RETETE RECENTE

MADELEINE CU LAMAIE

July 21, 2017 | CATEGORIA

Madeleine cu lamaie sunt acele prajiturele mici si dragalase, pregatite in forma speciala. Locul de “nastere” al acestor prajiturele este orasul Commercy (zona Lorraine- Franta) in secolul XVIII. Se spune ca o fata care se numea Madeleine a fost cea care le-a inventat, asa ca numele ei a devenit celebru si iata ca si eu va prezinta o varianta a retetei inventata de ea, o reteta simpla si delicioasa de madeleine cu lamaie.

Si pentru ca se fac foarte usor, vi le prezint si in varianta video la finalul retetei.

 

INGREDIENTE:

2 oua

100 g zahar

putina coaja rasa de lamaie si limeta

100 g faina

1 lingurita rasa praf de copt

100 g unt topit

1/2 lingurita suc lamaie

2 linguri faina pentru tapetare tava

1 lingurita ulei pentru tapetare forma

 

PREPARARE:

Pentru inceput batem ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa batem ouale pana se albesc si isi dubleaza volumul. Radem putina coaja de lamaie si limeta, amestecam usor, apoi adaugam praful de copt si cernem faina.

La final adaugam untul topit si racit la temperatura camerei si putin suc de lamiae (1/2 lingurita).

Punem aluatul in frigider 20 minute.

Cu ajutorul unui spray de ulei ungem forma, apoi presaram faina si acoperim fiecare forma usor. Preincalzim cuptorul la 180°C. Umplem forma de madeleine cu aluat si vom coace prajiturelele 10-12 minute, in functie de puterea cuptorului.

Le lasam sa se raceasca in forma, apoi le desprindem usor.

Le putem tapeta cu zahar pudra, dar merg si simple.

 

Iata si varianta video, astfel incat sa va fie mai usor sa le pregatiti:

 

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *