google plus pinterest twitter

ADS 1 code

COOKING CLASS by ZEPTER Romania

14 Apr 2017

Saptamana ce o incheiem a fost plina de evenimente, dar am sa va scriu aici de unul din cele mai placute intalniri cu colegii bloggeri acasa la Zepter Romania, unde am avut parte de o lectie de gatit cu ajutorul renumitelor vase.

Cand auzi de la altii cat de repede se pregateste in vasele Zepter nu prea iti vine a crede, dar cand vezi cu ochii tai si constati ca mancarea gatita sanatos (fara sare) poate fi si buna (cu o mica observatie: eu as fi adaugat sare  in salata de vinete- dar aici ar putea fi vinovat gustul meu, mult prea dependent de acest ingredient). Concluzia finala a acestui curs de gatit: este foarte usor sa prepari masa pentru sarbatori, simplu, practic, nu ai nevoie sa astepti cu orele in preajma cuptorului pana se face friptura de miel, iar pastele cu legume au fost un mare WOW! Pe acestea sper sa le fac si eu curand, imediat cum voi cumpara un astfel de vas (cu capac – este esential si o sa va explic de ce la momentul potrivit).

Pana voi reusi sa va demonstrez ce gatesc eu, va las sa va delectati cu pozele si retele pregatite, Zepter reusind sa demonstreze cat de mult ne putem simplifica viata si ne putem bucura de timpul nostru alaturi de cei dragi.

1.Paste cu legume:

O sticlă roșii pasate

Zuchini mic

Ardei gras tricolor

Capere

Măsline negre

Ciuperci 200 g

Paste făinoase- 100 g

100 ml apă

Busuioc, piper mozaic

2 linguri ulei măsline

Se pun toate ingredientele (cu excepția uleiului și a mirodeniilor) în vasul Zepter rece. Sursa de căldură se dă la mediu timp de 5 minute, după care se reduce la minimum și se păstrează timp de aproximativ 20 minute. La final se adaugă uleiul, busuiocul și piperul proaspăt măcinat.

2.Salată de vinete:

Vinete

Ceapă

Ulei

Vinetele se taie pe jumătate și se așază în vasul rece cu coaja pe bază. Sursa de căldură se dă la mediu până când acul indicator al termocontrolului ajunge la jumătatea zonei verzi. Se oprește sursa și se mai lasă aproximativ 10 minute cu capacul pus. Vinetele se scot din vas, se scoate miezul acestora cu lingura și se lasă la scurs într-un vas strecurătoare.

Apoi, în recipientul de la Micsy se pun vinetele scurse, ceapa și uleiul și se mixează totul cu multicuțitul.

3.Friptură cu sos de portocale și orez basmati

Piept de pui dezosat

3 portocale

1 lingură de muștar

2 linguri de miere

1 ardei mic chili

mix condimente: scorțișoară, turmeric, ghimbir, usturoi praf

orez basmati

Pieptul de pui se masează cu mixul de condimente, apoi se așază în vasul de frigere rece, iar sursa de căldură se potrivește la mediu timp de 5 minute. În acest timp, se va face suc de portocale cu More Juice Press. După cele 5 minute, se întoarce pieptul, se adaugă sucul, muștarul și ardeiul chili, iar sursa de căldură se dă la minim timp de 10 minute. Se adaugă mierea și se oprește sursa, după care se mai lasă 15 minute.

Orezul basmati:

Se pune o masură de orez cu două măsuri de apă la fiert pe sursa de căldura medie. Cand acul indicator este la jumătatea zonei verzi, se oprește sursa și se lasă 15 minute cu capacul pus.

4.Ouă colorate cu hârtie creponată

Ouă

Apă

Oțet

Hârtie creponată

Apa și oțetul se toarnă într-un vas Zepter. Deasupra vasului se așază un alt vas perforat în care se pun ouă albe degresate. Se pune capacul și se lasă să se fiarbă în aburi timp de 10 minute.

Hârtia creponată de taie în pătrate de 15×15 cm și se umezește ușor. Fiecare ou se împăturește complet în hârtie și rămâne așa timp de aproximativ 3 minute, până se usucă hârtia. Se desfac ouăle și se ung cu ulei.

5.Friptură de vită cu sos de ciuperci, piper verde, mascarpone și ricotta

Se încinge un vas grill la sursa medie până când acul indicator intră în zona verde a termocontrolului cadran dry. Se așază friptura în vas, se presează ușor cu furculița, se pune capacul și se lasă 1,5 minute. Se întoarce pe partea cealaltă și se lasă tot 1,5 minute. Se oprește sursa și se mai lasă cu capacul pus timp de 5 minute. Apoi se scoate friptura și se lasă la odihnit.

În acest timp se pun în vas ciupercile tăiate felii subțiri și piperul verde și se dă drumul la sursa de căldura timp de 5 minute. Se adaugă 2 linguri de ricotta și 4 de mascarpone, se amestecă și se oprește sursa.  Se mai lasă 2-3 minute.

6.Miel în cupolă

O pulpă de miel sau spată (lamb knuckle)

4 cepe roșii

500 g morcovi

1 kg cartofi

Mix de plante mediteraneene – cimbru, rozmarin

Mix de condimente – după gust (boia, tumeric,ardei iute/chili, chimen, fenicul)

Piper mozaic

Opțional – puțin vin rose

Se asezonează bine mielul cu mix-ul mediteraneean, apoi se așază în vas, fără a adăuga niciun fel de grăsime. Se pun lângă miel legumele curățate, spălate și tăiate în bucăți mari, se acoperă și se lasă 5 minute la temperatură medie. Apoi se reduce sursa la temperatura minimă pentru ca totul să se pregătească încet, în suc propriu 75 min. Din când în când se agită vasul. După 75 min, se ridică vasul de pe sursa de caldură și se lasă acoperit încă 15 min. În ultimele 15 minute de pregătire, se poate turna ușor și puțin vin rose (nu este neapărat necesar deoarece în vasele Zepter totul se poate găti fără adaos de lichide, în suc propriu). Se servește cu ceapă verde și ridichi.

 

Despre Zepter International

Zepter International este o companie multibrand care produce, vinde şi distribuie în întreaga lume bunuri de consum exclusive şi de cea mai bună calitate, în principal prin propria reţea de consultanţi de vânzări, dar şi prin magazine exclusiviste.

Domnul Philip Zepter nu este doar fondatorul companiei, ci şi fondatorul filosofiei Zepter – o filosofie a stilului de viaţă sănătos şi a perfecţiunii orientate către menţinerea sănătăţii generaţiilor actuale şi viitoare şi către soluţionarea problemelor ecologice.

Gama largă de produse Zepter cuprinde: produse medicale, produse cosmetice, accesorii artistice pentru casă, produse pentru igienizarea locuinţei şi securitatea casei, servicii bancare, asigurări şi telecomunicaţii, precum şi produse de lux.

 

 

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner