Creveti pane crocanti

30 martie 2017Diva in Bucatarie

Creveti pane crocanti. Creveti pane crocanti – reteta simpla, rapida si foarte gustoasa de creveti fragezi si suculenti in crusta crocanta de pesmet panko, ideal pentru fructele de mare.

Creveti pane crocanti – reteta simpla, rapida si foarte gustoasa de creveti fragezi si suculenti in crusta crocanta de pesmet panko, ideal pentru fructele de mare.

Imi plac foarte mult crevetii, iar acestia daca sunt gatiti corect sunt o adevarat bucurie pentru papilele gustative.

In Romania avem doar creveti ce ajung prin congelare sau inghetare pentru scurt timp. Exista riscuri mari atunci cand cumparati creveti proaspeti, sunt de preferat cei congelati, dar daca aveti incredere in cei care vand creveti proaspeti, atunci puteti sa va  aprovizionati din acele magazine. verificati mirosul lor inainte de a-i cumpara. Daca au miros usor sarat ca marea/oceanul si carnea ferma sunt in regula. Ii gasiti in diverse marimi.

Eu sunt un mare fan al crevetilor. Imi place sa ii consum la pranz sau cina, cand trebuie sa gatesc ceva rapid si bun. In plus, acestia sunt sanatosi, au putine calorii si o multime de proteine. Sunt versatili, asa ca pot fi gatiti in zeci de moduri: gratar, sote, frigarui, pane. Puteti pregati platouri fabuloase cu ajutorul acestora.

De data aceasta am ales sa pregatesc creveti pane in pesmet panko.

Cand spui „panko” te gandesti inevitabil la retete japoneze, la fructe de mare, pui, porc sau legume pregatite pane crocant. Am ales creveti pentru ca sunt cele mai apreciate fructe de mare si chiar daca au un pret mai ridicat si poate nu toata lumea isi permite sa cumpere,  putem sa ii cumparam pe cei necuratati ce au un pret mai mic.

Panko este un pesmet foarte intalnit in bucataria asiatica, dar a devenit destul de popular in toata lumea. Acesta are fulgii mai mari si este facut din paine alba fara coaja, in timp ce pesmetul clasic este facut din orice fel de paine cu tot cu coaja. Cu pesmetul Panko obtinem preparate mai crocante, iar marea lui calitate este ca acesta absoare mai putin ulei.

Crevetii pane crocanti pot fi mancati pe post de gustare cu un sos sulce acrisor sau picant, cu sos tzatziki, iaurt cu verdeturi, aioli sau mujdei.

Puteti pune langa ei si garnitura: orez, paste, cartofi prajiti, legume tempura sau ii puneti peste o salata verde si aveti o cina rapida si gustoasa.

Daca vreti sa vedeti cum se fac crevetii pane crocanti va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas:

INGREDIENTE:

400 g creveti roz de marime medie

2 oua mari

2 linguri varfuite faina

sare

1 cana pesmet panko

PREPARARE:

Luam crevetii clatiti foarte bine si uscati cu un prosop de hartie si le indepartam capul rasucindu-l usor. Indepartam apoi membrele, dar coada o vom pastra pentru aceasta reteta.

Scoatem apoi „vena” taind cu un cutit ascutit de-a lungul spatelului (pe partea curbata), dar nu prea adanc, vena se afla destul de aproape de partea superioara. Dupa ce scoatem aceasta „vena” clatim foarte bine cu apa rece, apoi tavalim crevetii prin faina, ii scufundam in ou batut cu sare si ii acoperim apoi cu pesmet panko.

Prajim crevetii pane crocanti in ulei incins bine in jur de 3 minute. Nu avem nevoie de mai mult timp pentru ca pesmetul sa devina auriu si crevetii sa fie gatiti.

Ii mancam imediat cu un sos picant.

Daca va place reteta si o pregatiti va astept pozele, iar daca o veti distribui va multumesc anticipat. 🙂

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *