RETETE RECENTE

PRAJITURA CU PRUNE SI MIGDALE

September 12, 2017 | CATEGORIA

Toamna cu fructele ei parfumate si gustoase creaza spectacol, fascineaza si seduce. Culorile ruginii ale frunzelor, aromele dulci si amarui din bucatarie, parfumul seducator al fructelor, picaturi si adieri cu mici fiori imi influenteaza gusturile si alegerile de la o zi la alta.

Asa am ales sa pregatesc si aceasta prajitura cu prune si migdale. Am fost la cumparaturi la Selgros, iar traseul meu prin magazin este trasat in primul rand prin raionul de fructe de legume. Prunele parca mi-au facut cu ochiul. M-am trezit ca nu pot sa cumpar doar 2-3 kg. Am luat o lada! Cand m-au vazut ai mei ce cumparaturi am facut, au stiut ca ii vor astepta zile de rasfat, asa ca si ei m-au raspalatit cu multe zambete si vizite mai dese prin bucatarie. Am pregatit cateva borcanele de gem cu nuci, galuste cu prune si aceasta delicioasa prajitura cu prune si migdale. Si am mai pastrat cateva proaspete.

Prunele sunt gustoase, dar sunt bune si pentru sanatate, caci ajuta prin prezenta vitaminei C la absortia de fier, alunga stresul si oboseala, au multe vitamine si sunt benefice si pentru oase.

Mi se pare ca prunele sunt fructe perfecte pentru deserturi. Incepand cu celebrul magiun sau cu gem de prune cu nuci, pana la prajituri simple, tarte sau retete de cheesecake, aceste fructe transforma reteta intr-un amfiteatru pentru gusturi si miresme.

Revenind la prajitura mea cu prune si migdale am sa va spun ca se face atat de usor incat nici nu veti realiza cand ati pus-o in cuptor, iar gustul, ei bine gustul, este prea bun ca sa nu o refaceti cat puteti de des. Si, ca sa va conving, va las etapele pregatirii pas cu pas mai jos.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(tava cu dimensiunile 27*23 cm)

4 oua (190 g)

1 varf cutit sare

190 g zahar

190 g unt topit si racit

150 g faina

40 g faina de migdale

5 g praf de copt

1/2 lingurita esenta rom

Pentru topping:

600 g prune

2 linguri faina

4-5 linguri fulgi de migdale

PREPARARE:

Punem ouale sparte intr-un bol. Le cantarim. Greutatea acestora va fi aceeasi si pentru zahar, unt si faina. Inlocuim 40 g din cantitatea finala de faina alba cu faina de migdale. Mixam ouale cu zaharul la viteza mica 1 minut, apoi la viteza maxima timp de 9 minute.

 

Ouale isi vor mari volumul foarte mult si vor arata ca o crema. Spalam prunele, le uscam, apoi le taiem pe jumatate si le scoatem samburii. Intr-un bol cernem faina, adaugam un varf cutit sare, faina de migdale, praful de copt si coaja rasa de lamaie si le amestecam intre ele.

 

Adaugam 1/2 din cantitatea de unt, amestecam foarte putin cu un tel sau o spatula, punem apoi 1/2 din cantitatea de faina, amestecand la fel de lejer, fara sa fie nevoie sa omogenizam.

Continuam sa adaugam pe rand unt si faina, amestecand la final compozitia.

 

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Trecem jumatatile de pruna prin faina apoi le punem peste aluat.

 

Presaram fulgii de migdale cat mai uniform. Coacem prajitura cu prune si migdale in cuptorul preincalzit la 180° timp de 40-50 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

Prajitura cu prune si migdale poate fi mancata ca atare, dar putem sa o tapetam cu zahar sau ii punem un mot de frisca cand se va raci complet, iar pentru cazul incare nu ii rezistam si este inca calduta, am putea sa o insotim de o cupa de inghetata. Orice ati alege eu zic ca ma veti pomeni! O sa va placa, promit!

Reteta aceasta o veti gasi si pe Selgros Cauta Pasiunea. Aveti de unde sa va inspirati, aici sunt publicate multe retete delicioase, dar si alte lucruri utile.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *