Inchide

RETETE RECENTE

PRAJITURA RAPIDA CU DOUA CREME

April 25, 2017 | CATEGORIA

Prajitura rapida cu crema de ricotta si lapte condensat plus o crema de ciocolata mi-a salvat ziua, caci aveam pofta de ceva bun, foarte usor si cat se poate de rapid de pregatit. In 30 minute prajitura era in frigider. 🙂 Prajituri ca aceasta apar cand te plictisesti de clasica rulada si te folosesti de blat si crema in mod creativ. Pornind de la ideea ca voi pregati o rulada cu crema de ricotta si lapte condensat, pur si simplu in timp ce se cocea blatul mi-am spus ca aceast lucru este prea banal. Mai punem o crema, presaram ceva deasupra si sigur va fi de efect. Voi ce spuneti am reusit sa realizez o prajitura frumoasa si delicioasa?

INGREDIENTE:

Pentru blat:

6 oua – separam albusurile de galbenusuri

250 g zahar

1 plic zahar vanilat

230 g  faina

25 g pudra de cacao neagra

90 ml ulei

Pentru crema de ricotta cu lapte condensat:

250 g ricotta

100 g lapte condensat – la cutie – este dulce si nu mai avem nevoie de zahar! Nu folosim lapte condensat pentru cafea!

150 g frisca lichida

Pentru crema de ciocolata:

160 g ciocolata alba

40 g ciocolata cu lapte

100 ml frisca lichida

50 g unt

1/2 lingurita esenta vanilie

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim blatul, ce este un blat simplu de rulada cu cacao. Incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare. Sand se inatresc si isi dubleaza volumul adaugam treptat zaharul vanilat si cel tos si continuam sa mixam pana devine tare ca pentru bezele. Adaugam galbenusurile si amestecam usor de jos in sus.

Adaugam uleiul, apoi amestecam faina cu cacao si o incorporam in aluat.

Turnam aluatul in tava mare a cuptorului si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-13 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in proportie de 60 si 40% pe lungime. Pe partea mai mare vom pune cremele.

Pentru crema de ricotta cu lapte condensat procedam exact ca aici. Mixam frisca lichida pana se intareste, dar nu foarte tare. Punem ricotta intr-un castron si adaugam treptat laptele condensat, mixand bine pana omogenizam compozitia (la viteza maxima, in jur de 3 minute). Adaugam frisca, mixam bine, apoi o punem peste blat si nivelam. Punem la frigider blatul cu crema pana pregatim crema de ciocolata.

Topim ciocolata alba si ciocolata cu lapte la baine-marie. Incorporam frisca lichida si mixam la viteza mare pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugam untul si esenta de vanilie si amestecam bine. Punem crema la frigider pentru cateva minute. In acest timp faramitam cu mana sau cu un mixer/robot o parte din blatul pastrat. In momentul in care am decorat prajitura mi-am dat seama ca ar fi fost bine sa ma joc cu esentele, as fi pus esenta de menta in locul celei de vanilie. Cred ca parfumul si aroma ar fi fost perfecte in aceasta prajitura.

Pentru finalizarea prajiturii scoatem din frigider blatul cu crema de ricotta, il acoperim cu crema de ciocolata, apoi presaram firimiturile de blat. Apasam foarte usor cu mana pentru a lipi firimiturile de crema. Lasam prajitura in frigider in jur de o ora, apoi putem sa o taiem.

Daca va place prajitura mea si veti pregati va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc anticipat. 🙂

Comentarii

  • Claudia

    Merita încercată! Cremele sunt delicioase!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *