RETETE RECENTE

DOVLECEI GRATINATI CU ROSII SI BRANZA DE CAPRA

July 17, 2017 | CATEGORIA

Iubesc dovleceii in toate formele si culorile. Dovleceii din gradina mea au parte de multa atentie si ei ma rasplatesc cu gust bun in bucate delicioase. Asa s-a intamplat si zilele trecute, cand am i-pregatit gratinati cu rosii si branza de capra.

I-am imprietenit cu niste rosii din gradina, putina branza de capra si niste oua de la gainile unui vecin (asta e marele avantaj de a sta la marginea orasului 🙂 )) ). Un gratin putin zemos, dar foarte gustos, o experienta culinara banala si in acelasi timp deosebita.

Pai, nu v-am spus ca am dovlecei din gradina mea? Sigur ca este o reteta deosebita.

INGREDIENTE:

800 g dovlecei/zucchini

400 g rosii

sare

piper

2 linguri faina

ulei pentru prajit

1 lingura unt

2 linguri pesmet

5 oua mari

100 g cascaval ras

30 g parmezan ras fin

100 g branza de capra

2 crengute cu frunze busuioc

PREPARARE:

Taiem doveceii in felii groase de aproximativ 4-5 mm, ii asezonam cu sare si faina, apoi ii dam prin faina si ii prajim pana se rumesc usor pe ambele parti, in ulei incins., la foc mediu. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pe un servet absorbant, apoi punem un strat de dovlecei intr-un vas termorezistent tapetat cu 1 lingura unt rece si 2 de pesmet.

 

 

Dupa ce am terminat de prajit dovleceii, punem rosiile 30 secunde in apa fierbinte, apoi le curatam pielitele si le taiem cuburi. Daca au multe seminte incercam sa eliminam partea lichida ce contine seminte.

 

Batem ouale cu sare si piper, apoi adaugam branzeturile si amestecam pana se omogenizeaza.

 

Peste primul rand de dovlecei din vas aranjam cuburi de rosii, frunze rupte sau tocate de busuioc, felii de branza de capra, apoi 1/3 din cantitatea de oua cu branza. Acoperim cu dovlecei si continuam aranjarea in aceasta ordine. Peste al 3-lea strat de dovlecei turnam ouale cu branzeturi si mutam vasul in cuptorul preincalzit la 200°C pana cand se rumesc usor si nu curge mult lichid din vas (apa lasata de rosii si dovlecei).

 

O reteta simpla si gsutoasa, cu ingrediente la indemana oricui, poate fi alegerea vostra atat pentru pranz cat si pentru cina.

Daca va place reteta si o pregatiti (nu veti regreta deloc alegerea facuta) va astept pozele, iar daca o veti distribui aveti parte de recunostinta mea.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *