Mancare de cartofi cu ardei copti

5 septembrie 2017Diva in Bucatarie

Mancare de cartofi cu ardei copti. Taiem ardeii copti fasii de marime potrivita si ii punem peste ceapa cu morcov si telina sa se caleasca cateva minute.

Mancare de cartofi cu ardei copti, o reteta simpla, fara pretentii, dar foarte gustoasa. Se pregateste foarte usor si se termina foarte repede. 🙂 Nu pregatisem de foarte mult timp o tocanita de cartofi si imi era pofta, asa ca m-am lasat ispitita de pofte si incerc sa va tentez si pe voi.

Nu are carne? Nu-i nimic! Este perfecta asa. Dar daca tineti neaparat prajiti separat ce doriti si puneti langa mancarea de cartofi cu ardei copti si veti avea un adevarat rasfat in farfurie.

Mancarea de cartofi cu ardei copti o poate pregati orice incepator in ale bucatariei. Este o reteta clasica de tocanita de cartofi de post, cu un plus de gust si savoare la care contribuie ardeiul copt.

INGREDIENTE:

1.5 kg cartofi

3-4 ardei kapia mari

2 cepe medii

2 morcovi mici

1 felie telina

1 lingurita boabe de piper

1/2 lingurita paprika afumata

2 crengute cimbru

700 ml supa legume/ apa

5 linguri suc rosii

2 catei usturoi pisati

sare

Pentru decor:

frunzulite de cimbru sau patrunjel verde tocat

PREPARARE:

In primul ne pregatim ingredientele la indemana.  Coacem ardeii kapia la gratar sau pe flacara aragazului, apoi ii curatam de pielita neagra, cotoare si seminte si ii lasam sa se scurga pe un plan inclinat.

Trecem la etapata urmatoare: calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi adaugam morcovul si telina rase si continuam sa calim inca cateva minute, amestecand destul de des.

Taiem ardeii copti fasii de marime potrivita si ii punem peste ceapa cu morcov si telina sa se caleasca cateva minute.

Separat, in alta tigaie cu pereti inalti (sau intr-o oala cu diametrul 24-26 cm), calim putin cartofii taiati cuburi de marime medie, apoi punem peste ei ceapa cu ardei copti, supa de legume sau apa, piper, paprika afumata si cimbru.

Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic-mediu timp de 20 minute. Amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi de fundul oalei. In functie de tipul de cartofi este posibil sa mai adaugam 100 ml supa/apa, daca acestia absorb foarte bine lichidul adaugat.

Vom adauga sucul de rosii si usturoiul pisat, amestecam usor pentru a omogeniza mancarea, punem capacul si mai lasam 5 minute. Verificam daca cartofii sunt fierti. In cazul in care mai au nevoie de fierbere lasam oala fara capac pana cand sunt fierti cartofii, adaugand daca este nevoie apa sau supa.

Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de buna este aceasta mancare de cartofi cu ardei copti, asa ca va invit sa o pregatiti si sa imi lasati impresiile voastre.

Daca distribuiti reteta va multumesc anticipat.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *