RETETE RECENTE

NECTAR DE CAISE

July 4, 2017 | CATEGORIA

Pentru a pregati nectar de caise nu avem nevoie decat de fructe, zahar, apa si putin suc de lamaie. Nimic mai mult! Poate putina rabdare sa se raceasca. 🙂 Nectar de caise concentrat si gros, ca in vremea copilariei mele cand alte sucuri nu prea existau, este ceea ce va propun sa pregatiti si voi. Cel mai important lucru este faptul ca l-am facut fara conservanti sau alte chimicale. Este natural 100%.

Se face usor si rapid si se termina la fel de repede. De aceea, daca va place reteta puteti dubla sau tripla cantitatile si pregatiti nectar de caise si pentru perioada rece a anului.

In perioada verii il putem bea simplu, cu cateva cuburi de gheata (noi umplem paharul cu gheata, apoi punem nectar), dar il putem dilua ca pe un sirop: cu apa plata sau minerala. Fiecare isi dozeaza dupa gust cantitatea de nectar si apa.

Si, iata cat de usor se face nectar de caise natural:

INGREDIENTE:

(pentru 1 l nectar)

1 kg caise foarte coapte – cantarite fara samburi

300 g zahar

500 ml apa

suc de la 1/2 lamaie mica

 

PREPARARE:

Pentru a pregati nectar de caise incepem sa fierbem apa cu zaharul. Cand siropul scade putin adaugam caisele rupte in jumatate – pentru ca am eliminat samburii.

 

Adaugam sucul de lamaie si lasam sa fiarba pana fructele devin foarte moi. Avem grija sa luam spuma pana cand nu se mai face. Luam de pe foc cand fructele sunt foarte moi si siropul a mai scazut (cam 1 cm si aproximativ 10 minute de fierbere la foc mic), apoi pasam cu un blender vertical pana obtinem un suc foarte gros. Il turnam fierbinte in sticle si le sigilam. Daca facem o cantitate mica, ca in cazul de fata, este evident ca se va consuma destul de repede.

 

Daca vrem sa pastram nectarul peste iarna punem sticlele cu capacul in jos, le acoperim cu paturi si le lasam sa se raceasca foarte incet. Alta metoda de a pastra nectarul de caise este sa punem sticlele intr-o oala cu apa, pe fundul careia se afla un prosop si le fierbem la foc foarte mic in jur de 15 minute. Le scoatem si le lasam sa se racesca incet, acoperite cu prosoape de bucatarie, pentru a le depozita apoi in loc racoros, intr-un beci sau o camara ce pastreaza temeraturi mai joase decat in restul casei.

Daca pregatiti reteta va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc!

 

Multumesc celor care l-au pregatit atat de repede si au pus si poze:

Iuliana Buga

Alexandra Leona Popa

Lily Corodi

Nicoleta Neagu, ma bucur ca iti place. Culoarea ti-a iesit superba!!!

 

 

Comentarii

  • Minunat! 😉

  • Madalina

    Multumesc frumos pt reteta o sa incerc si eu!

  • Gabriela

    Minunat!

  • Gabriela

    la fel putem face si din piersici, pere ?multumim pt. reteta

    • din piersici cu siguranta. Pentru pere trebuie sa testez cantitatile exacte.

    • Alina

      Gabriela, eu am facut din pere fara sa adaug apa sau zahar. Doar pere si un pic de suc de lamaie. A fost delicios. Ca sa fiu sigura ca nu fermenteaza am fiert sucul, l-am pus in sticle si am mai sterilizat o data sticlele cu nectar. N-a fermentat nicio sticla.

  • Adelina

    Merge înlocuit zaharul cu miere?

  • Luminita

    Nu merge cu muere deoarece muerea nu s3 fierbe pentru ca isi schimba compozitia si nu mai este buna eu asa stiu… nici macar nu se pune in ceaiul fierbinte

  • Luminita

    Mai informeaza-te inainte sa dai sfaturi

  • Silvia

    Fara lamaie , nu se poate face?

  • Iuliana

    Am făcut a ieșit foarte bun am pis poze si link-ul tău pe fb. Mulțumesc pt rețeta.

    • Iuliana

      Scuzel, am pus

  • Liliana

    Cred ca va fi delicios voi face reteta. Multumesc diva!!!

  • Simona

    pentru a ramane culoarea deschisa se poate adauga putina sare de lamaie.. daca nu adaugam, prin fierbere frustele se inchid la culoare

  • Pare delicios, cred că am să încerc și eu!

  • Nicoleta Neagu

    Multumesc pentru reteta ! Sunt foarte incantata de rezultat !💐

    • Si eu iti multumesc pentru ca l-ai incercat si ai pus poza. Astept si alte poze. 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *