Dorada cu legume la abur si sos chinezesc

6 septembrie 2017Diva in Bucatarie

Dorada cu legume la abur si sos chinezesc. Am pregatit reteta in vasele Zepter. A fost cea mai placuta experienta culinara din ultima perioada.

Dorada cu legume la abur si sos chinezesc.

Am pregatit reteta in vasele Zepter. A fost cea mai placuta experienta culinara din ultima perioada.

Pestele gatit la aburi este foarte sanatos, nu are nevoie de grasimi, isi pastreaza toate proprietatile nutritive dar si gustul. Pot spune acelasi lucru si despre legume.

Avand in vedere faptul ca pestele si legumele nu au intrat in contact direct cu apa putem spune cu certitudine ca nu s-au pierdut vitaminele si proteinele, asa cum s-ar fi intamplat daca le fierbeam sau le prajeam.

Dorada cu legume la abur si sos chinezesc m

Vasele Zepter au capace cu buton de termocontrol ce ne ajuta sa stim cand mancarea este gata, fara sa fie gatita prea mult, caci totul se desfasoara rapid, reusind astfel sa facem economie in ceea ce priveste cosul curentului electric sau gazului.

Daca nu avem un regim alimentar sanatos riscam sa ne imbolnavim si investim mai mult in medicamente si controale decat in mancare sau in modalitatea de pregatire a acesteia.

Din acest motiv am ales sa va aduc in atentie retete pregatite sanatos, urmand ca in alegerile pe care le veti face sa tineti cont de sugestiile mele.

Dorada cu legume la abur si sos chinezesc este o reteta simpla si sanatoasa, gatita fara efort. Ce poate fi mai simplu si mai usor decat sa gatesti la abur si sa te bucuri de o masa gustoasa si sanatoasa?

Acestea fiind spuse, va las si un filmulet pentru a vedea cat de usor se pregateste dorada cu legume la abur si sos chinezesc. Alte retete din bucataria chinezeasca gasiti aici.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru dorada cu legume la abur.

Ingrediente dorada cu legume la abur si sos chinezesc:

(pentru 2 persoane)

2 buc. dorada mici

2-3 buchetele broccoli

2-3 buchetele conopida

cateva felii zucchini galben

1/2 ardei gras portocaliu sau rosu

1 bucata mica ghimbir

felii de lamaie si limeta

Pentru sos:

100 ml sos de soia

1 lingura miere de albine

piper

2 buc. ceapa verde

1/2 lingurita ghimbir ras

1/2 legatura marar ( daca se poate cu gust de lamaie)

Mod de preparare dorada cu legume la abur si sos chinezesc:

Pentru inceput las reteta in format video.

Iata si explicatiile scrise:

Am tocat 1 cm de gimbir in feliute mici subtiri.

Am pregatit pestele: l-am crestat usor pe ambele parti, apoi am pus in fiecare crestatura cate o feliuta de ghimbir.

Am umplut pestele cu felii de lamaie si limeta, apoi am aranjat legumele si pestele in cosuletul cu gauri.

Am pregatit sosul inainte de a pune pestele la gatit, lasand astfel timp cepei si ghimbirului sa se marineze.

Am turnat max. 300 ml apa in vas. Am pus capacul si am gatit 7 minute la 120°  la plita cu inductie sau la foc mare pentru inceput (2 minute), apoi la foc mic inca 5 minute.

Ferestrele speciale pentru abur permit ca aburul sa intre in cos si incepe astfel gatirea pestelui si a legumelor. Dupa 7 minute pestele este gata.

Am pus legumele si pestele pe o farfurie, am turnat sosul  chinzesc, apoi am mancat cu mare pofta.

Este tare gustos si este gatit sanatos!

Daca va place reteta va rog sa o distribuiti, iar daca sunteti interesati de alte retete pregatite cu vasele Zepter lasati un comentariu. Voi incerca sa pregatesc si alte retete sanatoase si gustoase special pentru voi.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *