RETETE RECENTE

CHEESECAKE FARA COACERE CU LAMAIE SI ZMEURA

August 6, 2017 | CATEGORIA

Cheesecake fara coacere cu lamaie si zmeura – Rasfat maxim si racoritor pentru zilele caniculare, dar si cadoul meu pentru voi. Chiar daca nu sunt in zona in aceasta luna, aniversarea blogului nu poate ramane nesarbatorita. La multi ani, Diva In Bucatarie!

7 ani au trecut rapid, nici nu stiu cand am reusit sa adun peste 2.000 de retete, peste 50.000 de fani pe facebook, cand am invatat sa fac si filmulete… dar,  cel mai important este ca mi-am facut multi prieteni printre voi- oameni frumosi  care au ajuns la sufletul meu si vor ramane acolo mereu .

Va multumesc tuturor!

INGREDIENTE:

Pentru blat cu diametrul de 18 cm:

160 g biscuiti digestivi

80 g unt

Pentru crema de branza:

500 g ricotta

50 g zahar pudra

100 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)

16 g gelatina

100 g zmeura

Pentru lemon curd:

60 ml suc lamaie

1/2 lingurita coaja rasa de lamaie-foarte fin

100 g zahar

2 galbenusuri+1 ou

60 g unt

 

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput lemon curd-ul, asa cum am aratat aici.  Amestecam intr-un vas zaharul cu ouale si sucul de lamaie.  Punem vasul la baine-marie si amestecam in acest timp cat de des putem. In momentul in care compozitia devine o crema groasa, ca o budinca, luam de pe foc, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi incorporam untul taiat cuburi. Mixam si lasam sa raceasca la temperatura camerei, apoi in frigider 30 minute.

 

In momentul in care mutam lemon curd-ul in frigider incepem pregatirea cheesecake-ului fara coacere cu lamaie si zmeura. Biscuitii digestivi ii maruntim cat mai fin cu un mixer vertical sau ii punem intr-o punga si ii zdrobim cu un sucitor. Adaugam untul topit si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

 

Punem biscuitii intr-o tava cu pereti detasabili si ii apasam cu fundul unui pahar sau cu degetele, astfel incat acestia sa se lipeasca bine si sa obtinem o baza omogena. Punem blatul in frigider cat timp pregatim crema. pentru inceput mixam ricotta cu zahar pudra..

 

Mixam frisca lichida pana se intareste si o incorporam in crema de branza, impreuna cu 80 g lemon curd. Punem 12 g gelatina la hidratat cu 50 ml apa. Lasam cateva minte, apoi o dizolvam la baine-marie. Langa gelatina punem 2 linguri din crema, amestecam bine, apoi turnam branza cu gelatina (ce a devenit lichida) peste crema mixata anterior. Mixam rapid, la viteza mare. Punem crema de branza peste biscuiti, dar pastram 2 linguri din aceasta pentru a fi amestecata cu restul de lemon curd.

 

Punem la frigider crema pentru 15-20 minute. Dupa aceste interval hidratam 4 g gelatina cu 50 ml apa, adaugam branza pastrata langa gelatina dizolvata la baine-marie, amestecam cat timp este inca pe foc, apoi o incorporam in lemon curd mixand la viteza mare. Turnam lemon curd peste crema de branza si decoram rapid cu zmeura. Lasam cheesecake-ul cu lamaie si zmeura la frigider minim 4 ore inainte de a fi servit.

 

Va invit sa pregatiti reteta, iar daca o publicati pe blog sau pe contul de fb (daca nu aveti blog) – si puneti link catre reteta aceasta, imi faceti un cadou de aniversare.

Pana atunci, vreau sa multumesc din tot sufletul meu tuturor celor care si-au rapit din timp sa imi trimita poze cu retetele incercate de ei.

MULTUMESC!

Si, pentru ca vorbim de poze ale preparatelor mele, va las mai jos retetele mele aniversare. Va invit sa le cautati, sa le descoperiti si sa o pregatiti pe cea care va place mai mult, apoi sa ii faceti o poza. Trimiteti poza in perioada 20-27 august la office@divainbucatarie.ro. Inainte de aceasta data nu voi avea acces la email, caci sunt plecata in vacanta.

Cea mai frumoasa prezentare a unui din torturile de mai sus va fi premiata cu un platou de tort (imaginea de mai jos este un exemplu, nu am apucat sa il cumpar inainte sa plec in vacanta, dar imi doresc sa ofer un platou cu capac) in data de 28 august.

 

Nu voi hotara eu cine va castiga acest platou de tort, decizia ii va apartine in totaliate Olgutei Oana (creatoarea celor mai frumoase si mai delicioase deserturi ). Multumesc, Olguta pentru ca ai acceptat sa jurizezi. 🙂

 

Spor la pregatit si multa inspiratie in prezentarea tortului!

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

  • La multi ani bloguletului tau, Cristina! Multa inspiratie in continuare si fani … fara numar 😉

  • Cristina iti doresc tot binele din lume

  • Lubița

    Mulțumesc de invitație, chiar nu stiam ce sa fac pentru Sf.Marie fara cuptor!
    La multi ani minunatului tau blog din care si eu am pregătit cate ceva,multa sănătate tie si putere de munca!

  • La multi ani deliciosi bloguletului tau.Felicitari pentru toata munca depusa.R.etetele tale ma fascineaza si ma inspira mereu.
    Vacanta placuta!

  • La multi ani Cristina! Esti si vei ramane o sursa de inspiratie pentru mine!

    Cu drag, Dorian

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *