RETETE RECENTE

CIUPERCI MARINATE PENTRU IARNA

August 28, 2017 | CATEGORIA

Ciuperci marinate pentru iarna (galbiori) pot fi folosite pe post de salata sau putem sa le pregatim in tocanite. Reteta mea de ciupreci marinate este foarte usor de pregatit, asa ca va invit sa o incercati. In aceasta reteta am folosit galbiori, dar puteti incerca cu orice tip de ciuperca va place.

INGREDIENTE:

(pentru 3 borcane de  300ml)

1 kg galbiori

2 catei usturoi

Pentru marinata:

350 ml apa

25 g sare grunjoasa

50 g zahar

50 ml otet vin alb

30 ml ulei vegetal

1 lingurita boabe de piper

1 frunza dafin

3 cuisoare

2 boabe ienibahar

PREPARARE:

Spalam foarte bine galbiorii, apoi ii fierbem in clocot 20 minute (punem apa cat sa fie acoperiti). In acest interval de timp pregatim marinata punand la fiert toate ingredientele.

Dupa 20 minute scurgem ciupercile, le punem in borcane, adaugand usturoi tocat si boabe de piper printre straturile de ciuperci. Acestea vor lua in timp gustul si aroma.

Mai multe detalii aveti in filmuletul de prezentare:

Pentru a pastra mai bine peste iarna aceste borcane le vom sterliza fierbandu-le intr-o oala pe fundul careia am pus un prosop de bucatarie si apa pana la nivelul gatului borcanului. Vor fierbe in jur de 30 minute, la foc mic, din momentul in care apa da in clocot.

Le lasam sa se raceasca incet, sub paturi, pana a doua zi, apoi le putem depozita intr-o camara racoroasa.

Daca va plac retetele mele va invit sa abonati la canalul meu de youtube.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *