Pizza cu dovlecei si branza de capra

25 iulie 2017Diva in Bucatarie

Pizza cu dovlecei si branza de capra. Cand aluatul a crescut il impartim in jumatate. Presaram pe masa de lucru faina si intindem aluatul cu mana.

Pizza cu dovlecei si branza de capra este absolut senzationala! La aceasta reteta am ajuns in urma unor lucruri foarte clare: aveam multa branza de capra in frigider, 6 dovlecei si zucchini frumos colorati, iar vacanta se apropie cu pasi mari si nu suport sa arunc mancare la gunoi.

Printre multe alte legume primite si cele din gradina mea, dovleceii se regasec in meniul familiei mele in fiecare saptamana pe timp de vara. Combinatia dovlecei-branza de capra este una din preferatele mele, asa ca aceasta pizza a fost realizata fara eforturi de imaginatie, pur si simplu a devenit una din preferatele mele pe timp de vara.

INGREDIENTE:

(Pentru 2 pizza cu diam. 30 cm)

Pentru blat:

500 g faina + faina pentru masa de lucru

1 plic drojdie uscata

30 ml ulei masline

10 g sare

1 lingurita rasa zahar

320-350 ml apa calduta

Pentru umplutura:

(cantitate pentru 2 buc)

200 g branza de capra (2 batoane)

1 zucchini mediu

1 dovlecel de marime medie

1 zucchini galben mediu

4 linguri ulei masline

150 ml suc gros de rosii

sare

piper

3 lingurite oregano uscat

150 g mozzarella rasa

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput blatul. Punem faina intr-un castron si facem in mijloc o gaura, iar in aceasta aranjam drojdia si zaharul. Turnam jumatate din cantitatea de apa peste acestea, amestecam si lasam sa dospeasca in jur de 5-8 minute, apoi adaugam si restul de apa si amestecam bine. In functie de temperatura, mediul in care a fosu tinuta faina, este posibil sa mai fie nevoie de putina apa. Incepem cu 200 ml si adaugam cat este nevoie.

Turnam uleiul de masline, presaram sarea, apoi incepem sa framantam aluatul pana obtinem un aluat neted ce nu se lipeste de maini. Il lasam in loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut il impartim in jumatate. Presaram pe masa de lucru faina si intindem aluatul cu mana.

il mutam in tava de pizza, il ungem cu 2 linguri ulei, apoi cu jumatate din cantitatea de suc de rosii.

Presaram sare, piper si 1.5 lingurite oregano uscat, apoi taiem branza de capra felii si o aranjam pe blat astfel incat sa fie distribuita uniform pe suprafata blatului.

Taiem dovleceii felii subtirele pe lungime si le aranjam pe blat. Coacem pizza pe programul presetat al cuptorului sau la o temperatura de 220°C in jur de 20 minute. O scoatem si presaram 1/2 din cantitatea de mozzarella. Continuam coacerea inca 5 minute, apoi putem scoate pizza din cuptor.

Presaram frunze de menta si putem felia pizza cu dovlecei si branza de capra.

Cea mai buna pizza cu legume este cea cu dovlecei. Si branza de capra 😉 combinatie perfecta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am făcut ieri…. Amazing,! Încercasem și cu mozzarella, dar nu e ok, iese prea apoasa,nu iese rumenita pe placul meu. Dar strict după rețetă, e wow…

  2. La un moment dat spui ca se pune pe pizza 1/2 din cantit.de suc de rosii. Ok. Dar ce se face cu cealalta jumatate ca nu o mai regasesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *