google plus pinterest twitter

ADS 1 code

SALATA DE ICRE STIUCA CU GRIS

15 Mar 2017

Salata de icre cu gris este spornica, economica si as spune ca nu se taie daca avem grija sa racim grisul fiert. Pe vremuri, cand gaseam foarte greu icre, mama doar asa le pregatea. Reteta aceasta am pregatit-o ieri dimineata, cu ultima punguta de icre primita cadou in toamna trecuta de la verisoara mea. Icrele au fost sarate si congelate. Si pentru ca am testat camera foto Panasonic Lumix, mi-am spus ca pot sa va arat si voua ce a iesit. Eu cred ca m-am descurcat destul de bine pentru a scoate salata si decorul acesteia, astfel incat sa va ispitesc sa incercati si reteta.

#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska

INGREDIENTE:

100 g icre sarate stiuca (2 linguri)

300-350 ml ulei

100 -150 ml apa minerala rece

1 ceapa mica tocata foarte fin

zeama lamaie

2 linguri gris fiert (60 g gris in 250 ml apa)

PREPARARE:

Scoatem icrele din frigider si le lasam la temperatura camerei 10-15 minute inainte de a incepe pregatirea lor, astfel incat sa avem ingredientele la temperaturi aproximativ egale.Tocam ceapa foarte marunt sau o putem da prin masina de tocat. Punem apa la fiert si adaugam grisul (in ploaie) cand aceasta da in clocot. Amestecam bine sa nu faca cocoloase si il fierbem pana devine gros (avem nevoie de 2-3 minute). Il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca. Nu folosim grisul in salata de icre pana nu se raceste complet, altfel riscam sa se taie.

Punem in bol icrele cu 1 lingura gris fiert si racit, mixam pana se omogenizeaza, apoi incepem sa adaugam treptat ulei, turnand foarte putin, in fir subtire de fiecare data. Alternativ turnam si cateva picaturi suc lamaie. Cand incepe sa creasca cantitatea de icre mai putem adauga 1 lingura gris fiert. Spre final adaugam treptat cate 1 lingurita sau 1 lingura apa minerala rece si ceapa tocata foarte fin. Apa va schimba atat textura cat si culoarea salatei, devenind mai alba si mai pufoasa. Ulei, apa si suc de lamaie adaugam in functie de gusturi. Putem sa crestem cantitatea de icre cu ulei, o putem face mai moale si mai pufoasa crescand cantitatea de apa minerala. Dar, avem grija sa incorporam de fiecare data cate putin pana ajungem la rezultatul dorit.

Icrele sunt sarate, nu avem nevoie sa adaugam sare deloc. Putem pastra salata in vase de sticla sau ceramica cateva zile in frigider.

Sa aveti spor si pofta!

 

 

 

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner