Salata de ton mediteraneana in barcute de ardei

21 iunie 2017Diva in Bucatarie

Salata de ton mediteraneana in barcute de ardei. Nu-mi ramane decat sa va demonstrez cat de usor am realizat aceasta salata, apoi va invit sa imi lasati impresiile voastre.

Salata de ton mediteraneana, pregatita cu cous cous si legume, servita in barcute de ardei este cea mai simpla si mai buna salata pe care am pregatit-o pe post de aperitiv pentru prietenii mei. Au fost incantati de gust dar si de prezentare, asa ca am repetat experienta si pentru voi.

Ideea acestei salate delicioase a plecat de la provocarea primita din partea RIO Mare, de a realiza o salata de ton folosind cate un ingredient din fiecare conserva din gama #Insalatissime. Nu puteam refuza o provocare atat de delicioasa, asa ca mi-am pus salatele pe masa si am ales din fiecare ingredientul preferat: ardei gras rosu, mazare, cous cous si porumb.

Nu-mi ramane decat sa va demonstrez cat de usor am realizat aceasta salata, apoi va invit sa imi lasati impresiile voastre.

Salata de ton mediteraneana in barcute de ardei o mancam la cina, la pranz – daca suntem la dieta, dar putem sa o luam si la pachet. 😉

Am sa va las si indicatii cu ingredientele regasite in salatele RIO Mare:

INGREDIENTE:

1 conserva de ton RIO Mare in suc propriu

60 g cous – cous  – ingredient regasit in salata de ton RIO Mare cu  Cous cous

100 ml apa fierbinte sarata

60 g boabe porumb – ingredient din salata de ton RIO Mare cu porumb

60 g mazare congelata – ingredient din salata de ton RIO Mare cu 5 cereale

60 g masline feliate

1 felie mare ardei gras rosu – ingredient din salata de ton RIO Mare cu amestec mexican

1 ceapa rosie tocata marunt

cateva fire patrunjel verde

4 ardei grasi de culori diferite (verde si portocaliu sau galben)

Pentru dressing:

4 linguri ulei masline

1,5 linguri suc lamiae

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Asa cum am specificat deja, m-am inspirat cu cate un ingredient din fiecare salata.

Punem cous-cous-ul intr-un vas adanc si turnam peste el apa fierbinte cu sare. Acoperim cu o farfurie, iar peste 5 minute acesta este pregatit. Il vom amesteca cu o furculita pentru a-l aerisi si a-l desprinde bob cu bob. In acest timp tocam felia de ardei gras si ceapa rosie. Fierbem mazarea congelata timp de 3 minute, apoi o scurgem si o lasam sa se raceasca. Punem intr-un bol mare cous-cous-ul, cubuletele de ardei, porumbul, mazarea, ceapa, patrunjelul tocat si maslinele. Adaugam tonul in suc propriu scurs bine.

Intr-un paharel pregatim dressingul amestecand uleiul cu sucul de lamaie, sare si piper, apoi il turnam peste salata si amestecam usor. Taiem ardeii grasi in 3 sau 4 felii, folosindu-ne de nervurile acestora.

Umplem barcutele de ardei cu salata si putem manca.

Pofta buna!

Nu-i asa ca arata bine? Dar gustul trebuie sa il descoperiti voi 😉 Va astept pozele cu salata de ton mediteraneana si va multumesc anticipat daca distribuiti reteta.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *