google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CREVETI PANE CROCANTI

30 Mar 2017

Cand spui “panko” te gandesti inevitabil la retete japoneze, la fructe de mare, pui, porc sau legume pregatite pane crocant. Am ales creveti pentru ca sunt cele mai apreciate fructe de mare si chiar daca au un pret mai ridicat si poate nu toata lumea isi permite sa cumpere,  putem sa ii cumparam pe cei necuratati ce au un pret mai mic.

Panko este un pesmet foarte intalnit in bucataria asiatica, dar a devenit destul de popular in toata lumea. Acesta are fulgii mai mari si este facut din paine alba fara coaja, in timp ce pesmetul clasic este facut din orice fel de paine cu tot cu coaja. Cu pesmetul Panko obtinem preparate mai crocante, iar marea lui calitate este ca acesta absoare mai putin ulei.

INGREDIENTE:

400 g creveti roz de marime medie

2 oua mari

2 linguri varfuite faina

sare

1 cana pesmet panko

PREPARARE:

Luam crevetii clatiti foarte bine si uscati cu un prosop de hartie si le indepartam capul rasucindu-l usor. Indepartam apoi membrele, dar coada o vom pastra pentru aceasta reteta.

Scoatem apoi “vena” taind cu un cutit ascutit de-a lungul spatelului (pe partea curbata), dar nu prea adanc, vena se afla destul de aproape de partea superioara. Dupa ce scoatem aceasta “vena” clatim foarte bine cu apa rece, apoi tavalim crevetii prin faina, ii scufundam in ou batut cu sare si ii acoperim apoi cu pesmet panko.

Prajim crevetii pane crocanti in ulei incins bine in jur de 3 minute. Nu avem nevoie de mai mult timp pentru ca pesmetul sa devina auriu si crevetii sa fie gatiti.

Ii mancam imediat cu un sos picant.

Daca va place reteta si o pregatiti va astept pozele, iar daca o veti distribui va multumesc anticipat. 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner