Inchide

RETETE RECENTE

PIZZA MEXICANA

March 6, 2017 | CATEGORIA

Pizza mexicana poate fi pregatita acasa de oricine. Este gustoasa, picanta, o alegere perfecta pentru o masa in familie sau cu prietenii.

INGREDIENTE:

(pentru 2 buc)

Pentru blat:

500 g faina + faina pentru masa de lucru

20 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata)

30 ml ulei masline

10 g sare

1 lingurita zahar

350 ml apa calda

Pentru topping:

(pentru 2 buc)

2 cesti suc gros de rosii

sare

piper

oregano

400 g mozzarella Delaco

150 g carnat picant

4 linguri bacon feliat subtire

4 linguri masline feliate

6-8 linguri boabe de porumb

1 ceapa rosie mica

2 felii ardei gras rosu

1 ardei iute feliat

 

PREPARARE:

Punem drojdia cu zahar, doua linguri faina si 200 ml apa calda intr-un castron si lasam sa dospeasca 10-15 minute, apoi o incorporam in faina  amestecata cu sare. Adaugam restul de apa calda si uleiul de masline, apoi incepem sa framantam pana obtinem un aluat neted, elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in 2 bile, le acoperim cu folie si le mai lasam inca 30 minute sa creasca. Le intindem  daca se poate cu mana, in forma rotunda sau dreptunghiulara, in functie de tava pe care o avem in dotare, avand grija ca blatul sa fie subtirel. Tapetam tava de copt cu hartie si intindem un strat foarte subtire de ulei de masline, apoi punem aluatul. Daca intindem aluatul cu un sucitor lasam aluatul in tava sa mai creasca inca 30 minute, apoi il acoperim cu sosul de rosii si presaram sare, piper si oregano, apoi un strat de mozzarella rasa.

Aranjam feliile de carnat picant, bacon, ardei iute, ardei gras, masline, ceapa si porumb, apoi mai presarm putina mozzarella. Coacem pizza mexicana 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 220°C sau pe programul de pizza al cuptorului.

Desi am piredut mult timp cu prima poza si rugamintea de a nu taia pizza pana nu ii fac poza, iata ca mozzarella s-a intins frumos si a facut ca pofta sa creasca sa si mai mult.

Super delicioasa! Va invit sa o incercati. Daca va place, va astept pozele, iar daca distribuiti reteta va multumesc anticipat.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *