RETETE RECENTE

PIURE DE SPANAC CU LAPTE SI USTUROI

March 14, 2017 | CATEGORIA

Cand pasiunea de a face poze se impleteste cu gatitul, apar si experientele noi. Am testat un aparat foto Panasonic Lumix DMC-LX 100, fapt pentru care m-am straduit sa realizez 3 retete in timp record si sa vi le prezint si voua. Reteta de piure de spanac cu lapte si usturoi desi o pregatim in fiecare luna scapase nepostata, asa ca am profitat de faptul ca asta isi dorea copilul la pranz si iata ca am inclus-o in acest experiment. Asa cum se observa in poza de prezentare, acest aparat reda culorile foarte bine, chiar si pe o vreme intunecoasa cum a fost cea de azi. As fi avut nevoie de ceva mai mult timp sa ma obisnuiesc cu camera aceasta mica compacta si tare simpatica, asa ca am lucrat pentru inceput pe modul automat si as spune ca sunt multumita de rezultat.

#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska

INGREDIENTE:

3 linguri ulei

1 ceapa mica

500 g spanac congelat

250 ml lapte

sare

piper proaspat macinat

1 varf cutit nucsoara

1 lingura rasa faina

3 linguri smantana pentru gatit

3-4 catei mari usturoi

Pentru servit:

oua ochiuri

suc de lamiae – dupa gust

PREPARARE:

Pentru a pregati piure de spanac cu lapte si usturoi calim la inceput ceapa tocata marunt. Cand devine sticloasa adaugam spanacul congelat.

Turnam laptele si lasam sa fiarba la foc mic. Cand incepe sa scada lichidul si sa dea semne ca se ingroasa compozitia, asezonam cu sare, un varf cutit nucsoara si piper proaspat macinat, apoi adaugam faina dizolvata in smantana. Punem usturoiul pisat sau zdrobit si amesteacm. Pregatim in acest moment ouale ochiuri, apoi putem opri focul la spanac (dar, in acest timp mai invartim cu lingura in spanac pentru a nu-l lasa sa se lipeasca de fundul oalei). Simplu, rapid si bun!

Mancam imediat.

Pofta buna!

Comentarii

  • Oltean petruta

    Reteta spanac

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *