RETETE RECENTE

DOVLECEI IN SUC DE ROSII LA BORCAN – PENTRU IARNA

August 30, 2017 | CATEGORIA

Dovlecei in suc de rosii pentru iarna sunt conserve pregatite fara conservanti ce pot fi folosite la iarna in tocanite, mancaruri cu carne sau alte retete cu legume, paste sau orez. In aceasta reteta am conservat nu doar dovlecei, ci si gustul si aroma acestui sfarsit de vara.

Toamna ne da tarcoale, asa ca retetele de conserve sunt la mare cautare in aceasta perioada. Sunt sigura ca internetul este deja saturat de reteta de dovlecei cu suc de rosii pregatiti ca un compot, asa ca m-am gandit sa va arat metoda prin care eliminam o parte din excesul de apa al dovleceilor, iar la final ii putem manca chiar si asa cum sunt pregatiti.

Dovleceii se gasesc inca prin gradini, sezonul lor nu s-a incheiat, asa ca mai putem pregati aceasta reteta de dovlecei cu suc de rosii pentru iarna. Chiar daca acestia au peste 90% apa, pulpa si coaja lor contin vitamine. Chiar si dupa prepararea lor termica acestia pastreaza magneziu, fosfor, potasiu, asa ca sunt indicati pentru cei care probleme cardiace sau pentru cei care sunt la dieta.

Trecand peste proprietatilor lor, dovlecei sunt versatili, asa ca putem pregati o multime de retete cu acestia. Iata colectia mea de retete cu dovlecei aici

Dar, sa vedem cum pregatim dovlecei in suc de rosii la borcan pentru iarna:

INGREDIENTE:

(Pentru 2 borcane de 720 ml )

800 g dovlecei

1 kg rosii

4 catei usturoi

2 ardei kapia

100 g zahar

1 lingura sare

20 ml otet

50 ml ulei

1 frunza dafin

1 lingurita boabe de piper

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana. Spalam legumele, apoi feliem rosiile si eliminam semintele (daca raman cateva nu-i bai). Punem rosiile cu zaharul la fiert, la foc mediu spre mic.

 

In momentul in care vor lasa mult suc (cam dupa 4 minute), adaugam dovleceii taiati cuburi de marime medie. Ardeii kapia vor fi rasi prin razatoarea mica sau facuti pasta cu ajutorul unui robot. Ii adaugam peste dovlecei.

 

Turnam otetul si uleiul, amestecam pentru a se omogeniza, adaugam boabele de piper si frunza de dafin, lasam focul mic, punem capacul si fierbem in jur de 10 minute.

 

In acest timp sterilizam borcanele in cuptor. Dupa 10 minute alaturam dovleceilor in suc de rosii usturoiul pisat, amestecam usor, punem capacul si mai fierbem 5 minute. Luam capacul, verificam daca dovleceii sunt fierti, dar inca al-dente si sosul de rosii putin ingrosat. In functie de rosii (cat de zemoase sunt) si de dovlecel, este posibil sa mai avem nevoie de inca 2-3 minute de fierbere fara capac. Dovlecelul nostru romanesc lasa mai multa apa, rosiile mari si carnoase lasa mai mult suc.

 

Luam oala de pe foc, umplem borcanele si avem grija sa nu ramana goluri de aer (in acele goluri se va forma mucegai), le sigilam cu capac, apoi le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca incet. Dupa 24 h putem sa depozitam borcanele de dovlecei in suc de rosii intr-o camara racoroasa.

Spor la pregatit dovlecei in suc de rosii pentru iarna!

Sper ca veti incerca reteta si o veti distribui, asa ca va astept pozele si impresiile.

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *