RETETE RECENTE

TORT DE INGHETATA CU NUTELLA SI BANANE

July 19, 2017 | CATEGORIA

Reteta simpla, foarte usor de pregatit, fara sa ne complicam cu un aparat de facut inghetata, acest tort de inghetata cu Nutella si banane o sa fie genul acela de desert de care te indragostesti de la prima inghitura. Cand se termina, mai faci o tura. Si inca una… Si te rogi sa pleci in vacanta mai repede, sa stai departe de bucatarie. 🙂

INGREDIENTE:

160 g biscuiti digestivi

500 g mascarpone

50 g zahar pudra

1 cutie lapte condensat (concentrat, gros si dulce) – aprox 400g

400 ml smantana pentru frisca (frisca lichida)

180 g Nutella

2 banane medii – 200 g

2 lingurite pasta de vanilie

 

PREPARARE:

Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili. Tapetam fundul cu hartie de copt pentru a putea muta mai usor tortul de inghatat cu Nutella si banane pe un platou.

Rupem biscuitii cu mana in bucati de marime medie, incercand sa acoperim cat mai bine fundul tavii cu aceste bucati. Le lasam asa pentru a obtine un blat crocant, dar usor de spart cu lingurita.

 

Mixam smanatana pentru frisca pana se intareste. Separat, in alt vas (pe care il vom cantari pentru inceput gol), amestecam mascarpone cu zaharul pudra, apoi incorporam laptele condensat. Avem nevoie sa stim greutatea vasului pentru a reusi sa impartim la final crema obtinuta in 3 cantitati egale.

 

Adaugam pasta de vanilie, apoi frisca si amestecam cu o spatula pana omogenizam compozitia. In acest moment cantarim crema obtinuta (facem diferenta cu greutatea initiala a vasului) si impartim crema in 3 boluri.

 

In primul bol adaugam 150 g Nutella si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam crema cu Nutella peste biscuiti si mutam forma de tort in congelator pentru 20-30 minute.

 

In acest timp pasam bananele, le amestecam cu crema din al doilea bol, apoi adaugam alte 30 g Nutella pentru a-i da putina culoare si pentru a face diferenta de culoare intre straturile tortului de inghetata.

 

Turnam crema cu banane peste stratul de Nutella si punem iar forma in congelator pentru 30 minute. Dupa acest interval punem si crema simpla cu vanilie peste cea de banane si lasam forma de tort in congelator minim 6 ore.

 

Tortul meu de inghetata cu Nutella si banane este delicios. Ar fi pacat sa nu il incercati, dar va rog sa folositi ingredientele indicate de mine, vreau sa fiu sigura ca veti ramane vesnic indragostiti de acest desert.

Se anunta zile caniculare, asa ca va invit sa va rasfatati cu o felie de tort de inghetata. Si nu uitati sa imi trimiteti o poza sau sa distribuiti reteta. Zau ca merita!

Comentarii

  • Cristina

    Arată super,aș dori să incerc rețeta,îmi puteți spune ce diametru are tava?

  • Cristina

    L-am făcut,este extraordinar. Va mulțumesc.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *