Inchide

RETETE RECENTE

PULPE DE PUI MARINATE IN IAURT LA CUPTOR

May 5, 2017 | CATEGORIA

 

Pui marinat in iaurt si pregatit la cuptor este reteta cea mai simpla pentru un pui foarte fraged si foarte gustos. Si, daca in general, nu mancam pielea puiului, de data aceasta nu cred ca ramane nimic. 😉

INGREDIENTE:

1 kg pulpe / ciocanele pui]

300 g iaurt grecesc

sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie mare

1 lingura suc chili / tabasco

1 lingura za’atar

2 linguri frunze de menta tocate

2 catei usturoi mari pisati

4-5 linguri ulei de masline

sare

piper

PREPARARE:

Pregatim marinata: amestecam iaurtul cu sucul si coaja de lamaie, piperul macinat si sucul de ardei iute (poate fi si Tabasco). Punem pulpele de pui in iaurt.

Adaugam usturoiul pisat, frunzele de menta tocate sau rupte in mana si za’atar (un amestec de condimente pregatite in special in Orientul Mijlociu ce contine oregano, cimbru, sumac si seminte de susan). Acoperim vasul si lasam bucatile de pui sa se marineze in frigider pentru 6-12 ore, apoi le punem intr-o tava, le stropim cu ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C primele 30 minute acoperite, apoi scoatem folia le intoarcem si le vom lasa pana se vor rumeni pe ambele parti.

Noi le-am mancat cu o portie de orez basmati cu fidea.

Daca va place reteta si o pregatiti m-as bucura sa imi trimiteti o poza sau sa imi scrieti impresiile. Daca veti distribui reteta va multumesc anticipat. 🙂

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *