RETETE RECENTE

NECTAR DE PIERSICI SI NECTARINE

July 23, 2017 | CATEGORIA

Nectarul de piersici si nectarine este delicios. Pastreaza in el gustul si culoarea verii, asa ca daca vrem sa tinem peste iarna acest nectar, vom aduce si putina caldura si ceva din amintirea unei veri frumoase in paharul cu care ne vom delecta.

Nectarul de piersici si nectarine,   fel ca si cel de caise, trebuie sa fie gros. Daca ne iese subtire, oarecum diluat, atunci este sirop, asa ca regula nectarului este sa folosim o cantitate de apa mai mica decat cea de fructe, niciodata egala. In cazul de fata avem fructe dulci, asa ca folosim si zahar mai putin, iar secretul impartirii corecte a ingredientelor il veti descoperi in explicarea retetei.

INGREDIENTE:

(pentru 1 l nectar)

1 kg piersici coapte

700 g nectarine coapte

500 ml apa

250 g zahar – desi as pune max. 200 – iese foarte dulce

sucul de la 1/2 lamiae

PREPARARE:

Spalam fructele, apoi le curatam de coaja si samburi. In final obtinem 1 kg pulpa de fructe (piersici+ nectarine) – s-au pierdut 700 g din greutatea cantarita initial pentru ca eliminam samburii si pielitele. Punem apa la fiert cu zaharul. Apa va fi 1/2 din cantitatea de fructe, iar zaharul 1/2 din cantitatea de apa. Este foarte simplu sa retinem : 1 kg pulpa piersici si nectarine , 500 ml apa, 250 zahar (ca si cum am imparti la jumatate dupa fiecare ingredient in parte).

 

Cand s-a dizolvat zaharul luam de pe foc, adaugam pulpa de fructe si pasam.

 

Punem oala pe foc si fierbem 15 minute la foc mic spre mediu, avand grija sa luam spuma de cate ori este nevoie. Dupa acest interval de timp nectarul nostru este gata.

 

Il lasam sa se raceasca, apoi putem bea. Il bem simplu sau cu cuburi de gheata, dar poate fi si diluat cu apa plata sau minerala (ca un sirop). Aici, este vorba de gustul fiecaruia.

Poate sta pana la 5 zile in frigider si pana la 6-8 luni in camara daca sigilam sticla foarte bine cu un capac ce inchide ermetic continutul si o fierbem intr-o cratita pe fundul careia punem un prosop timp de 30 minute.

Comentarii

  • aseee

    Aaaaa

  • Mónica Magherusan

    Superbă rețeta. Pentru diabetici de poate înlocui zaharul cu zaharina?

    • sincer nu am incercat dar cred ca se poate. Puneti insa putina, oricum fructele sunt foarte dulci.

  • Minunat! :-*

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *