Ce ,,gust” are viitorul în românia?

27 martie 2017Diva in Bucatarie

Ce ,,gust” are viitorul în românia?. Ce ,,gust” are viitorul în România? Îl descoperim împreună la primul Congres de Gastronomie și Vin din România!

Ce ,,gust” are viitorul în România? Îl descoperim împreună la primul Congres de Gastronomie și Vin din România!

 

România găzduiește primul Congres Național de Gastronomie și Vin, între 7 și 8 iunie 2017, la Hanul Gabroveni din București, unde se vor reuni profesioniști și pasionați din domeniu. Pornind de la principiul ,,suntem ceea ce mâncăm”, evenimentul aduce în dezbatere ,,Mâncarea românească, între istorie, identitatea actuală și oportunitățile de viitor”.

Congresul Național de Gastronomie și Vin este organizat de Revista Vinul.Ro în parteneriat cu Rare Foods Services, GastroArt.ro și Concret PR.

 

Congresul de Gastronomie și Vin își propune să pornească dezbaterea despre identitatea gastronomică a României. Suntem ultima țară din Europa fără o identitate culinară asumată și promovată. Evenimentul pentru profesioniști va fi însoțit de o ,,paradă” (cu degustare) a furnizorilor de materii prime pentru restaurante, iar în urma Congresului va fi adoptat un ,,Manifest de bune practici” conținând principii de natură să schimbe felul în care vedem, apreciem și utilizăm tradițiile gastronomice autohtone.

,,Congresul de Gastronomie și Vin” depășește sfera de interes a profesioniștilor și pasionaților, fiind și un eveniment de interes turistic și cultural. Astfel, în perioada Congresului, în București, o rețea de peste 20 de restaurante și peste 25 de producători de vin vor promova oferte speciale culinare și oenologice, inspirate din valorile tradiționale aduse în modernitate.

 

Speakeri: Gabriela Berechet – expert consultant, antrenor al echipei olimpice de bucătari a României, autoare a volumului ,,Cartea bucătarului profesionist”; ChefNico Lontras – unul dintre primii chefi români care a vorbit despre reintepretarea la standarde actuale a mâncărurilor româneşti; Cosmin Dragomir, jurnalist culinar și deținător al platformei GastroArt.ro, a publicat sute de articole și analize referitoare la gastronomia românească; Anda Becuţ – Director Cercetare, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală. Predă din anul 2013 cursul ,,Antropologia practicilor culinare la Masterul de Antropologie”, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București şi a coordonat trei numere dedicate alimentaţiei în revista International Review of Social Research; Tiberiu Cazacioc – este consultant în comunicare și marketing privind identitatea hranei, activist Slow Food și lider al grupului Slow Food București Valahia Gusturilor; Mircea Groza – cercetător, entnolog, culegător de reţete şi termeni arhaici; Cezar Ioan – publisher Vinul.Ro; Simona Lazăr – antropolog culinar, autor al lucrării ,,Rețete alesepentru post și Crăciun” și coautoare a volumului ,,Rețete de Paști” ș.a.

 

Parteneri media:Radio Romania Cultural, România Liberă, Social City I Food & Wine, Horecainsight.ro, Vinul.Ro, Gazeta de Cluj, Gazeta de Bistrița, Transilvania Business, Zi de zi, Ziua de Constanța, Gustos.ro, Bucataras.ro, Ziarulring.ro, GastroArt.ro, RomanianChefs.ro, 9am.ro, Revista Horeca, Smark,ro, IQads.ro, reteteculinare.ro, culinar.ro, retetecalamama.ro, lecturisiarome.ro, ecogastronomica.ro, printreoale.ro, savoriurbane.com, thetrends.ro, preparate-culinare.ro, gabrielasimion.com, cameliacapitanu.ro, tasteofsin.ro, danielaniculi.ro, hobbybucatar.ro, lightgoodfood.ro, prajituricisialtele.ro, divainbucatarie.ro, laprajiturela.ro, coolturamall.ro, pastrychef.ro, lola’s box.com.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *