bucati de hrean feliate subtire. Amestecam pentru ca totul sa fie bine distribuit, acoperim si lasam vasul peste noapte sa astepte. Poate sta astfel pana la 12 ore – in timpul acesta gogosarii isi vor lasa propriul suc, asa cum se intampla cu fructele pentru dulceata.

Dupa acest interval de timp umplem borcanele sterilizate in cuptor cu gogosari. Cand terminam de distribuit in borcane gogosarii in otet la rece turnam lichidul lasat de acestia peste ei in mod egal. De ce spun egal? Pentru ca exista riscul ca acestia sa nu lase mult suc. Daca suntem pusi in fata unei astfel de situatii completam cu otet pana la baza gatului borcanului. Inainte sa inchidem borcanele punem si o floare uscata de marar. Conservele mele contin obligatoriu acest ingredient.

 

Pana la iarna, cand o sa puteti savura acesti gogosari langa o friptura, carnati de casa, rulade de carne sau salata boeuf, va doresc spor la umplut camara cu conserve bune!

 

Multumesc Cipi Haraga pentru poza:

 

 

Comentarii

  • Pitea Elene

    Să radeți hreanul, arată şi bine în borcan şi-l mănânci odată cu gogişarii.Este sănătos.

    • Nu am incercat inca cu hrean ras in borcanul de muraturi. Pe acela il pregatesc separat.

  • Silvia Neagu

    Va multumesc,si mai doresc si alte retete.
    O zi buna va doresc.

  • Elena Toma

    Daca sunt retete pt diabetici de ce sunt cu zahar?

    • Ma iertati, cine a spus ca reteta aceasta este pentru diabetici? Exista pe site cateva retete, dar nu diva in bucatarie nu este dedicat retetelor pentru diabetici.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *