RETETE RECENTE

VINETE COAPTE LA BORCAN PENTRU IARNA

September 13, 2017 | CATEGORIA

Vinete coapte pastrate in borcan pentru iarna reprezinta solutia cea mai buna de a pastra vinetele atunci cand spatiul din congelator nu este suficient. Ma gandesc ca atunci cand locuiesti la bloc spatiul este mic si depozitarea trebuie facuta astfel incat sa putem avea cat mai multe legume si fructe peste iarna. Putem pastra vinetele in congelator, putem pune si alte legume (fasole verde sau ardei gras pentru umplut), dar, din fericire, avem la indemana si modalitatea de a le pune si tine in borcane, asa cum voi arata mai jos.

Daca vreti sa pastrati si alte legume la borcan va recomand sa incercati dovleceii in suc de rosii, vinetele in suc de rosii, ciupercile marinate, zacusca, muraturile in saramura sau muraturile in otet.

Reteta de vinete coapte pastrate in borcan nu necesita cantitati fixe. Puneti cat reusiti sa pregatiti si in functie de spatiul din camara, pentru zilele acelea friguroase cu ploaie sau ninsoare cand nu iti vine sa iesi din casa la cumparaturi.

INGREDIENTE:

(din 3 kg vinete coapte am umplut 4 borcane de 370 ml)

vinete coapte

sare

ulei de floarea soarelui

PREPARARE:

Coacem vinetele, apoi le curatam foarte bine de coaja si le punem la scurs pe plan inclinat, astfel incat sa se scurga tot lichidul amar. Cu cat stau mai mult, cu atat mai bine! Putem sa le lasam peste noapte in frigider.

 

In borcanele spalate foarte bine cu apa si detergent punem vinetele, presaram putina sare, printre straturi, apoi le indesam foarte bine, astfel incat sa nu ramana goluri de aer. La final, cand ajungem cu vinetele la inceputul gatului borcanului, turnam putin ulei de floarea soarelui, cat sa avem 3-4 mm de ulei ce va sigila umplutura si va impiedica formarea altor pojghite sau mucegaiului, apoi sigilam borcanele cu capace.

 

Intr-o oala incapatoare punem un prosop pe fundul acesteia, aranjam borcanele si punem prosopul si intre acestea, apoi le fierbem 30 minute din momentul in care da apa in clocot. Le scoatem apoi din apa, le stergem si le lasam sa se raceasca incet sub o patura pana a doua zi.

La iarna putem pregati cu acestea o multime de retete: de la clasica salata de vinete cu sau fara maioneza, pana la rosii umplute cu salata vinete, Baba Ghanouj, salata turceasca de vinete cu ardei copt sau cu iaurt, vinete indiene si multe altele.

Sper sa va fie de folos reteta si astept impresiile voastre.

Comentarii

  • aura

    am facut si eu.
    sper sa-mi tina pana la iarna

  • Minunat! Am probat ]ntr-o vara, dar au fiert 😀 O sa incerc reteta ta. Sper sa am succes de data asta! 😉

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *