RETETE RECENTE

CHEC CU VIN ROSU SI CIOCOLATA

May 11, 2017 | CATEGORIA

Un chec cu vin rosu si ciocolata este super gustos, aromat, cu o compozitie usor umeda si textura pufoasa. Avand in vedere ca este la baza un chec cu unt, pornim de la secreteul checului perfect cu unt: cantitatea de oua sa fie egala cu cea a zaharului, fainii si untului. Un alt secret este faptul ca amestecarea completa a ingredintelor se face usor, de jos in sus, pana la omogenizare, doar dupa ce adaugam ultima transa de faina.

Cred ca daca vrei sa vezi cat de usor se face un chec cu unt si cat de fin poate fi, atunci trebuie sa incerci sa il pregatesti asa cum voi arata mai jos.

Iar pentru momente de romantism ce va aduc aminte de serile din iarna cu vin fiert si miros de scortisoara in fata semineului, atunci acest chec ar trebui sa fie solutia. Si, mai cred ca poate fi promisiunea unui desert sensational pe care trebuie sa il incercati.

INGREDIENTE:

4 oua

1 praf de sare

200 g zahar

200 g unt topit si racit

200 g faina

1 lingurita rasa praf de copt – optional

100 ml vin rosu

100 g ciocolata neagra

15 g pudra de cacao neagra

1 lingurita varfuita scortisoara

1 lingurita coaja rasa de portocala

PREPARARE:

Asa cum am scris si in introducere, pentru a pregati checul cu vin rosu si ciocolata, incepem prin cantari ouale scoase din coaja, apoi cantarim exact aceeasi cantitate pentru unt, zahar si faina.  Mixam ouale cu un praf de sare timp de 2-3 minute, adaugam treptat zaharul si mixam inca 10 minute din momentul in care am terminat de pus zaharul.

Incorporam alternativ uleiul si faina, fara sa omogenizam complet compozitia. Pentru cei care folosesc in mod obisnuit praf de copt, acesta este momentul in care poate fi adaugat.

In acest timp punem la baine-marie vinul rosu si ciocolata neagra, pana se topeste ciocolata. Luam de pe foc, adaugam cacao, coaja rasa de portocale si scortisoara si amestecam bine.

Turnam usor vinul cu ciocolata in aluat, amestecand la final pana omogenizam compozitia.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem primele 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi in jur de 30-40 minute la 160°C (in functie de puterea cuptorului din dotare). Facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt, apoi scoatem checul pe un gratar sa se raceasca.

Il putem lasa simplu, il pudram cu zahar sau il decoram cu ciocolata topita si fulgi de ciocolata.

Daca va place reteta va astept pozele, iar daca o veti distribui va multumesc anticipat! 🙂

 

Comentarii

  • aura

    A iesit foarte bun. Nu ma asteptam, deoarece mi se parea compozitia prea grea ca sa creasca. Felicitari!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *