RETETE RECENTE

CARTOFI NOI LA TUCI CU USTUROI SI PARMEZAN

June 3, 2017 | CATEGORIA

Cartofii noi prajiti in tuci, aromati cu usturoi si patrunjel verde, cu un plus de unt si parmezan, sunt preferatii nostri in aceasta perioada. Sunt irezistibili, as spune ca sunt cei mai buni, pentru ca au acel ceva… ceva ce ii transforma din banali cartofi prajiti, intr-o portie de cartofi prajiti mega delicioasa. 😉

INGREDIENTE:

1 kg cartofi noi

3 catei usturoi pisati

1/2 legatura patrunjel verde

30 g unt topit

70-100 g parmezan ras fin

sare

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Alegem cartofi noi de marime medie. Ii punem intr-un vas cu apa si ii lasam 15-20 minute, apoi cu un burete de vase curatam cojile. Se vor lua foarte usor.

Ii taiem fasii aproximativ egale (nici prea subtiri, nici prea groase), apoi prajim cartofii in ulei incins. Punem ulei in tuci cat sa intre toti cartofii si sa fie prajiti in acelasi timp la foc mediu.

In acest timp pisam usturoiul, il amestecam cu sare si patrunjel tocat marunt, apoi turnam untul topit si amestecam pana se omogenizeaza. Cand s-au prajit cartofii ii scoatem din tuci cu o lingura cu gauri foarte mari, eventual cu o sita ca pentru gogosi, scurgem foarte bine uleiul, apoi ii punem intr-un castron. Avem grija ca intre straturile de cartofi sa punem usturoi cu patrunjel si parmezan. Presaram sare peste cartofii prajiti dupa gust. Punem un capac peste bol si scuturam bine, eventual sa se roteasca in bol, astfel incat toti cartofiii sa fie in final acoperiti de usturoi, patrunjel si parmezan.

Pe cat de simplu se pregatesc, pe atat de buni sunt. Sper ca nu veti sta prea mult pe ganduri si veti incerca reteta. 😉 Pentru fiecare distribuire am un multumesc mare!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *