RETETE RECENTE

PUI CU SOS CREMOS CU CIUPERCI SI SPANAC

June 9, 2017 | CATEGORIA

Pui in sos cremos cu ciuperci si spanac este o reteta pregatita la modul cel mai sanatos posibil, intr-un vas Zepter Grill cu diametrul de 28 cm, ajutandu-ne si de un capac cu buton de termocontrol. Am ales acest vas si am imbratisat modul sanatos de pregatire, pentru ca este bine ca in meniul familiei mele sa adaug retete sanatoase. Sistemul de gatire propus de Zepter (fara apa, fara ulei si fara sare) este cu adevarat revolutionar si, cu toata sinceritatea, pot spune ca am pregatit una din cele bune retete de pui, intr-un timp extraordinar de rapid.

INGREDIENTE:

1 buc. mare piept de pui – taiat in jumatate

2 cepe medii

350 g ciuperci champignon

1 rosie mare

100 g baby spinach

1/2 lingurita piper

1 lingurita busuioc uscat

300 ml smantana pentru gatit

60 g parmezan ras fin + parmezan pentru servit

PREPARARE:

Pentru a pastra gustul si valoarea nutritiva a bucatilor de carne, ciupercilor si spanacului, vom pregati puiul in sos cremos cu ciuperci si spanac fara sa folosim deloc ulei, apa si sare. Da, acest lucru este posibil si poate fi chiar foarte gustos!

Iata reteta prezentata in format video:

Pentru o mai buna explicare a modului de gatire va explic punctual ce avem de facut:

  1. In primul rand incingem vasul la foc mediu-mare, cu un capac pus, in jur de 3 minute. Facem testul cu cateva picaturi de apa ce se vor rostogoli ca niste perle mici si se vor evapora rapid daca vasul este bine incins.
  2. Asezam carnea in vasul incins, o presam usor cu o furculita, apoi punem capacul. Reducem focul la minim, iar dupa 2 minute intoarcem bucatile de pui pe partea cealalta, astfel incat sa fie uniform rumenite si o lasam inca 2-3 minute (in functie de grosimea pieptului de pui). Butonul de termocontrol va ramane in zona verde, la mijloc, cat timp pregatim carnea. Chiar daca nu am avea acest buton, vom sti ca este gata pentru ca miroase placut a carne pregatita.
  3. Scoatem puiul din vas, il lasam sa se odihneasca pe o farfurie, iar in vasul in care am l-am pregatit adaugam ceapa tocata si ciupercile feliate, amestecand usor.
  4. Adaugam rosia taiata cuburi mici si condimentam cu piper proaspat macinat si busuioc. Punem capacul pentru maxim 2 minute. In acest timp legumele se vor pregati in propriul suc.
  5. Ridicam capacul, adaugam spanacul spalat si curatat de codite.  Readucem puiul in vas, turnam smantana lichida si presaram parmezanul, amestecam, apoi punem capacul si lasam maxim 2 minute pe foc.
  6. Luam vasul de pe foc, lasam sa se odihneasca mancarea in jur de 5 minute cu capacul pus, apoi putem manca.

Sper ca reteta aceasta o sa va convinga cat de usor si de sanatos putem pregati mancare pentru familia noastra. Si, asa cum se poate observa, mancarea este pregatita in timp record – aviz pentru mamele ce stau mult la birou 😉

Comentarii

  • Aura

    Foarte interesanta reteta si desigur foarte gustoasa!Felicitari!Am sa incerc s-o pregatesc,sunt sigura ca cei dragi vor fi incantati!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *