Inchide

RETETE RECENTE

BRIOSE DROB DE PORC CU OUA DE PREPELITA

May 24, 2017 | CATEGORIA

Daca aveti de gand sa pregatiti drob de porc, pastrati o parte din carne si pentru a face briose drob cu oua de prepelita.

Sunt frumoase, se fac usor si sunt de efect la masa. Eu am pregatit drobul atat in forma clasica, cat si sub forma de briose, asa ca am impartita cantitatea in jumatate si am obtinut un drob in forma de chec si 18 briose drob.

Pentru a le pregati puteti urma indicatiile de mai jos:

INGREDIENTE:

(18 briose si 1 tava 12*25 cm)

1 kg ficat porc

700 g inima porc

200 g fleica

400 g carne cu putina grasime

800 g ceapa

5 oua + 1 ou pentru uns

4-5 linguri ulei

1 lingura rasa piper proaspat macinat

30 g sare

10 g condimente speciale (nucsoara, cardamom, ienibahar, praf de usturoi, maghiran, chimion macinat)

1/4 lingurita cimbru uscat

24 oua prepelita

60 g pesmet

2 legaturi marar

fruzele de la 2 cepe verzi

 

PREPARARE:

Punem ficatul la fiert intr-o oala si separat inima si fleica, luand spuma de cate ori va fi nevoie. In acest timp calim ceapa pana devine sticloasa si fierbem ouale de prepelita. Dam prin masina carnurile fierte, ceapa calita, carnea pastrata cruda, adaugam toate condimentele, apoi amestecam. Adaugam ouale, mararul tocat, ceapa tocata marunt si omogenizam compozitia.

Decojim ouale de prepelita. O parte din carne o punem in tava, restul il pastram pentru briose. Punem carne pe fundul formelor, aranjam cate un ou in mijlocul fiecarei forme, apoi completam cu carne si ungem cu un ou batut.

Coacem brisoele in jur de 35-40 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, primele 20 minute fiind acoperite.

Le lasam sa se raceasca in forme, chiar peste noapte daca se poate. Se vor taia mult mai frumos.

Sa va fie de folos!

Daca va place reteta va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc. 🙂

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *