Chipsuri din sfecla

2 august 2017Diva in Bucatarie

Chipsuri din sfecla. Am primit zilele trecute legume bune de la Ecokult, asa ca aceste frumoase sfecle curcubeu au ajuns rapid sa fie testate si va spun ca mi-au placut maxim!

Chipsuri din sfecla, o alternativa la chipsurile de cartifi, pregatite sanatos in cuptor, sunt delicioase. Sfecla are multe proteine, antioxidanti si fibre, asa ca rasfatul acesta culinar are si un mic aport de sanatate.

Am primit zilele trecute legume bune de la Ecokult, asa ca aceste frumoase sfecle curcubeu au ajuns rapid sa fie testate si va spun ca mi-au placut maxim!

Iata cat de usor se fac si de ce aveti nevoie:

INGREDIENTE:

1 sfecla rosie

1 sfecla galbena

1 sfecla roz

1 sfecla alba

putin ulei de masline

sare

piper

PREPARARE:

Taiem bucatile de sfecla rondele cat mai subtiri – foarte subtiri! Nu stiu de ce pe cea alba (desi era cea mai mica) nu am reusit sa o tai foarte subtire.

Punem feliile de sfecla in tava, le stropim cu foarte putin ulei de masline (un spray sau o pensula ar fi de ajutor), asezonam cu sare si piper, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C in jur de 20 minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Daca ne scapa prea mult ulei tamponam cu un servetel ce va absorbi surplusul.

Le lasam sa se raceasca apoi putem sa le mancam.

Va spun ca sunt cele mai bune chipsuri si sper sa le incercati si voi curand, iar daca imi veti trimite o poza cu acestea imi veti o bucurie.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *