google plus pinterest twitter

ADS 1 code

COLTUNASI FARA GLUTEN CU BRANZA SI SMANTANA

14 Mar 2017

Daca ar trebui sa alegeti o reteta romaneasca pregatita pe baza de faina ce ati alege? Nu cred ca exista casa in zona Moldovei care sa nu fi pregatit sau gustat coltunasii umpluti cu branza. Cel mai des sunt serviti pe post de fel principal, cu smantana si ceapa prajita, dar exista si varianta dulce in care se presara peste ei zahar sau dulceata. Reteta mostenita de la mama are in aluat cartofi, dar eu am ales sa-i pregatesc cu faina fara gluten, asa ca am exclus cartoful si l-am inlocuit cu smantana. Reteta mea de coltunasi fara gluten este realizata pentru concursul “Gatim romaneste si fara gluten cu Schar“, organizat de Ruxandra de la Gourmandelle, dar cel mai mult imi doresc sa ajunga la cei care au nevoie de astfel de retete.

Puteti vota aceasta reteta pe pagina de facebook de aici, lasati un comentariu si puteti castiga si voi un pachet cu produse Schar.

INGREDIENTE:

(pentru 10 buc. mari – diam. 12 cm si 6 buc mici – diam. 9 cm)

Pentru aluat:

250 g faina fara gluten Mix B – faina fara gluten Schar

1/4 lingurita sare

2 oua

80 g smantana grasa 24%

Pentru umplutura:

150 g telemea de vaci

150 g branza de vaci

1 ou

Pentru servit:

2 cepe mari:

5 linguri ulei

smantana

PREPARARE:

Amestecam faina cu sare, apoi adaugam 2 oua batute in prealabil.

Incorporam smantana si framantam pana obtinem un aluat moale, neted, care nu se lipeste de maini. Consistenta lui este foarte placuta si te duce cu gandul la aluatul fraged pentru biscuiti. Lasam aluatul sa se odihneasca in jur de 30 minute. In acest timp radem telemeaua, o amestecam cu branza de vaci si oul batut, apoi calim ceapa tocata marunt.

Intindem aluatul in foaie subtire, cu o grosime de aproximativ 1-1.5 mm pe un fund de de plastic sau blat laminat, decupam cercuri cu ajutorul unor forme de biscuiti sau castronele, cani – orice avem la indemana. 🙂 Punem branza pe una din jumatati, avand grija sa pastram margine libera pentru a putea lipi coltunasii pe margine cu ajutorul unei furculite dupa ce am acoperit cu partea de aluat ramasa libera. Fierbem coltunasii in apa clocotita cu sare in jur de 10-12 minute, la foc mic-mediu si avand grija sa le intoarcem pentru a se fierbe uniform pe ambele parti.

Scoatem coltunasii cu ajutorul unei linguri cu gauri si scurgem bine apa de pe ei, apoi ii tavalim prin ceapa calita.

II mancam imediat cu smantana si piper proaspat macinat.

Sa aveti pofta!

Daca va place reteta mea, puteti sa ii dati un share, sa ajunga la cine trebuie. 🙂

Si, nu uitati: Puteti vota aceasta reteta pe pagina de facebook de aici, lasati un comentariu si puteti castiga si voi un pachet cu produse Schar!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner