Tort de inghetata cu nutella si banane

19 iulie 2017Diva in Bucatarie

Tort de inghetata cu nutella si banane. Cand se termina, mai faci o tura. Si inca una… Si te rogi sa pleci in vacanta mai repede, sa stai departe de bucatarie. 🙂

Reteta simpla, foarte usor de pregatit, fara sa ne complicam cu un aparat de facut inghetata, acest tort de inghetata cu Nutella si banane o sa fie genul acela de desert de care te indragostesti de la prima inghitura.

Cand se termina, mai faci o tura. Si inca una… Si te rogi sa pleci in vacanta mai repede, sa stai departe de bucatarie. 🙂

In acest tort nu se punze zahar suplimentar. Dulceata este asigurata din plin de laptele condensat indulcit, Nutella si chiar de banane.

Copiii vor adora acest tort de inghetata, iar mamele il vor trece urgent pe lista celor preferate pentru ca este foarte delicios, dar si foarte, foarte usor de pregatit.

Este perfect in orice moment al zilei. Te racoreste si iti satisface pofta de dulce.

Este frumusel, cu straturile in trei culori frumoase. iti vine sa il mananci intai cu ochii.

Ca majoritatea retetelor de pe acest blog, reteta tortului de inghetata cu Nutella si banane mi-a fost inspirata de gusturile copilului meu.

Cred ca majoritatea copiilor iubesc bananele si Nutella, asa ca voi ajunge cu reteta aceasta direct la sufletul lor.

Pentru a fi un tort adevarat, am folosit si o baza de biscuiti pe post de blat. Biscuitii digestivi sunt perfecti pentru ca acestia absorb mai bine umiditatea, dar raman si putin crocanti. Va asigur ca au textura potrivita in rezultatul final.

O alta inghetata realizata la fel de rapid cu lapte condensat, in care am folosit piscoturi, este inghetata tiramisu – fara oua. 

Si am pregatit si un alt tort de inghetata cu fructe rosii din gradina mea: tort de inghetata cu coacaze si zmeura. Elegant, frumos si delicios, acesta s-a terminat imediat dupa ce l-am fotografiat pentru blog.

Va las mai jos lista ingredientelor necesare pentru a pregati tort de inghetata cu banane si Nutella, dar si modul de preparare explicat pas cu pas.

INGREDIENTE:

160 g biscuiti digestivi

500 g mascarpone

50 g zahar pudra

1 cutie lapte condensat (concentrat, gros si dulce) – aprox 400g – doza metalica – Prodlacta, Nestle, Steinhauer sau orice alta firma

400 ml smantana pentru frisca (frisca lichida)

180 g Nutella

2 banane medii – 200 g

2 lingurite pasta de vanilie

PREPARARE:

Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili. Tapetam fundul cu hartie de copt pentru a putea muta mai usor tortul de inghetata cu Nutella si banane pe un platou.

Rupem biscuitii cu mana in bucati de marime medie, incercand sa acoperim cat mai bine fundul tavii cu aceste bucati. Le lasam asa pentru a obtine un blat putin crocant, dar usor de spart cu lingurita.

Mixam smanatana pentru frisca pana se intareste. Separat, in alt vas (pe care il vom cantari pentru inceput gol), amestecam mascarpone cu zaharul pudra, apoi incorporam laptele condensat. Avem nevoie sa stim greutatea vasului pentru a reusi sa impartim la final crema obtinuta in 3 cantitati egale.

Adaugam pasta de vanilie, apoi frisca si amestecam cu o spatula pana omogenizam compozitia. In acest moment cantarim crema obtinuta (facem diferenta cu greutatea initiala a vasului) si impartim crema in 3 boluri.

In primul bol adaugam 150 g Nutella si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam crema cu Nutella peste biscuiti si mutam forma de tort in congelator pentru 20-30 minute.

In acest timp pasam bananele, le amestecam cu crema din al doilea bol, apoi adaugam alte 30 g Nutella pentru a-i da putina culoare si pentru a face diferenta de culoare intre straturile tortului de inghetata.

Turnam crema cu banane peste stratul de Nutella si punem iar forma in congelator pentru 30 minute. Dupa acest interval punem si crema simpla cu vanilie peste cea de banane si lasam forma de tort in congelator minim 6 ore.

Tortul meu de inghetata cu Nutella si banane este delicios. Ar fi pacat sa nu il incercati, dar va rog sa folositi ingredientele indicate de mine, vreau sa fiu sigura ca veti ramane vesnic indragostiti de acest desert.

Se anunta zile caniculare, asa ca va invit sa va rasfatati cu o felie de tort de inghetata. Si nu uitati sa imi trimiteti o poza sau sa distribuiti reteta. Zau ca merita!

Va astept si pe canalul de You Tube cu alte retete delicioase si foarte usor de pregatit:

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cristina,arata minunat! Te rog ,trimite-mi și mie o bucatica(asa de gust)!😊😉Ești grozava! Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *