google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CHEC MIEL DE PASTE

10 Apr 2017

Chec pregatit in forma de miel este surpriza dulce pe care o putem pregati celor mici. Se face foarte usor, ca orice chec cu unt, aspectul este frumos, iar cu un decor simplu natural din flori mici va fi atractia mesei. Singura problema ar fi achizitionarea unei forme speciale ca aceasta. Eu am gasit-o la Kaufland, dar cred ca se poate cumpara si din alte magazine.

INGREDIENTE:

100 g unt

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 varf cutit sare

2 oua

120 g faina

1 lingurita rasa praf de copt – optional

20 g nuca macinata fin

1/2 lingurita esenta de vanilie

1/2 lingurita esenta de rom

Pentru decor final:

Varianta 1:

suc de la 1/2  lamaie/portocala

3 linguri zahar pudra

2 picaturi / drosuri ciocolata

Varianata 2 – Royal icing

1 albus ou – la temperatura camerei

210-220 g zahar pudra

6-7 picaturi suc lamaie

2 picaturi / drosuri ciocolata

PREPARARE:

Mixam untul cu zahar tos si zahar vanilat, apoi adaugam un  varf cutit sare si incorporam treptat ouale.

Esentele vor adauga aromele perfecte la final, asa ca acesta este momentul in care le vom pune in aluat. Cernem faina si o amestecam cu crema de unt, apoi adaugam praful de copt si nuca macinata.

Turnam aluatul in forma tapetata cu ulei si faina si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (in jur de 50 min).

Cand este copt il scoatem din cuptor si il lasam in jur de 15 minute sa se raceasca in forma, apoi il scoatem si il punem pe un gratar sa se raceasca.

Inainate de a decora checul radem usor surplusul de aluat lasat de marginile tavii.

Pentru decorul final avem 2 variante:

  1. il ungem cu o pensula cu suc de lamiae/portocale si il pudram cu zahar
  2. folosim royal icing

In oricare din variante alegem sa decoram checul miel pentru Pasti vom folosi dropsuri de ciocolata pentru ochi.

 

2 Comentarii

  1. Barsan maria says:

    Cred ca este o mica problema cu formele care sunt mai mici si mai mari,eu am forme si de iepuras si de miel sunt doua jumatati care vin impreunate formand un intreg.Ma gandesc ca , compozitia trebuie sa fie in functie de marimea formei,intrebarea mea ar fi,trebuie umplut maxim forma din aceasta reteta sau lasat putin spatiu pt a avea unde creste putin in forma?

    1. Reteta aceasta este perfecta pentru a umple doar 3/4 din forma, astfel incat sa ii lasam loc sa creasca. Partea care creste oricum va fi nivelata, astfel incat mielul sa poate sta pe platou.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner