RETETE RECENTE

DORADA CU LEGUME LA ABUR SI SOS CHINEZESC

September 6, 2017 | CATEGORIA

Dorada cu legume pregatite la abur in vasele Zepter a fost cea mai placuta experienta culinara din ultima perioada. Pestele gatit la aburi este foarte sanatos, nu are nevoie de grasimi, isi pastreaza toate proprietatile nutritive dar si gustul. Pot spune acelasi lucru si despre legume.

Avand in vedere faptul ca pestele si legumele nu au intrat in contact direct cu apa putem spune cu certitudine ca nu s-au pierdut vitaminele si proteinele, asa cum s-ar fi intamplat daca le fierbeam sau le prajeam. Vasele Zepter au capace cu buton de termocontrol ce ne ajuta sa stim cand mancarea este gata, fara sa fie gatita prea mult, caci totul se desfasoara rapid, reusind astfel sa facem economie in ceea ce priveste cosul curentului electric sau gazului.

Daca nu avem un regim alimentar sanatos riscam sa ne imbolnavim si investim mai mult in medicamente si controale decat in mancare sau in modalitatea de pregatire a acesteia. Din acest motiv am ales sa va aduc in atentie retete pregatite sanatos, urmand ca in alegerile pe care le veti face sa tineti cont de sugestiile mele.

Acestea fiind spuse, va las si un filmulet pentru a vedea cat de usor se pregateste dorada cu legume la abur si sos chinezesc. Alte retete din bucataria chinezeasca gasiti aici.

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

2 buc. dorada mici

2-3 buchetele broccoli

2-3 buchetele conopida

cateva felii zucchini galben

1/2 ardei gras portocaliu sau rosu

1 bucata mica ghimbir

felii de lamaie si limeta

Pentru sos:

100 ml sos de soia

1 lingura miere de albine

piper

2 buc. ceapa verde

1/2 lingurita ghimbir ras

1/2 legatura marar ( daca se poate cu gust de lamaie)

PREPARARE:

Tocam 1 cm de gimbir in feliute mici subtiri. Pregatim pestele: il crestam usor pe ambele parti si punem in fiecare crestatura cate o feliuta de ghimbir. Umplem pestele cu felii de lamaie si limeta, apoi aranjam legumele si pestele in cosuletul cu gauri. Pregatim sosul inainte de a pune pestele la gatit, lasand astfel timp cepei si ghimbirului sa se marineze.

Turnam max. 300 ml apa in vas. Punem capacul si gatim 7 minute la 120°  la plita cu inductie sau la foc mare pentru inceput (2 minute), apoi la foc mic inca 5 minute. Ferestrele speciale pentru abur permit ca aburul sa intre in cos si incepe astfel gatirea pestelui si a legumelor. Dupa 7 minute pestele este gata.

Punem legumele si peste pe o farfurie, turnam sosul  chinzesc, apoi putem manca.

Va las mai jos un filmul cu pregatirea acestei retete.

 

Daca va place reteta va rog sa o distribuiti, iar daca sunteti interesati de alte retete pregatite cu vaseele Zepter lasati un comentariu. Voi incerca sa pregatesc si alte retete sanatoase si gustoase special pentru voi.

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *