RETETE RECENTE

TORT DE CAFEA CU CREMA DE NUCI SI CIOCOLATA

June 2, 2017 | CATEGORIA

Tort de cafea cu crema de nuci si ciocolata este noua reteta pe care v-o propun pentru acest week-end. Un rasfat dulce, cu arome si gust perfect de cafea, completate perfect de nuca si ciocolata. 🙂 Nu pot sa transmit prin ecran gustul, dar sper ca poza este edificatoare si o sa convinga sa incercati acest tort. 🙂

INGREDIENTE:

Pentru blat – diametrul de 20-22 cm:

2 oua – separam albusurile de galbenusuri

150 g zahar tos

100 ml ulei

100 ml cafea tare

1 lingura varfuita pudra cacao neagra

200 g faina

optional : 1/2 lingurita praf de copt

Pentru crema: 

300 ml lapte

70 g zahar tos

30 g faina

120 g nuca macinata

150 g unt

50 g zahar pudra

1 lingurita esenta de cafea

1/2 lingurita esenta de rom

1 lingurita ness

100 g ciocolata cu lapte

Pentru sirop: 

80 ml apa

20 ml cafea tare

30 g zahar

PREPARARE:

Pentru a pregati blatul incepem sa mixam galbenusurile cu zaharul in jur de 3 minute, apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam la viteza mica. Adaugam cafeaua racita, incorporam faina si amestecam usor. Nu este nevoie de praf de copt – adaugam doar daca nu suntem siguri de reusita. Separat mixam albusurile cu un varf cutit de sare pana devin o spuma alba tare, apoi adaugam treptata zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Punem 1/2 din albusuri peste blat, amestecam usor de jos in sus, apoi restul de albusuri, amestecand la fel de usor de jos in sus.

Coacem blatul 30-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar, timp in care pregatim crema. Incepem sa fierbem laptele cu zaharul si faina dizolvata in lapte. Cand incepe sa se ingroase, adaugam nuca macinata si mai fierbem in jur de 2 minute, amestecand continuu.

Luam de pe foc, lasam sa se raceasca, apoi incorporam untul taiat cuburi mici, ness-ul si esentele si zaharul pudra. Mixam pana se omogenizeaza compozitia. Incoprporam ciocolata topita si continuam sa mixam.

Taiem blatul in jumatate si il insiropam usor, cu o pensula. Punem crema intre blaturi, apoi imbracam tortul cu restul de crema. Il decoram cu fulgi de ciocolata sau nuca macinata fin.

Lasam tortul la rece minim 2 ore, apoi putem sa il feliem.

Sper ca imi veti trimite poze cu torul de cafea si crema de nuci si ciocolata pregatit de voi, iar daca il veti distribui va multumesc. 🙂

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *