Inchide

RETETE RECENTE

RASOL DE VITA CU SOS DE HREAN

March 9, 2017 | CATEGORIA

Rasol de vita cu sos de hrean – O reteta simpla, buna si sanatoasa, de carne fiarta fiarta servita alaturi de legume si un sos picant de hrean. Putem adauga pe carne putin ulei de masline, foarte putina zeama in care a fiert si daca ne plac culorile presaram cateva verdeturi tocate fin.

INGREDIENTE:

1.2 kg rasol vita

1 bucata ceapa mare

4 morcovi

1 felie groasa/mare telina

3 cartofi medii

1 dovlecel/zucchini

Pentru sos hrean:

1 bucata mare si groasa de hrean

1.5 lingurite otet mere

100 g smantana

sare

PREPARARE:

Punem rasolul la fiert in apa cat sa fie acoperit, plus 1-2 cm. Lasam sa fiarba la foc mic, luand spuma pana nu se mai face deloc, apoi punem capac si fierbem pana aproape se desprinde de pe os – in jur de 3 h, in functie de cat de tanara era vita (daca carnea este roz animalul este mai tanar). Adaugam legumele si mai fierbem inca 30 minute, sau pana se fierb bine si acestea. Putem fierbe carnea in oala sub presiune in jur de 1 -1.5 ore, dar legumele le vom fierbe separat. Vom sti ca este fiarta bine carnea in momentul in care furculita intra si iese usor din carne, iar carnea s-a desprins de pe os.

In acest timp curatam hreanul si il radem, apoi il amestecam cu sare, otet de mere si smantana.

Servim rasolul de vita imediat, cu legumele fierte si sosul de hrean.

Zeama in care a fiert carnea cu legume se poate transforma intr-o supa cu taitei sau poate servi ca baza pentru tocanite sau alte mancaruri in care folosim supa clara.

O putem congela in pungute sau sticlute de plastic si o folosim cand avem nevoie.

Va astept impresiile si pozele cu aceasta reteta, iar daca o distribuiti va multumesc anticipat. 🙂

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *