RETETE RECENTE

DOVLECEI CU PARMEZAN IN SOS DE ROSII

August 21, 2017 | CATEGORIA

Reteta de dovlecei cu parmezan in sos de rosii a fost inspirata de o reteta italieneasca, “melanzane con parmigiano”, reteta pregatita de mine aici.   Vara pregatesc mai des decat in restul anului retete cu dovlecei. Sunt saraci in calorii (au 95% apa), au vitamine, fibre si sunt indicati atat in curele de slabire, cat si pentru bebelusi in programul de diversificare, dar si pentru cei care sufera de diabet. Dar eu ii iubesc pentru gust si culoare. Pentru ca imi place sa am mancarea gustoasa, dar si aspectoasa.

Daca vreti sa cumparati zucchini frumosi si proaspeti, atunci trebuie sa treceti prin Selgros. Sunt bine aprovizionati si au mereu legume frumoase si proaspete.

INGREDIENTE:

1 dovlecel mediu – 330 g

1 zucchini mediu – 400 g

1 zucchini galben – 250 g

1 ceapa de marime medie

700 g rosii coapte

sare

piper

1 lingurita busuioc uscat

ulei pentru prajit

2-3 catei mari usturoi

100 g parmezan ras

150 g mozzarella rasa

frunze de busuic pentru decor

PREPARARE:

Spalam dovleceii, ii uscam si ii taiem felii de aproximativ 4 mm. Le prajim in ulei incins, la foc mic, pe ambele parti, apoi le lasam pe un servet sa aboarba surplusul de ulei.

 

Crestam rosiile usor, le oparim in apa clocotita 30 secunde, apoi le curatam coaja si le tocam cuburi mici.

 

Tocam si ceapa, o calim in putin ulei, apoi punem rosiile si continuam sa le calim impreuna pana in momentul in care obtinem un sos consistent. Oprim focul, adaugam sare, piper, busuioc uscat si 2 -3 catei mari de usturoi pisati.

 

Radem branzeturile si le amestecam. Acoperim fundul unui vas termorezistent cu sos de rosii, apoi aranjam straturi de dovlecei alternand culorile.

 

Acoperim cu un strat de branzeturi (jumatate din compozitie), peste acesta punem un al doilea strat de sos de rosii si iar un rand de dovlecei. Peste dovleci punem ultimul strat de rosii si acoperim cu branzeturi. Mutam vasul in cuptorul preincalzit la 200°C si coacem 05-20 minute (in functie de puterea cuptorului), pana se topesc branzeturile.

 

Scoatem vasul din cuptor, il lasam sa se raceasca in jur de 30 minute, apoi putem portiona. Punem in fiecare farfurie putin sos, apoi felia de dovlecei cu parmezan si decoram cu frunze de busuioc.

Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de repede se termina. 🙂 Dar ce bucurie mai mare poti avea, cand vezi ca mancarea este pe gustul celor de la masa?

Sper sa incercati si voi reteta de dovlecei cu parmezan in sos de rosii si imi trimiteti o poza. Pana atunci, va multumesc anticipat daca distribuiti reteta.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *