google plus pinterest twitter

ADS 1 code

DROB DE PORC

04 Apr 2017

Unul din cele mai apreciate preparate pe masa de Paște este drobul. Sunt persoane ce nu pot mânca carne de miel. Fie că nu le place gustul, fie că mirosul acestui tip de carne nu îi atrage, dar iși doresc in astfel de aperitiv, așa că un drob de porc poate fi cea mai bună soluție. Este poate cel mai gustos drob având arome speciale, condimente și o textura perfectă.

Probabil că sunteți familiarizați cu produsele de carmangerie oferite de Selgros, iar dacă nu ați observat în această perioadă găsiți și drob gata pregătit (pentru cei care nu au timp și răbdare să își pregătească singuri un astfel de aperitiv). Dealtfel, rețeta mea de drob de porc este adaptată după reteța lor. Rețete bune, simple și ușor de făcut găsești mereu la cei care sunt un “profesioniști și pasionați de bunătățuri”.  Partea cea mai bună este că toate produsele pregătite sunt făcute din carnea de producție proprie.

INGREDIENTE:

(2 tăvi 12*25 cm)

1 kg ficat de porc

700 g inimă porc

200 g fleică

400 g carne pentru prelucrare (carne cu puțină grăsime)

800 g ceapă

5 ouă + 1 ou pentru uns

4-5 linguri ulei

1 lingura rasă piper proaspăt măcinat

30 g sare (1 lingura vârfuita)

10 g condimente speciale Bratwurst (punem cantitate egală de nucșoară, cardamom, ienibahar, praf de usturoi, măgiran, chimion măcinat)

1/4 lingurită cimbru uscat

60 g pesmet

2 legături mărar + 1 legătură pentru decor

frunzele de la 2-3 cepe verzi

16 ouă de prepeliță fierte 4 minute in prealabil

PREPARARE:

Pregătim ingredientele la îndemână, astfel încât să meargă totul ușor. Punem ficatul la fiert. Putem să îl fierbem împreuna cu inima  și fleica sau pe acestea două le fierbem separat dacă ne deranjează faptul că ficatul va colora apa în care fierbe. Luăm spuma de câte ori este nevoie. Carnea pentru prelucrare o lăsăm crudă la frigider până în momentul în care o vom folosi. În acest timp călim ceapa în uleiul încins până devine sticloasă.

Dăm prin mașina de tocat cărnurile fierte și carnea crudă (prin sita cu găurile mai mari – 4,5 mm), ceapa călită, apoi asezonăm cu sare, piper și condimente speciale Bratwurst. Putem să ne pregatim singuri acest tip de condimente amestecând cantități egale din fiecare ingredient indicat. Având în vedere că nu folosim prapur ce are grăsime pe el, carnea cu puțină grăsime pe ea este o soluție foarte bună. Compoziția nu va fi uscată, va avea textura și gustul perfect.

Amestecăm până se omogenizează compoziția.

Adăugăm mărarul tocat mărunt, pesmetul, 5 ouă și frunzele de ceapă verde tocate mărunt.

Punem o jumătate din compoziție pe fundul a două tăvi, aranjăm ouăle de prepeliță, apoi acoperim cu restul de carne.

Ungem cu un ou bătut, apoi presărăm mărarul tocat mărunt. Coacem drobul de porc 45 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C, ținându-l acoperit in primele 30 minute.

Îl lăsăm să se rumenească în ultimile 15 minute.

Lăsăm drobul de porc să se răcească in tavă, eventual până a doua zi, căci după o noapte de stat la rece se va taia ușor și frumos, fără riscul de a se rupe.

Dacă vă place reteța și o pregătiți vă aștept pozele, iar dacă îi veți da un share vă mulțumesc!

2 Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner