Blat de tort cu cafea

30 mai 2017Diva in Bucatarie

Blat de tort cu cafea. Mixam galbenusurile cu zaharul in jur de 3 minute, apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam la viteza mica.

Blat de tort cu cafea, pregatit simplu, economic si foarte usor, o sa va cucereasca prin gust, textura moale si putin umeda, dar si prin usurinta cu care il veti pregati. Merge insotit de crema de cafea, crema de ciocolata, crema tiramisu si crema de vanilie. Nu as combina insa acest blat cu fructe. Eu i-am pregatit o crema delicioasa cu cafea si nuci, asa ca veti vedea si rezultatul final in cateva zile.

INGREDIENTE:

(pentru un blat cu diametrul de 20-22 cm)

2 oua – separam galbenusul de albus

150 g zahar tos

100 ml ulei

100 ml cafea tare

1 lingura varfuita cacao

200 g faina

optional : 1/2 lingurita praf de copt

PREPARARE:

Mixam galbenusurile cu zaharul in jur de 3 minute, apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam la viteza mica.

Adaugam cacao si cafeaua racita, apoi incorporam faina, amestecand usor. Praf de copt adaugam doar daca simtim ca nu suntem siguri de reusita, altfel nu are nevoie. Mixam separat albusurile un un varf cutit de sare pana devin o spuma alba tare, apoi adaugam zaharul vanilat si continuam sa mixam inca 3-4 minute.  Punem jumatate din cantitatea de albusuri peste aluat, o amestecam usor de jos in sus, apoi adaugam restul si continuam sa amestecam la fel de usor.

Turnam aluatul in tava tapetata, apoi il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-35 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea).

Il lasam sa se raceasca pe un blat, apoi putem sa il taiem in jumatate. Sper sa va placa si sa il pregatiti cat mai repede.

Daca va place reteta, va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc! 🙂

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *