Tort de inghetata cu coacaze si zmeura

28 iunie 2017Diva in Bucatarie

Tort de inghetata cu coacaze si zmeura. Procedam la fel cu coacazele rosii si zmeura, alternand straturile cu crema alba.

Tort de inghetata cu coacaze si zmeura – fara oua, cu iaurt, indulcit doar de laptele condensat (lapte condensat cremos in doza metalica, nu acela folosit pentru cafea!)- este rasfatul perfect pentru zilele caniculare de vara. Simplu si usor de pregatit, in acest tort am adus fructe de sezon, iar gustul acrisor al acestora l-a transformat in cel mai delicios tort de inghetata cu iaurt si fructe :). Putem inlocui coacazele negre cu afine, va iesi la fel de bun.

Pentru acest tort de inghetata cu fructe am folosit fructele proaspete, astfel incat sa profitam la maxim de proprietatile sanatoase ale coacazelor sau zmeurei. In plus, tortul nu este foarte dulce, ceea ce nu va altera savoarea perfecta data de fructe.

INGREDIENTE:

(pentru un tort cu diametrul de 20 cm)

10 piscoturi

300 g iaurt grecesc

250 g lapte condensat

250 g frisca lichida

2 linguri zahar pudra – optional 

90 g coacaze negre

90 g coacaze rosii

90 g zmeura

PREPARARE:

Punem piscoturile pe fundul unei tavi cu pereti detasabili dupa ce am tapetat fundul si peretii acesteia cu hartie de copt. Intr-un bol amestecam iaurtul cu zaharul condensat cremos si dulce.

Separat, mixam frisca pana se intareste. Optional putem adauga zahar pudra, dar daca ne dorim o inghetata care sa nu fie foarte dulce omitem acest aspect. Amestecam frisca cu iaurt si lapte condensat. Punem o parte din crema peste picoturi, doar cat sa le acoperim si sa avem aproximativ 1 cm grosime.

Amestecam cu ajutorul unui mixer vertical coacazele negre cu 3-4 linguri din crema, apoi intindem compozitia obtinuta in forma de tort, urmand sa o acoperim cu un strat subtire de crema simpla.

Procedam la fel cu coacazele rosii si zmeura, alternand straturile cu crema alba.

Punem ultimul strat de crema alba si decoram cu putina crema pastrata din amestecul de zmeura si coacaze (cam ce ramane pe peretii mixerului).

Lasam vasul la congelator in jur de 6 ore, apoi putem manca o felie din tortul de inghetata cu coacaze si zmeura. Eu l-am pregatit seara si l-am taiat dimineata… se vede si in lumina de la poze. 🙂

Tort de inghetata cu coacaze si zmeura simplu, delicios si usor de pregatit o sa va racoreasca in aceste zile de vara.

Daca pregatiti reteta puteti sa imi trimiteti o poza si o public cu mare drag, iar daca o distribuiti va multumesc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. eu o sa ma rezum la o ingheata de zmeura,mi-am propus sa fac inghetata din toate fructele din vara asta si cum cea de cirese este gata,urmeaza maine zmeura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *